REKLAMI GEÇ

Bu noktaya nasıl gelindi?

Bu noktaya nasıl gelindi?

Süleyman Urkay’ın emrine verilen Denizli Büyükşehir Belediyespor küme düştü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 9 Nisan 2017 Pazar, 17:04

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta ligde kalma savaşı veren Denizli Büyükşehir Belediyespor, Diyarbekirspor deplasmanında 3-2 kaybederek ligin bitimine üç hafta kala Bölgesel Amatör Lig’e düştü.

Kırmızı beyazlı takım sezonun yarısında Denizlispor’a devredilmişti.

1981 yılında Denizli Belediyesi tarafından kurulan kulüp sarı lacivertli renklerle amatör futbola gönül verenlerin toplandığı kulüp olarak dikkat çekiyordu. 2001-2002 sezonunda dönemin kulüp başkanı Zorhan Sancar’ın önderliğinde Denizlispor eski kaptanlarından Ali Yalçın’ın teknik direktörlüğünde iyi bir sezon geçiren kulüp, eleme maçlarında da başarı göstererek 3. Lig’e yükselmeyi başarmıştı.

Daha sonra renk değişikliğine giden kulübün renkleri Türk Bayrağı’nın renklerini almış ve kırmızı beyaz olmuştu.

Namık Kemal Eraslan ve Tanju Beştaş’ın başkanlık dönemlerinde 2. Lig’i gören kırmızı beyazlılara 7 yıldır Rüşan Uzunoğlu başkanlık ediyordu.

Sezon başında takımı tamamen yenileyen Uzunoğlu teknik direktörlük koltuğuna Bülent Demirkanlı’yı getirdi. Uzunoğlu’nun bir dizi sorundan sonra önce istifa etmesi ardından uzun bir süre kulüple ilgilenmemesi sonrasında işler yolunda gitmemeye başladı. Demirkanlı’nın istifasından sonra teknik koltuğa Beyhan Çalışkan ve onun da istifasından sonra bu kez Ali Beykoz geçti. Ligin ilk yarısını 13 puanla tamamlayan kırmızı beyazlılar yeniden toparlanma sürecine girmek yerine bambaşka bir süreçle karşılaştı.

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay’ın, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü Denizlispor’un pilot kulübüne dönüştürme isteği sonrası devre arasında kulüp yöneticilerinin tamamı istifa etti ve Denizlispor yönetimine devredildi. Denizlispor yönetim kurulu üyesi Ufuk Eren, Denizlispor’daki görevinden istifa ederek kulübün başkanlığına getirildi. Kongrede konuşma yapan hem Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay hem de yeni Başkan Ufuk Eren adı Denizli Futbol Akademi olarak değiştirilen kulübün Denizlispor altyapısına hizmet edeceği ve bir pilot takım gibi kullanılacağını kamuoyuna açıkladı.

Tüm oyuncuları gönderilen takımın kadrosu yeniden oluşturuldu. Çoğunluğunu Denizlispor altyapı öğrencilerinin oluşturduğu futbolcular topluluğuna bir kaç takviye yapıldı. O dönemde genç bir takımla lige tutunulamayacağı eleştirilerine kulak tıkayan yönetim takımın başına deneyimsiz İsmet Kamak’ı teknik patron olarak getirdi. Kamak üç maç sonda adeta kaçarken takım bu kez genç teknik adam Yaşar Güvenli’ye emanet edildi. Bu arada transfer döneminin kapanması nedeniyle kırmızı beyazlı teknik ekip ve futbolcular kaderleri ile baş başa bırakıldı.  Geride kalan 13 maçta sadece bir galibiyet elde eden kırmızı beyazlılar ligin bitimine üç hafta kala ligden düşmeyi başarmış oldu.

Denizli futbol camiası takımın ligden düşmesinde baş sorumlu olarak Süleyman Urkay’ı gösterirken, kendi kulübünden çok Denizlispor yönetim kurulu toplantılarında boy gösteren Ufuk Eren’i de sorumlulardan biri kabul ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..