REKLAMI GEÇ

MARC CAVENDİSH TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVDİ…

MARC CAVENDİSH TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVDİ…

İlk etapta çok iyi sprinterler ile süper star sprinter arasında ki mücadeleyi izlemiştik.Fransa, İtalya ve İspanya Turu’nda toplamda elde ettiği 43 etap birinciliği ile kariyerinde 100’ün üzerinde yarışta finiş çizgisini ilk sırada geçmeyi başaran yol bisikletinde İngiltere’nin son ulusal şampiyonu Mark Cavendish ilk etapta beklendiği gibi çok rahat bir şekilde kazanarak Turkuaz Mayoyu üstüne geçirmişti.   Bugün ise TUR’a, tarihi doku ve eşsiz güzelliklerle…

/ DENİZLİSPORHABER / 28 Nisan 2014 Pazartesi, 16:27

İlk etapta çok iyi sprinterler ile süper star sprinter arasında ki mücadeleyi izlemiştik.Fransa, İtalya ve İspanya Turu’nda toplamda elde ettiği 43 etap birinciliği ile kariyerinde 100’ün üzerinde yarışta finiş çizgisini ilk sırada geçmeyi başaran yol bisikletinde İngiltere’nin son ulusal şampiyonu Mark Cavendish ilk etapta beklendiği gibi çok rahat bir şekilde kazanarak Turkuaz Mayoyu üstüne geçirmişti.

Bugün ise TUR’a, tarihi doku ve eşsiz güzelliklerle dolu bir güzergahta 176 km mesafeyi kapsayan Alanya – Kemer etabıyla devam edildi. Sabah saatlerinde başlayan yoğun yağış yarış başlamadan önce etkisini yitirdi ve güneşin yüzünü göstermesi bisikletçilerin yüzünü güldürdü. Bugünkü etabın da yine sprint mücadelesi ile geçmesi bekleniyordu.

Dünkü etabı 18. tamamlayan Torku Şeker Sporun genç yıldızı Ahmet Örken’in de aralarında bulunduğu 5 kişilik grup yarışın hemen başında atak yaparak önde kaçış grubunu oluşturdu. Türkiye Güzellikleri Primi ile Sprint primi   mücadelesi bu 5 sporcu arasında geçti. Avrupa şampiyonu bisikletçimiz Ahmet Örken ilk sprint kapsından üçüncü, 2. spirint kapısından da ikinci geçmeyi başardı. Son 40 km deki sprint kapsından sprint yapmayıp 4. geçen Ahmet Örken değişik bir taktik uygulayarak ve sprintten sonra atak yaptı ancak bu kaçışı çok uzun sürmedi.

Pelotondan bahsedecek olursak Omega Pharma Quickstep takımı ile Beklim takımları beklenildiği üzere ana grubun temposunu üstlenerek kaçış grubuyla arasındaki zaman farkını böylelikle korumuş oldular. Ana grupta ekstra ataklar olmadı. Yarın ki Elmalı tırmanış etabının olması yarışın sakin bir tempoda devam etmesine neden oldu.

Son 16 km kala ana grup öndeki kaçış grubunu yakalayarak bugünkü etap, onlar için bitmiş oldu. Amaçları sprint puanlarını toplamak ve sponsorlarını tanıtmaktı ve bundada başarılı oldular. Bu kilometreden sonra artık gözler sprinterlere çevrildi. Omega Pharma Takımı Marc Cavendish için, Beklim Takımı Theo Bos, Canonnadale takımı Elia Viviani, Lotto Belissol Takımı Kris Boeckmans, Lampre Merida Takımı Niccolo Bonifazio, Yellow Neri Takımı Francesco Chicchi, Caja Rural Takımı Francesco Lasca ve diğer sprinterler için takımlar, sprint liderlerini finişe en iyi pozisyonda sorunsuz bir şekilde taşımak için trenlerini oluşturdular.

176 km’lik yarışın son metreleri çok büyük bir heyecana sahne oldu. Müthiş ve çekişmeli geçen sprint mücadelesini yine büyük usta Marc Cavendish 3:50:17 ile kazandı. Böylelikle Turkuaz Mayosunu korumayı başarmış oldu. İkinciliği Neri Sottoli Takımından Francesco Chicchi, üçüncülüğü ise Lampre Merida Takımından Niccolo Bonifazio elde ederek kürsüde kendilerine yer buldular.

Yarın Tur 2014’ e Kraliçe etabı olarak adlandırılan gerçek anlamda Turkuaz Rekabetin yaşanacağı, 1825 metre rakımlı 185 km Finike- Elmalı etabı ile devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..