REKLAMI GEÇ

TURİZME AÇILAN KAPI

TURİZME AÇILAN KAPI

    Bir hayal gerçek oldu ve yüzyıllardır yörük ruhlarımızın hemhal olduğu Bozdağ’ımıza yeni bir pencere açıldı. Umudu dünyanın dört bir köşesinde aramış ve her köşesine dağılmış Nikferliler için Nikfer tarihinde otuz yıldır uğraşılan yeni bir sayfa bu. Bozdağ Kayak Merkezi burada yaşayan insanlarımız için tütünden sonra yeni bir varoluş alanı yaratacaktır. Belki de kurtuluşu gurbette arayan genç hayalleri Nikfer’de tutacak, onbinlere ulaşan ve…

/ DENİZLİSPORHABER / 29 Ocak 2014 Çarşamba, 10:18

 

Bir hayal gerçek oldu ve yüzyıllardır yörük ruhlarımızın hemhal olduğu Bozdağ’ımıza yeni bir pencere açıldı.

Umudu dünyanın dört bir köşesinde aramış ve her köşesine dağılmış Nikferliler için Nikfer tarihinde otuz yıldır uğraşılan yeni bir sayfa bu. Bozdağ Kayak Merkezi burada yaşayan insanlarımız için tütünden sonra yeni bir varoluş alanı yaratacaktır.

Belki de kurtuluşu gurbette arayan genç hayalleri Nikfer’de tutacak, onbinlere ulaşan ve neredeyse Nikferle ilgili hatıraları dahi silinmeye yüz tutmuş Nikferlilere yeniden dönüşü kışkırtacak.

Denizli’de kayak yapmak artık mümkün. Ve bu Nikfer’de yapılacak.

Bozdağ bütün cömertliğini Gireniz bölgesine sunarken Nikfer ve tüm Barza ovasına adına tütün denen netameli bir kuraklık bahşetmiş.

Tüccarın üç kuruşluk merhametiyle cebelleşen ve tüm yılını alacağı beş on bine bağlayan nice tütün emekçisi Barzalılar yıllarca hayal kurduğu Bozdağ’a bakarken artan trafiğe, insanların dağlara olan düşkünlüğüne şaşırıyorlar.

Cehennemden kaçarcasına dağlara vuran kentliler bozkır vadilerden geçip 90 kilometre sonundaki Bozdağımızın temiz havasına, bembeyaz kar dokusuna ve sımsıcak doğanın dinginliğine kendilerini bırakıyorlar.

Artık oksijen bir gereksinim.

Artık kentlerin birbiriyle yarışıp duran örselenmiş yabancılığı, insanları dağlara savuruyor.

İnsanlar artık kaba, şiddetle yüklenmiş futboldan bıktı, adına kurs denen boşaltılmış ve para kırpıştıran yapaylığı tatmin edici gelmiyor. Salonlar spor yapmıyor, yaptırmıyor. Okullar garip bir cümbüşün içinde sürü yetiştirmeyi sürdürüyor. Kişiliğini, ruhunu ve yaratıcılığını örseleyen bu zavallı kentliler hafta sonu olunca hızla kaçıyor toprağa, rüzgara, dağların özgürlüğüne.

İşte böyle bir yabancılaştırma şehirlerinde Bozdağ sadece Denizlimize değil, Muğla, Aydın, İzmir, Uşak, Afyon, Manisa başta olmak üzere bir çok batı iline yeni bir kapı aralıyor.

Pamukkale Klopatra havuzunda yüzüp aynı gün Bozdağ’da kayak yapma olanağı verilmiş olan Denizlimize hepimizin bir saygı borcu yok mu?

NİKADOS, 2 beyazla taçlandırılmış ve Laodikya, Hierapolis, Afrodisias üçgeninde tarihsel bir kültür  zenginliği taşıyan Denizli’nin en iyi ve içeriğine en uygun şekilde doldurulması için örnek etkinlikler gerçekleştirecektir.

Kentten ve rutin yaşam düzeninden bıkan her yaştan insanlarımıza farklı bir yaklaşımla doğa ile buluşturacak, kayak sporuna yönlendirecek ve en kısa gelecekte de ulusalararası etkinliklere imza atacaktır. Milli kayak sporcuları yetiştirecek, Denizli adını tüm dünyaya duyuracaktır.

Nikferliler iyi bilir ki, dünyamız çok küçüktür.

Yüreklerimiz ise büsbüyük.

2 Şubat 2014, 5. Nikfer Kar Festivali’mizde tüm Denizli’yi görmek istiyoruz. Nikfer Kayak, Doğa Turizmi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yapılacak olan EN İLGİNÇ KARDANADAM yarışmasında da ayrı bir renkle bir araya geleceğiz. Farklı bir gün yaşamak isteyenler, sizi Nikfer Bozdağ Kayak Merkezine bekliyoruz. Asla pişman olmayacaksınız…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

AHMET SINICI   -  Bağlantı 29 Ocak 2014, 17:34

ISTE BUDUR KÖYLÜM,INSANIN KENDI KÖYLÜSÜ OLUNCA BÖYLE GÜZEL MAKELE YADA KÖSE YAZISI İLE NIKFERIMIZI TANITIR.
7 DEN 70 E HERKEZ SAYIN KEYSAN GIBI NIKFERI BOZDAĞI TANITMALI,ÜMIT EDIYORUM. BU SENENKİ 5. BOZDAĞ KAR SENLIĞINDE YÜKSEK CÖZÜNÜRLÜ GÜZEL RESIMLER CEKİLİR VE BİZE ULUŞTIRILIRDA BIZDE BOZDAĞIN REKLAMINI ISVİÇRE ALPLERE AVUSTURYA ALPLERE FRANSA ALPLERINE RAKIP OLARAK VITRINLERIMIZDE TANITIRIZ.TÜM SENLIĞE KATILACAK NİKFERLİLERDEN GÜZEL RESİM CEKLENLERİN BİZE ULAŞTIRMASI İCİN SAYIN KEYSAN DUYURUR YARDIMCI OLURSAN SEVINIRIM
AHMET SINICI