REKLAMI GEÇ

RÜZGARIN OĞLU VİVİANİ DUBLE YAPTI…

RÜZGARIN OĞLU VİVİANİ DUBLE YAPTI…

50.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün koşulan 134 km’lik Kuşadası – İzmir etabı ile devam edildi.   İzmir’in güzide ilçesi Karşıyaka’ da sona eren yarış da bisikletçileri çoşkulu İzmir seyircisi karşıladı. Her etap olduğu gibi yarışın son metreleri büyük heyecana sahne oldu. Özellikle bitimine 1,6 km kala U dönüşünün olması ve bu dönüşte düşmelerin meydana gelmesi takımların sprint trenini oluşturmamasına neden oldu. En organize takım…

/ DENİZLİSPORHABER / 3 Mayıs 2014 Cumartesi, 16:44

50.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün koşulan 134 km’lik Kuşadası – İzmir etabı ile devam edildi.

İzmir’in güzide ilçesi Karşıyaka’ da sona eren yarış da bisikletçileri çoşkulu İzmir seyircisi karşıladı. Her etap olduğu gibi yarışın son metreleri büyük heyecana sahne oldu. Özellikle bitimine 1,6 km kala U dönüşünün olması ve bu dönüşte düşmelerin meydana gelmesi takımların sprint trenini oluşturmamasına neden oldu. En organize takım Omega Pharma Quick Step’di. Son 1 km’ ye Cavendish, önünde onu taşıyan 2 domestiği ile girdi. 4. pozisyonda Elia VİVİANİ vardı ancak o da domestiği olmadığı için, rüzgar boşluğundan faydalanamadı ve çok kuvvet harcadı. Bu yüzden CAVENDİSH’in çok rahat sprint yaparak etabı kazanacağı düşünülürken ,ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde beklediğimiz müthiş sprintini yapamadı ve yine Elia VİVİANİ ‘ye boyun eğdi. VİVİANİ’nin arkasına takılan Andrei GUARDİNİ ikinci olurken, CAVENDİSH ancak üçüncü olabildi. Torku Şeker Sporun genç sprinteri Ahmet ÖRKEN, yedinci olarak turdaki iki etapta ilk onda yer alma başarısı gösterdi ve önümüzdeki yıllar için ümit vaat etti. Torku’nun bir numaralı sprinteri Yuri MUTLUSHENKO yine bekleneni veremedi.

Genel klasmanda Avusturalya’nın Orica Green Edge takımından Adam YATES Turkuaz Mayosunu son etap İstanbul’a taşımayı başardı. 3. etapta genel klasmanda liderliğe yükselen ve 3 etap Turkuaz mayoyu taşıma başarısı elde eden Cofidis takımından Rein TARAAMAE, Adam YATES’ in sadece 1 sn gerisinde ikinci sırada yarışı sürdürürken yine aynı takımdan Romain HARDY, genel klasmanda üçüncülüğünü korumayı başardı. Turun tek Türk Takımı Konya Torku Şeker Sporun İspanyol sporcusu Juan Jose ACEBO COBO ise genel klasmanda birincinin 45 sn gerisinde altıncı sırada yer aldı. Turun klasmanda ,en iyi Türk olarak göze çarpan Miraç KAL, 156 sporcu arasından 23. sırada yarışı sürdürerek büyük bir başarıya imza attı. Torku Şeker Spor, takım klasmanında dünkü etapta kaybettiği üçüncülüğü bugün geri alma çabası sonuçsuz kaldı ve son etaba dördüncü sırada girdi.

TUR2014 yarın 121 km’lik İstanbul etabı ile noktalanacak. Bu görkemli yarın saat 11:35’ de Sultan Ahmet meydanında başlayacak ve Boğaz köpründen geçtikten sonra Bostancı sahil yolunda atılacak 8 turun ardından, bu sene 50. si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona ermiş olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..