REKLAMI GEÇ

ELİA VİVİANİ BEN DE VARIM DEDİ…

ELİA VİVİANİ BEN DE VARIM DEDİ…

TUR2014’ e bugün, 183 km’lik Marmaris – Turgutreis etabı ile devam edildi. Mayoları kimler giyiyor diye bakacak olursak, genel klasman lideri Rein TARAAMAE en yakın rakibinin 6 sn önünde Turkuaz mayoyu taşırken; Türkiye Güzellikleri Lideri Beyaz Mayoyu, Mattia POZZO; Tırmanış Lideri Kırmızı Mayoyu, Davide FRATTINI; Sprint Lideri Yeşil Mayoyu ise Mark CAVENDİSH giyiyor.   Büyük Turlarda sık sık gördüğümüz gibi etabın hemen başında, genel…

/ DENİZLİSPORHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 16:29

TUR2014’ e bugün, 183 km’lik Marmaris – Turgutreis etabı ile devam edildi. Mayoları kimler giyiyor diye bakacak olursak, genel klasman lideri Rein TARAAMAE en yakın rakibinin 6 sn önünde Turkuaz mayoyu taşırken; Türkiye Güzellikleri Lideri Beyaz Mayoyu, Mattia POZZO; Tırmanış Lideri Kırmızı Mayoyu, Davide FRATTINI; Sprint Lideri Yeşil Mayoyu ise Mark CAVENDİSH giyiyor.

Büyük Turlarda sık sık gördüğümüz gibi etabın hemen başında, genel klasmanda iddası olmayan sporcuların atakları gelmeye başladı ve önde 9 kişilik kaçış grubu oluştu. Bu etapta 2 tane Tırmanış prim kapısı vardı ve önde geçen isim Marc DE MAAR oldu. Böylelikle daha önce kaybettiği mayoyu aldığı puanlarla tekrar giyme hakkı elde etti.

Burada yer alan takımların bir çoğu 9 Mayıs ta başlayacak 21 etaptan oluşan İtalya Turuna katılacağı için yarış temposu beklenildiğinin biraz altında kaldığını gözlemledik. Tur boyunca yarış içinde çok fazla atak görmedik. Özellikle kaçış grupları yakalandıktan sonra çoğu takım Marc Cavendish nasıl olsa kazanır diye kaderine razı oldu. Oysa ki sprinte gelmeden önce diğer takımlardan taktik atakların gelmesini açıkçası bir sprinter olarak beklerdim. Çünkü etabı kazanmayı hedefleyen hiçbir sprinter yarışın son bölümünde böyle atakların gelmesini hiç istemez. Yani demek oluyor ki sporcuların bir çoğu İtalya Turuna hazırlık amacıyla antrenman yapmak için ülkemize geldiğini söyleyebiliriz.

Yarışa geri dönecek olursak son 60 km kala öndeki 9 kişilik grup, ana grubun 2 dk 30 sn önünde kaçışını sürdürmeye devam etti. Böyle bir durumda, ana grubun temposunu Turkuaz Mayoyu taşıyan Cofidis takımı belirlemesinin yanında, sprint de iddalı olan takımlarında eşlik ettiğini gördük. 30 km kala aradaki fark yavaş yavaş kapanmaya başladı 20 km kala arada ki fark 1 dk’nın altına indi. Rusya takımı Katusha’nın 37 yaşındaki renkli yüzü Luca PAOLİNİN ana grubun önünde çok çalıştığını gördük. Kaçış grubunda yer alan Mattia POZZO 163. km’deki Türkiye Güzellikleri sprint kapsından önde geçen isim olmayı başardı.

Son 15 km kala kaçış grubu ana grubun nefesini ensesinde hissetmeye başladı. Arakalarına dönüp baktıklarında, sanki üzerilerine doğru gelen bir toz bulutu görür gibiydiler. Kaçış grubundan son hamleler gelmeye başladı. Artık onlar için son çırpınıştı bunlar. Ana gruptan da arka arkaya ataklar gelmeye başladı. Ve kaçınılmaz son, büyük balık küçük balığı yuttu.

7 km kala Miraç KAL’ dan atak geldi ona eşlik eden 2 sporcu daha vardı aradaki farkı 9 sn kadar açmayı başardılar ama bu çok fazla yeterli bir fark değildi ama yinede alkışı hak ettiler.

01052014_bisiklet_foto

Son 4 km ye ana grupta ciddi kopmalar olmadan girildi. Caja Rural takımı önde tempoyu verirken Beklim Takımının da trenini oluşturduğunu gördük. Takımlar Cavendishin rahatca finişe girmesini engellemek için adeta kıyasıya kapıştı. Ama Cavindish son 500 metrede çok iyi pozisyon aldı son sprinte kalktığında herkes Cavindish’in kazanacağını beklerken unutulan bir isim vardı, kendisini çok iyi saklayan Elia VİVİANİ müthiş bir sprint atarak Turgutreis’in kralı benim dedi. İkinci CAVENDİSH, üçüncü ise Kristian SBARAGLI oldu.

Genel klasmanda favoriler yerini korumayı başardı ancak yarın her şeyin değişebileceği zirve finişiyle biten etap onları bekliyor .50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna yarın koşulacak 182 km’lik Bodrum – Selçuk etabı ile devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..