REKLAMI GEÇ

8 yılda 16 kongre

8 yılda 16 kongre

Denizlispor 6 Aralık’ta olağanüstü kongreye gidiyor. Yönetim kurulu kararı ile başkanlığa getirilen Ali Çetin yeni dönemde ekibini yenileme hazırlığı yapıyor. Yıllardır kongrelerden sıkılan camia artık istikrarlı bir yönetim istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 30 Kasım 2018 Cuma, 10:33

Denizlispor’da Mustafa Üstek’in istifasından sonra yönetim kurulu kararı ile başkanlığa getirilen Ali Çetin, olağanüstü kongre kararı alarak ekibini yenilemek istediğini kamuoyuna duyurdu. Başkan Ali Çetin’in en çok maruz kaldığı eleştiri ise yeşil siyahlı kulübün sık sık kongre yapması oldu. Çetin bu eleştirilere ‘Son kez olağanüstü kongre yapacağız, bundan sonra kongreler normal seyrinde sürecek’ diye yanıt verdiyse de camiada kongre alışkanlığının süreceğine olan inanç fazla.
Denizlispor neden bu kadar çok genel kurul gerçekleştirdi ve başkan değiştirdi. Kongreler özellikle 1. Lig’e düştükten sonra neden sıklaştı. Yeşil siyahlı camiayı sık sık kongreye götüren etkenlerin başında ne geldi. İşte o detaylar…

GENELLİKLE KONU DUYGUSAL
Denizlispor 2010-2011 sezonundan bu yana mücadele verdiği Spor Toto 1. Lig’de son 8 yılda üçü olağan olmak üzere toplam 16 kez genel kurul kararı aldı. Bu süreçte dört kez kulübün başkanı istifa etti ve kalan yönetim kendi içinden başkan seçti.
Bir dönemlerin UEFA’da devler deviren kulübü yeri geldi başkan adayı bile çıkaramadı. Son 8 yılında 10 başkan değiştiren kulüp, tarihinden bu yana 31’nci başkan olarak Ali Çetin’i göreve getirdi. Tüm bu değişim yine de ilaç olmadı. 8 yılda iki dönem transfer yasağı ve puan silme cezaları da çekilen diğer çileler oldu. Üstelik kulübün kupaları haczedildi, tesislerinde icralar nedeniyle sinir krizi geçiren futbolcular oldu, tribünlerinde ciddi ayrılıklar yaşandı, yöneticileri hakkında davalar açıldı, futbolcular formalarını yere bırakarak, idmanlara çıkmayarak protestolar yaptı, hiç oynamamış futbolculara ödemeler yapılmak zorunda kaldı, akademi takımları gittikleri otellerde mahsur kaldı ve daha neler neler…

2010’DA ÖZSOY’UN GELİŞİ
Denizlispor’da 5 yıllık Ali İpek başkanlığı dönemi sona erdikten sonra 2010 yılının Haziran ayında yapılan olağanüstü kongre ile başkanlık görevi Mehmet Özsoy’a verildi. Denizlispor’un ilk yarısını lider kapattığı ligde, tüm Türkiye yeşil siyahlıların yeniden süperlige çıkacağını beklerken devre arasına girmeden büyük krizler yaşandı. Özsoy’un yönetiminden önce Zafer Gökşin, Seyfettin Başer, Sedat Doğaç ve Kaan Şanlıkan istifa etti. Devre arasına çok kısa bir süre kala başgösteren mali sıkıntılar ve şehrin destek olmaması Başkan Mehmet Özsoy’unda istifa etmesine neden oldu. Yeni yıla iki gün kala gelen istifanın ardından Özsoy’un ekibinde yer alan çoğu isim de görevlerini bıraktı.

AMİROĞLU’NUN GELİŞİ
Olağanüstü bir toplantı yapan Denizlispor yönetim kurulu, kendi içinden Salih Amiroğlu’nu başkanlığa getirdi. Yeşil siyahlılarda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görevi bırakışı da işin tuzu biberi oldu. Serhat Güller önderliğinde kötü bir dönem geçiren Horozlar, şampiyonluk çizgisinden uzaklaştı ve play-off bile oynayamadı. Yeşil siyahlı takım sonraki uzun yıllarda bu başarısını bir kez daha tekrarlayamadı.

HASAN KIBRISLIOĞLU’NUN İLK DÖNEMİ
Amiroğlu Başkanlığı’ndaki yönetim sezonu tamamladıktan sonra olağanüstü genel kurul kararı aldı. Hasan Kıbrıslıoğlu, ilk kez 2011 Haziran’ında başkanlığa getirildi. Sezona Güvenç Kurtar ile başlayan daha sonra takımın başına Osman Özköylü’yü getiren Kıbrıslıoğlu devre arasını görmeden, verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve maddi destek alamadıklarını açıklayarak istifa etti. Kıbrıslıoğlu’nun istifasının ardından yönetim kurulu kendi içinde bir seçim yaptı ve Yurdal Duman’ı başkanlığa getirdi.

