REKLAMI GEÇ

Denizli BBSK’yı küme düşürdüler

Denizli BBSK’yı küme düşürdüler

15 yıldır profesyonel ligde mücadele eden, iki kez 2. Lig gören Denizli Büyükşehir Belediyespor küme düştü. Kırmızı beyazlılar Diyarbakır deplasmanında puan bile alamadı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 9 Nisan 2017 Pazar, 16:43

Denizli’nin 3. Lig’deki temsilcilerinden eski adıyla Denizli Büyükşehir Belediyespor, devre arasındaki devir işleminden sonra yeni adıyla Denizli Futbol Akademi küme düştü. Bu sezon 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden kırmızı beyazlılar özellikle sezonun ikinci yarısında gösterdiği kötü performans nedeniyle ligde kalmayı başaramadı.

Ligin bitimine üç hafta kala Diyarbakır deplasmanında aldığı 3-2’lik yenilgi ile ligden düşen kırmızı beyazlılar tam 15 yıldır Denizli adını alt liglerde temsil ediyordu. Kırmızı beyazlı takım iki kez de 2. Lig’e çıkmış ve orada mücadele vermişti.

Haftaya 21 puanla 17’nci basamakta giren Denizli Futbol Akademi’nin ligde kalabilmesi için 31 puanlı takımlardan Maltepespor, 12 Bilgölspor ve Sultanbeyli Belediyespor takımlardan en az ikisinin kalan bölümde hiç puan almaması, kendisinin de kalan dört maçını kazanması gerekiyordu. Kırmızı beyazlılar ligin bitimine 3 hafta kala düşmeyi garantilemiş oldu.

Sezona Rüşan Uzunoğlu’nun başkanlığında başlayan kırmızı beyazlılar devre arasında Denizlispor yönetiminin talebi üzerine bu kulübe devredilmişti. Denizlispor Başkanı  Süleyman Urkay bu kulübü Denizlispor’un pilot takımı ilan etmiş, sınırlı transfer yapmış ve Denizlispor altyapısındaki gençleri bu takım kadrosuna almıştı. Denizlispor yöneticiliğinden istifa eden Ufuk Eren de kulübün başkanı olarak görevlendirilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..