REKLAMI GEÇ

YOL YARIŞLARINA DENİZLİ DAMGASI

YOL YARIŞLARINA DENİZLİ DAMGASI

Konya’daki Türkiye Yol Şampiyonası’nda Denizlili bisikletçiler üç birincilik elde etti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 5 Temmuz 2019 Cuma, 11:02

Türkiye Bisiklet  Federasyonunun 2019 faaliyet programında yer alan “Türkiye Yol Şampiyonası” 67 takım 657 sporcunun katılımıyla Konya’da yapıldı. Denizli’yi  Pamukkale Gençlik Spor, Sorisa Spor, Cavidil Spor ve Telekomspor temsil ederken, süper pedallar katıldıkları 8 yarışın 5’inde  kürsüye çıkmayı başardı. 3 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde eden bisikletçiler ayrıca, 4 kategorinin üçünde takım olarak da ilk üçte yer aldı.

İlk dereceler “Bireysel Zamana Karşı” yarışından geldi. Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonu Mehmet Erken, büyüklerde ki ilk sezonunda yine şampiyon olmayı başardı.

U23 kategoride 30km mesafeli yarışta en iyi zamanı veren Erken, bu disiplinin en iyisi olduğunu tekrar kanıtladı. Aynı kategoride yarışa katılan Süleyman Urcu, 4. sırada kendine yer buldu.

+35’de piste çıkan usta pedal Hakan Yıldırım, rakiplerine şans tanımayarak zamana karşıda Türkiye Şampiyonu olan bir başka Denizli’li oldu.

Katılımın yoğun olduğu 150 sporcunun mücadele ettiği Yıldız B 13-14 yaş kategorisinde, Musab Arabacı Türkiye ikincisi olurken, aynı kategorideki Mirza Erken 8. Berkant Taşçı ise 9. sırada yer aldı.

160 sporcunun katıldığı Yıldız A 15-16 yaş kategorisinde Mustafa Tekin 5. olurken, Elit kategoride ise Emin Koçan Türkiye 4.’sü oldu.

Yol yarışları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Tırmanışlı ve rüzgârın sert olduğu 70 km mesafeli yol yarışında Hakan Yıldırım çizgiyi en önde geçen isim olurken, Yıldız B kategorisinde Musab Arabacı tekerlek farkıyla üçüncü sırada yer aldı. Yine aynı kategoride Berkant Taşçı 5. sırada yer alırken Mirza Erken 11. oldu. Büyük şansızlık yaşayarak yarışın son metrelerinde zincir problemi yaşayan Mustafa Tekin Yıldız A kategorisinde 13. oldu.

Denizlili Bisikletçiler Tüm sonuçların ardından Takım Klasmanında Büyüklerde üçüncü, Yıldız B ve +35’de Türkiye ikincisi olma başarısı gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..