REKLAMI GEÇ

SARSILMA BANDI BİSİKLETÇİLERİ VURDU

SARSILMA BANDI BİSİKLETÇİLERİ VURDU

Karayolları güvenlik için bazı yollarda sarsılma bandı uygulamasına geçti. Çalışmalar zaten vibrasyondan şikayet eden bisikletçileri şoke etti. Cumhurbaşkanlığı turunun güzergahı büyük zarar gördü.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 26 Aralık 2016 Pazartesi, 15:04

Karayolları Genel Müdürlüğü bir süre önce yollarda trafik güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir uygulama başlattı. Sarsılma Bandı adı ile anılan uygulamaya göre yollarda banket çizgisinin dışına 40 santimetrelik bir sarsılma şeridi ekleniyor.

Asfalt yolların kazılması ile elde edilen bu şerit uzun  ya da gece yolculuklarında uyuklayan sürücülere, dikkat kaybı yaşayan sürücülere ve direksiyon başında dikkat dağıtıcı başka şeylerle ilgilenen sürücülere yönelik son bir uyarı olarak kabul ediliyor. Sarsılma bandına giren araçlardaki yoğun sarsıntı uykulu haldeki sürücüyü kendine getirip yeniden direksiyon hakimiyetini kazanması amacı ile yapılıyor.

26122016_bis_ic3

Tamamen güvenlik gerekçesine dayalı uygulama Denizli’de ise Afyon- Aydın Çevre Yolu’nda ilk kez uyguladı. Karayolları 27. Bölge Denizli Şubesi Kumkısık’tan başlayarak Sarayköy yönünde yaklaşık 20 kilometrelik bir alanı sarsılma bandına kavuşturdu. Sorun da bu noktada baş gösterdi. Aynı güzergahı antrenmanların yanı sıra uluslararası organizasyonlarda da kullanan bisikletçiler uygulamaya isyan etti.

26122016_bis_ic2

Gençlik Hizmeri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu konu ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Karayolları’nın uygulaması Denizli’nin 2014 yılında ev sahipliği yaptığı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile Uluslararası Ege Turunun da önemli parkurlarından birinin ortadan kalkmasına neden oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu  uzun süredir ihmal ettiği Denizli’ye 2017 yılında faaliyet programı arasında yer vermeyi de planlıyordu. Bisiklet sporcuları bu yeni uygulama ile birlikte Denizli’nin organizasyon alma şansının ortadan kalktığını belirtti.

26122016_bis_ic1

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonunun Marmaris – Denizli etabında uluslararası sporcular vibrasyon sorunu nedeniyle bir daha bu parkurun kullanılmamasını istemiş ve sonuç almışlardı. Özellikle Denizli – Muğla Yolu’nun bazı bölümlerinde yol çalışmasının sürüyor olması ve büyük bölümünde ise yol kalitesinin son derece düşük olması nedeniyle sporcular bu talepte bulunmuştu. Şimdi Denizli’nin yeni yolları da aynı vibrasyon sorununu yaşamış olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..