REKLAMI GEÇ

EMANET ORTADA KALDI

EMANET ORTADA KALDI

Denizli Futbol Akademi’nin kongresi yine yapılamadı. Çoğunluğun aranmadığı ikinci oturuma tek bir kişi bile katılmadı. Emanet resmen ortada kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 24 Haziran 2017 Cumartesi, 10:59

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Futbol Akademi Spor Kulübü’nü geçen sezon devre arasında Denizlispor yönetimine devrederek, altyapı için pilot takım olarak kullanılması talimatını vermişti. Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden takım için Denizli’de pek çok kişi Zolan’ın kapısını çalmış ve kulübü satmasını istemiş buna karşın kulübü bedelsiz olarak Denizlispor’a vermişti. Dönemin Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay kulübün yeşil siyahlı yönetim tarafından yönetileceğini söylemiş ve olağanüstü kongrede de 5 kişiden oluşan bir yönetim kurulu tayin etmişti.

ÖNCE KULÜBÜ KÜME DÜŞÜRDÜLER
Devre arasında transfer yapmayıp lige altyapı oyuncuları ile devam kararı alan Urkay ve kurmayları sezon sonunda takımın küme düşmesine neden olmuş buna karşın Denizli Futbol Akademi’nin başkanı Ufuk Eren görevinden istifa etmişti. Daha sonra Denizlispor kongresi yapılmış ve göreve Mustafa Üstek gelerek Urkay dönemini sone erdirmişti. Bu tarihten bu yana Denizli Futbol Akademi Spor Kulübü’ne ait evrakların peşine düşen Denizlispor yönetimi bir türlü karar defteri de dahil kulüp evraklarını teslim alamamıştı.

KONGRE İLANI VERMİŞLERDİ AMA…
Denizlispor yönetimi Mayıs ayı içinde olağan kongresini yapmak zorunda olan Denizli Futbol Akademi için kongre tarihi belirleyerek yasal süreci başlattıysa da kulübün yöneticileri Denizlispor yönetiminin yetkisi olmadığını öne sürerek kulüp evraklarını teslim etmemeyi sürdürmüş, kongre çağrısının geçersiz olduğunu ilan etmişti. Bu nedenle kırmızı beyazlı kulüp yeniden kongre kararı aldı. Önceki hafta ilk oturumda çoğunluk sağlanamadı. Çoğunluğun aranmadığı ikinci oturum ise geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşecekti.

DENETİM KURULU DENETLEME YAPAMADI
Kulüp evraklarının ortada olmayışı kulüp organlarının da görevlerini yapmasının önüne geçti. Denetleme Kurulu üyeleri kulüpte inceleme yapamadı ve bir rapor hazırlayamadı. Talep edilen evraklar yetkili kişilere ulaştırılmayınca denetim kurulu rapor hazırlayamadı. Kongre bir hazirun cetvelinin bile hazırlanamadığı ortamda gerçekleşti. Süreci başından beri takip eden Denizlispor 2. Başkanı Taner Atilla’nın yurt dışında olması nedeniyle bu kez devreye Altyapıdan Sorumlu Yönetici Necip İrdem girdi.

KONGREYE KİMSE GELMEDİ
İrdem kongrenin yapılacağı salona geldiğinde ise büyük bir şok yaşadı. İkinci oturuma ne yönetim kurulundan ne de üyelerden tek bir kişinin bile gelmediğini, kongre için ise hazırlık yapılmadığını gördü. Derhal kulüp evraklarını talep eden İrdem’in, kırmızı beyazlı yönetimde iyi niyeti ile öne çıkan yönetici Ali Nalbant’ı devreye sokarak karar defterini almayı başardı. Yeşil siyahlı yönetim şimdi tüm futbolculardan muvakkafatname dahil olmak üzere daha pek çok evrakın peşine düştü. İrdem, “Böyle ciddiyetsizlik olmaz. Kongreye bir kişi bile gelmez mi. Biz bu kulübü yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

YENİDEN KONGRE TARİHİ BELİRLENECEK
Denizli Futbol Akademi’de şimdi yeniden kongre tarihi belirlenecek. Denetleme kurulunun bir inceleme yapması durumunda hem denetleme raporu hem de yönetim kurulunun faaliyet raporu üyelerin ibrasına sunulacak. Kongre kararı alındıktan sonra kulüp hesaplarındaki hareketlilikler de takip edilecek. Yeşil siyahlı kurmaylar kulübün zarara uğratılmış olmasının tespiti halinde Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmayı da düşünüyor. Şimdi emaneti ortada bırakılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın bu duruma ne diyeceği merakla bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..