REKLAMI GEÇ

DRAMATİK ETABI ADAM YATES KAZANDI…

DRAMATİK ETABI ADAM YATES KAZANDI…

TUR2014’ün sonucu merakla beklenen 183km’lik Bordum – Selçuk etabı müthiş bir heyecana sahne oldu. Etabın son bölümünde % 12 eğime varan tırmanışın ardından zirve finişi ile noktalanan yarışı Orica Green Edge Takımından Adam YATES kazandı. İkinciliği   Cannondale takımından Davide   FORMOLO , CCC Polsat takımından Davide REBELLİN ise çizgiyi üçüncü geçen isim oldu. Bu dramatik etabın sona ermesiyle, Turkuaz Mayonun yeni sahibi, genel klasmanda 1…

/ DENİZLİSPORHABER / 2 Mayıs 2014 Cuma, 18:00

TUR2014’ün sonucu merakla beklenen 183km’lik Bordum – Selçuk etabı müthiş bir heyecana sahne oldu. Etabın son bölümünde % 12 eğime varan tırmanışın ardından zirve finişi ile noktalanan yarışı Orica Green Edge Takımından Adam YATES kazandı. İkinciliği   Cannondale takımından Davide   FORMOLO , CCC Polsat takımından Davide REBELLİN ise çizgiyi üçüncü geçen isim oldu. Bu dramatik etabın sona ermesiyle, Turkuaz Mayonun yeni sahibi, genel klasmanda 1 sn farkla, Orica Green Edge Takımından Adam YATES oldu.

Bugün ki etapta neler oldu diye bakacak olursak. Startın verilmesiyle yine her zaman olduğu gibi genel klasmanı tehdit etmeyen sporcuların atakları geldi ve aralarında Andrei Griepel’inde olduğu 5 kişilik kaçış grubu oluştu. İlk iki etapta öndeki kaçış grubuna sporcusunu göndermeyi başaran Torku Şeker Spor bu etapta yine pasif kaldı. Takım direktörü taktik olarak, genel klasmanda birincinin 44 sn gerisinde 7. sırada yer alan Juan Jose COBO ACEBO’ya yardım etmek için tüm takımı, ana grupta tutmuş olabilir.

Zirve finişi ile noktalandığı için son tırmanışa kadar tüm takımlar etap boyunca sakin durumdalardı. Öndeki kaçış grubu ile aradaki farkı koruyacak kadar tempoyu muhafaza ettiler.

Son 30 km kala öndeki grubunun kaçış serüveni noktalandı. Ana grupta tempoyu arttırarak 5 kişilik kaçış grubunun yakalanmasını sağlayan Amerika Unitedhealthcare takımıydı. Bunun sebebi ise Kırmızı Mayoyu giyen Marc DE MAAR’ın son 21 km deki tırmanış kapısından puan alması içindi ve bunda da başarılı oldular. Tırmanış kapısından sonra ana grubun ön tarafı karıştı hiçbir takım organize olamadı Turkuaz mayoyu taşıyan Rein TARAAMAE, takımını toparlamaya çalıştığını gördük.

Bugün genel klasmanın oturacağı bir gün olduğu için takımların, hamle yapması için son şansıydı. Son 10 km kala tempo oldukça arttı. Takımlar liderlerini taşımak için inanılmaz bir savaş içine girdi sanki sprint finişi olacakmış gibi trenlerin oluştuğunu gördük. Buda Meryem Ana zirvesinin ne kadar çekişmeli geçeceğinin bir göstergesiydi.

Tırmanışın başlamasıyla ana gruptan bir çok ismin koptuğunu gördük. Önde tempoyu veren Cofidis takımıydı. Son 3 km kala ilk atak Adam HANSEN’ den geldi ancak ana grup bırakmadı. Son 2 km ilk ciddi atağı Valeria CONTİ yaptı. Bu atağa cevabı Adam HANSEN vererek CONTİ’ yi de geride bıraktı, tam koptu gidiyor derken ana gruptan genel klasman ikincisi Adam YATES’in atağını gördük ve oda HANSEN’ nin yanından geçti. Bu etap benim der gibi pedalına iyice yüklendi. Müthiş bir sona imza attı ve etabı kazandı. İkinci Cannondale takımından   Davide  FORMOLO, üçüncü CCC Polsat takımından Davide REBELLİN elde etti. Ama gözler TARAAMAE’ nin üzerindeydi genel klasmanda YATES’in 6 sn önündeydi. TARAAMAE çizgiyi geçtiğinde gözler zaman sayacına çevrildi. Aradaki fark 7 sn idi. Yani 1 sn ile Turkuaz mayosunu kaybetmişti. TUR 2014 ün yeni lideri Orica Green Edge Takımından Adam YATES oldu.

TUR 2014’ e yarın 7. etap olan 144 km’lik Kuşadası – İzmir etabı ile devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..