REKLAMI GEÇ

CAVENDİSH’LE ÜÇÜNCÜ KEZ DEJAVU…

CAVENDİSH’LE ÜÇÜNCÜ KEZ DEJAVU…

TUR 2014’ün dördüncü etabında beklenmedik ve alışık olmayan bir durum ortaya çıktı. Yağan yoğun yağmurun etkisiyle yolun çok kaygan oluşu ara ara düşmelerin olması, bisikletçilerin güvenliğini tehdit ettiği için yarış hakemleri tarafından yarış durduruldu ve 32. km den sonra toplu halde devam edildi. Mıcırlı asfalt zeminin kaygan oluşuna ilk tepki, Andrei Greipel’ den geldi ve herkes o an yarışı terk ettiğini sanmıştı . Oysa…

/ DENİZLİSPORHABER / 30 Nisan 2014 Çarşamba, 18:48

TUR 2014’ün dördüncü etabında beklenmedik ve alışık olmayan bir durum ortaya çıktı. Yağan yoğun yağmurun etkisiyle yolun çok kaygan oluşu ara ara düşmelerin olması, bisikletçilerin güvenliğini tehdit ettiği için yarış hakemleri tarafından yarış durduruldu ve 32. km den sonra toplu halde devam edildi. Mıcırlı asfalt zeminin kaygan oluşuna ilk tepki, Andrei Greipel’ den geldi ve herkes o an yarışı terk ettiğini sanmıştı . Oysa ki geçtiğimiz ay köprücük kemiğini kırmıştı ve sakatlıktan yeni çıktığı için kendini riske etmemek adına tehlikeli inişi arabayla inmek istemişti.

Önceki yıllarda Fransa turunda olsun, İtalya turunda olsun, bu tip manzaralarla çok sık karşılaştık, yağmurun çok yağması yada hava şartlarının elverişsizliğinden dolayı etaplar kısaltıldı yada etabın tamamen nötrelize edildiğini görmüştük. TUR 2014 Yarış hakemleri burada, çok hızlı ve isabetli bir karar alarak Fethiye – Marmaris etabının belli bir bölümünün nötrelize edilmesini sağladılar.

Hava şartlarının düzelmesiyle, yarış hakemleri tarafından, bitime 85 km kala startın yeniden verilmesine karar verildi. Yarış durdurulmadan önce, ana grubun 2 dk 30 sn önündeki 5 kişilik kaçış grubu kaldığı yerden yarışa tekrar devam etti. 2dk 30 sn sonra da ana grubun startı verildi böylelikle yarış tekrar başlamış oldu.

Ana grubun temposunu haliyle Turkuaz Mayoyu taşıyan Cofidis takımı üstlendi. Tur boyunca bisikletçiler rüzgarı çok fazla hissettiler. Özellikle karşıdan esen rüzgar sporcuları oldukça zorladığını yüz ifadelerinden anlamak mümkündü. Omega Pharma Quick Step takımı Cofidis’ e yardım etmesi için ana grubun önüne bir sporcusunu gönderdi, bu da demek oluyor ki Mark Cavendish’in etabı kazanmak istediğini bizlere düşündürdü.

Son 56 km kala yağmur tekrar yağmaya başladı ve ana grup temposunu yeniden düşürdü, bu bölümde öndeki kaçış grubu ile aradaki fark 2 dk civarında seyretti.

İlk hareketlilik son 26 km de, kaçış gurubunda meydana geldi Caja Rural takımından Luis MAS BONET atağını yaptı. Ama, diğer dört sporcu birlikte çalışarak bu kaçışa izin vermedi. Tam o sıra pelotanda da görev değişikliği oldu ve Lotto Belisol takımı öne geldi ve sprintte Kris BOECKMANS ile şeytanın bacağını kırmak istediklerini belli ettiler.

Marmaris’e gelmeden son tırmanışta ana grupta parçalanmalar oldu ve peletonla kaçış gurubu arasındaki mesafe 25 sn ye kadar düştü. Yağmurun olması, atakların olmasını engelledi. Çünkü, inişte kaygan zeminde arayı açmak çok riskli olacaktı.

Son 11 km kala beklenen atak Torku Şeker Sporlu Dela Fuente’ den geldi. Yarış, yağmurun yağmasıyla risk alanın, cesur olanın kazanacağı bir etap haline geldi. Hiçbir takım sprint trenini oluşturamadı. Dela Fuente nin kaçışı uzun sürmedi ve son 8 km de ana gruba dahil oldu. İnişin temkinli inilmesiyle düzlükte ana grup yine birleşti ve müthiş bir sprint finişinin bizleri beklediği gösterdi.

Son 4 km deki sola doğru keskin dönüş sorunsuz geçilmesiyle Mark Cavendish için Omega Pharma takımı öne gelerek sprint trenini oluşturmasıyla yüksek tempo çevirmeye başladırlar.

Son 2 km Omega Pharma treninin üstünlüğü ile geçti hiçbir takım bu hıza erişemedi ve tüm sprinterler Cavendish’in arkasına dizildi ancak öyle bir tempo vardı ki kimse kafasını dahi çıkaramıyordu. Torku’dan Ahmet ÖRKEN bizi biraz umutlandırmıştı ki pozisyonunu kaybetti. Beklenildiği gibi Mark CAVENDİSH son sözü söyledi ve TUR 2014 de üçüncü etabını kazandı. İkinci Lampre’den Maximiliano RICHEZE ARIEL üçüncü ise Cavendish’in son domestiği Mark RENSHAW elde etti. TUR 2014’e yarın koşulacak 183 km’lik Marmaris – Turgutreis etabı ile devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..