REKLAMI GEÇ

HOŞ GELDİN CAVENDISH

HOŞ GELDİN CAVENDISH

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 144,7 km’lik Alanya-Gazipaşa-Alanya etabıyla bugün başladı. Bu seneki tura, 8 World Tour , 11 Pro Continental ve 1 Continental takımından oluşan toplam 20 profesyonel takım, 154 sporcu Turkuaz Rekabet için mücadele ediyor.   Start verilmesiyle önde aralarında Konya Torku Şeker spordan Miraç Kal’ında aralarında bulunduğu 4 kişilik kaçış grubu oluştu. Bu grubu peleton dediğimiz ana grupla aradaki farkı 3…

/ DENİZLİSPORHABER / 27 Nisan 2014 Pazar, 16:21

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 144,7 km’lik Alanya-Gazipaşa-Alanya etabıyla bugün başladı. Bu seneki tura, 8 World Tour , 11 Pro Continental ve 1 Continental takımından oluşan toplam 20 profesyonel takım, 154 sporcu Turkuaz Rekabet için mücadele ediyor.

Start verilmesiyle önde aralarında Konya Torku Şeker spordan Miraç Kal’ında aralarında bulunduğu 4 kişilik kaçış grubu oluştu. Bu grubu peleton dediğimiz ana grupla aradaki farkı 3 dk’ ya kadar çıkarmıştı. Ancak, yandan esen rüzgarın etkisiyle ana grup eşelon şeklini aldı ve son 55 km kala Lotto Belissol takımının insan üstü temposuyla öndeki kaçış grubu ile farkı 30 sn ye kadar düşürerek rakip takımlara göz dağı vermiş oldu. Bu yüksek tempo peletonu ikiye böldü ancak loto takımı tempoyu düşürerek ana grup yine toplanmış oldu.

etap1_1

Ana grup, takımların birlikte koordineli çalışmasıyla son 35 km kala öndeki 4 lü grup için kaçış serüveni bitmiş oldu.

Son 20 km kala takımlar kendi trenlerini oluşturmaya başladılar ve tempoyu çok yüksek tutarak hiçbir kaçışa izin vermediler.

5 km kala tempo iyice arttı ve takımlar sprintte son sözü söylemek için kıyasıya mücadele içine girdiler. Son 3 km kala Orica Green Edge takımı öne geçti, bu mesafeye kadar süper star Marc Cavendish’in takımı Omega Pharma hiç kendini göstermedi derken son 1.5 km kala solda Beklim takımı sağda Omega Pharma takımı öne geçerek çalışmaya başladı. Son metrelere Beklim treninden çok iyi faydalanan Marc Cavendish Muhteşem bir sprintle en yakın rakibine 2 bisiklet boyu fark atarak çizgiyi en önde geçen isim oldu. İkinci Cannondale takımından Elia Viviani, üçüncülüğü Beklim takımdan Theo Boss.

Böylelikle ilk etabı kazanarak Marc Cavendish Turkuaz mayoyu yarınki 174 km’lik Alanya- Kemer etabında giymeye hak kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..