DUMAN’LI DÖNEM
Yurdal Duman başkanlığındaki Denizlispor düşmeme mücadelesi verdikten sonra sezonun son bölümünde ortaya koyduğu performansla son haftaları rahat geçirdi. Sezon tamamlandıktan sonra Duman ve ekibi olağan genel kurul kararı aldı. Şehre yapılan çağrılar yanıtsız kalıp da kimse başkanlık için girişimde bulunmayınca 2012 Mayıs’ındaki genel kurulda Yurdal Duman önderliğinde geçici bir yönetim oluşturuldu.
Bu yönetim ilk yönetim kurulu toplantısında yeniden genel kurul kararı aldı. Olağanüstü genel kurulun ilk toplantısında çoğunluk sağlanamadı. İkinci toplantıda da hem aday çıkmayıp hem de nitelikli çoğunluk sağlanamayınca kongre iptal edildi.  Duman ve yönetimi hemen ardından yeni bir genel kurul kararı aldı.

URKAY GÖREVE GELDİ
Yaklaşık iki ay içinde üç kez genel kurul kararı alan Denizlispor’da 2012’i Temmuz’unda yapılan olağanüstü genel kurulda kulübün başına Süleyman Urkay geldi. Sezona Engin İpekoğlu ile başlayan Denizlispor hoca ve yönetim arasındaki sorunlar yaşadı. İpekoğlu’nun istifası sonrası takımın başına Selahattin Dervent getirildi. Yeşil siyahlılar sezon boyunca bir türlü istediğini alamadı ve düşmeme mücadelesi verdi. Sezonun son bölümünde takımın başına Özcan Bizati getirildi. Bizati’li Denizlispor ligin son haftalarındaki performansı ile sorun yaşamadı. Buna rağmen sezonun tamamlanmasına yakın Başkan Urkay destek alamadığını gerekçe göstererek olağanüstü genel kurul kararı aldı.
KONGREDEN YİNE URKAY ÇIKTI
2013 Haziran’ındaki olağanüstü kongrede genel kurul, Urkay’ı yeniden başkanlığa getirdi. Sezona Serdar Dayat’ın önderliğinde başlayan takım istikrarsız sonuçları ile sıkıntılı bir sürece girdi. Altıncı haftada Serdar Dayat görevden ayrıldı ve yerine Yusuf Şimşek getirildi. Fakat takım devre arasını görmeden bir kez daha teknik adam değişikliği yaşandı ve takımın başına Özcan Bizati getirildi.

Mali yönden destek beklentileri karşılanmayan Başkan Urkay, Eylül sonunda istifa ederek görevi bıraktı. 3 Ekim’deki yönetim kurulu toplantısında Yasin Özpek kulüp başkanlığı görevine getirildi. Özpek hemen olağanüstü genel kurul kararı aldı.

ÖZSOY İKİNCİ KEZ BAŞKAN
2013 Ekim’indeki olağanüstü genel kurulda Mehmet Özsoy, ekibini yenileyerek yeniden kulübün başkanlığına geldi. Teknik Direktör Özcanr Bizati ile yola devam eden Özsoy süreç içinde yönetim kurulu üyelerinin bir kısmı ile sorun yaşadı. Bazı yönetim kurulu üyelerinin istifasının ardından destek olunmadığı gerekçesi ile Başkan Özsoy da olağanüstü genel kurul kararı aldı.

YENİDEN KIBRISLIOĞLU
2014 Haziran’ında olağanüstü kongrede görevi yeniden devralan Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu ilk haftalar sözleşmesi süren teknik direktör Özcan Bizati ile sorun yaşadı. Bizati ile yola devam etmek istemeyen Kıbrıslıoğlu, bazı siyasilerin Bizati ile devam edilmesi yönündeki baskısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklama ile olay olmuştu. Bizati’nin istifası ile Mehmet Altıparmak’ın teknik direktörlüğe getirildiği Denizlispor’da olağan genel kurul zamanı da geldi çıttı. Haziran ayındaki genel kurulda Kıbrıslıoğlu yeniden güven tazeledi. Fakat zor geçen bir sezonun ardından Kıbrıslıoğlu da olağanüstü genel kurul kararı aldı.

