REKLAMI GEÇ

BU KIŞ NİKFER’DE KAYAK YAPACAĞIZ

BU KIŞ NİKFER’DE KAYAK YAPACAĞIZ

Bu müjde sayın valimiz Abdülkadir Demir tarafından, NİKADOS olarak yaptığımız ziyarette verildi.   Çalışmaların hızla devam ettiği Bozdağ Kayak Merkezi’nde Baby lift ihalesi yapılmış, 2 ay içerisinde de bunun inşası tamamlanacak. Umarız kar düşmeden önemli bölümü tamamlanır ve bu parkurda ilk kez kaymanın mutluluğunu yaşarız.   Vali bey bu sezon için kayak bölgesinde geçici barınma ve ihtiyaç yerlerinin de yapılacağı konusunda müjde verdi. ilk…

/ DENİZLİSPORHABER / 12 Ekim 2013 Cumartesi, 12:08

Bu müjde sayın valimiz Abdülkadir Demir tarafından, NİKADOS olarak yaptığımız ziyarette verildi.

Çalışmaların hızla devam ettiği Bozdağ Kayak Merkezi’nde Baby lift ihalesi yapılmış, 2 ay içerisinde de bunun inşası tamamlanacak. Umarız kar düşmeden önemli bölümü tamamlanır ve bu parkurda ilk kez kaymanın mutluluğunu yaşarız.

Vali bey bu sezon için kayak bölgesinde geçici barınma ve ihtiyaç yerlerinin de yapılacağı konusunda müjde verdi. ilk planda Baby lift alanında kayak sporuyla buluşmak, bunun eğitimini sağlamak için de bizler Nikfer Kayak, Doğa Turizmi Gençlik ve Spor Kulübünü kurarak kulüp onayını eylül ayında almıştık.

Süreç hızla ilerliyor. Sporun yaygınlaştırılması ve tesis olanaklarının sağlanması için kurumsal çabalar devam ediyor. Bizler de Denizli’de yeni bir alan olan Kayak sporuyla buluşmak için büyük bir heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz. Nikfer’de yerimizi almak ve turizm potansiyeli yüksek ilimizde spor aracılığıyla da turizme canlılık kazandırmak arzusundayız.

Elbette sporun toplumsal ve sosyal yaşamda yeri ve önemi büyüktür.

2020 Olimpiyatlarını alabilmek için zorlu tanıtım dönemi geçiren ülkemiz spora gerekli önem verme konusunda en azından organizasyonel aşamada çaba gösteriyor. Spor politikası ve okullaşmada sporun yeri konusundaki sorunları, atanamayan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin durumu, katılımcı ve uygulamalı spor olanaklarının yaygınlaşmasında yavaş ilerleyen spor ortamımızı düşündüğümüzde bizler de kayak adına bir çok zorluklarla karşılaşacağız.

Ancak bu olgu bizlerin yapılanmasına ve gayretlerine ket vurmamalıdır.  Resmi ve sivil kurumlarla, okullarla, işletmelerle, spor ve turizm kamuoyuyla işbirliği temelinde kayak sporunun başlanması, yaygınlaşması ve çocuklarımızın, gençlerimizin aktif spora katılımı için NİKADOS olarak işbirliği yapacağız. Proje temelli faaliyetler içerisinde olacağız. Turlar ve gezilerle kayak ve doğa sporları konusunda adımlar atacağız. Yaz ve yayla turizmine yönelik kamp ve geziler için de Acıpayam, Nikfer, Bozdağ üçgeninde etkinlikler organize edecek, çadır ve Karavan kampçılığı için de projeler üreteceğiz.

Tüm bu faaliyetlerimizin merkezinde yer alacak olan Kayak sporu için ise destek bekliyoruz. Pahalı bir spor olan kayak ve malzeme temini konusunda ciddi desteklere gereksinim duyacağımız gerçeği bizi bekliyor. Bu desteğin ve işbirliğinin güçlü kurumsal yapılarla olması işimizi kolaylaştıracak, daha çok çocuk ve öğrencimizi kayakla buluşturabileceğiz.

İkinci bir konuda ise kayak bölgesinde yer temin edilmesi. Kayak malzeme ve eğitim çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yapılmasının öncel koşulu, orada bir yerimizin olmasıdır. Bu konuda da gerekli başvuru ve araştırmalar sürüyor.

Bir de Nikfer’de kayak turizmine yönelik pansiyon konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Yakında Nikfer’de pansiyonculukla ilgili somut projeler açığa çıkacak. Böylece Denizli yeni bir turizm alanına doğru koşusunu yaparken bizler de buna göre yapılanma ve ön hazırlıkları hızlandırdık. NİKADOS, Denizli’de kayak ve yaz-kış turizmi olgusunun en önemli temsilcisi olacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..