ŞAVLUK DÖNEMİ
2015 Temmuz’undaki genel kurulda BDDK eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Şavluk Denizlispor başkanlığına getirildi. Şavluk bir süre sonra bazı yönetim kurulu üyeleri ile sorunlar yaşadı. Süleyman Gedik, Melihn Yanık ve Beytullah Karafil gibi isimler istifa ederken kamuoyuna zehir zemberek açıklamalarda bulundu.  Teknik Direktör Mehmet Altıparmak yaşadığı sorunlar nedeniyle takımdan ayrılırken yerine Ali Yalçın getirildi.
Başkan Şavluk devre arasında olağanüstü genel kurul gerçekleştirerek yönetimini yeniledi. 2016 Ocak’ında yeniden başkanlığına geldiği Denizlispor’da bir kez daha yönetim kurulu üyeleri ile sorunlar yaşamaya başladı.  İskender Damgacı, Yasin Özpek, Abdülcelil Kılıç, Fatih Karahan, Mahmut Tekin ve Cemal Işık 13 kişilik yönetim kurulundan istifa etti. Yerlerine yedek listeden beş isim getirildi.
Sezonun son 13 haftasında takıma Koray Palaz teknik direktörlük ederken son maçta Gazişehir’e evinde 5-2 kaybeden Denizlispor, 1461 Trabzon’un Balıkesir’e kaybetmesi sayesinde ligde kalabildi.

YENİDEN URKAY BAŞKAN
Ocak ayındaki genel kurulda üye aidatını yatırmadığı gerekçesi ile aday olması engellenen Süleyman Urkay 2016 Temmuz’unda yapılan olağanüstü genel kurulda bir kez daha Denizlispor başkanlığına getirildi. 25 kişilik bir liste oluşturan Urkay yeni sezona Selahattin Dervent önderliğinde başladı. Ali Tandoğan’ın sportif direktör olarak görev yaptığı kulüpte 7 hafta sonunda toplanan 8 puan Dervent’in ayrılması Tandoğan’ın teknik adamlığa geçmesi ile sonuçlandı. Yeşil siyahlı takım aldığı sonuçlarla düşme hattı ile arasında puan farkı oluşturamayarak sürekli kabus gördü.  Bu sırada bazı yönetim kurulu üyeleri ile Başkan Urkay arasında yaşanan fikir ayrılıkları kamuoyunda sıklıkla konuşulmaya başlandı. Huzursuz süreçte Ali Tandoğan da teknik adamlıktan ayrılırken Başkan Urkay’ın ekibinden Mehmet Ali Keskinler’e takım emanet edildi. 2-4 kaybedilen Şanlıurfaspor maçından sonra istifa ettiğini söyleyen Başkan Urkay daha sonra kararını değiştirdi ve genel kurul kararı aldı. Son altı haftada takımın başına Ali Yalçın getirildi.


ÜSTEK DÖNEMİ BAŞLADI

2017 yılı MAyıs ayı başında gerçekleşen olağanüstü genel kurulda başkanlığa getirilen Mustafa Üstek ilk iş olarak takımın ödenmemiş primlerini dağıttı. Futbolculara ciddi bir ödeme gerçekleştiren Üstek yönetimi Şemikler’e yeniden huzuru getirdi.  Yeni sezon öncesi pek çok yabancı futbolcuların ödemelerini gerçekleştiren Üstek yönetimi, yeşil siyahlıları puan silme, transfer yasağı gibi yaptırımlardan da kurtardı. 2017 – 2018 sezonuna Yusuf Şimşek önderliğinde başlayan Denizlispor ilk altı haftada istediği sonuçları alamayınca ciddi endişeler yaşadı. Altı haftada gelen bir puanın ardından takımın başına Reha Erginer getirildi. Erginer ile yükselişe geçen Denizlispor devre arasından sonra yolunu bu hoca ile de ayırarak göreve Fatih Tekke’yi getirdi. Tekke’li Denizlispor, 32. Hafta’da düşme mücadelesindeki rakibi Samsunspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı eşitlikle tamamlamayı başararak rakibini ateşe attı. Sonraki ikif haftada Denizlispor 3 Samsunspor ise 2 puan toplayınca yeşil siyahlılar 38 puanla ligde kaldı.

OLAĞAN KONGREDE DEVAM KARARI VE ALİ ÇETİN’İN BAŞKANLIĞI
2018 Mayıs’ındaki olağan genel kurulda güven tazeleyen Başkan Mustafa Üstek yönetimine dahil ettiği yeni isimlerle yoluna devam etti. Ne varki kısa süre sonra mali konularda yaşanan bazı sıkıntılar ve bazı yönetim kurulu üyelerinin duyduğu rahatsızlıklar istifaları getirdi. Özay Tanrıverdi, Ünal İncegür, İhsan Niyaz, Ferhat Demirten ve Hakkı Pekdemir çeşitli nedenlerle istifa ettiler. Bir süre sonra Başkan Mustafa Üstek de ekibini yenilemek için olağanüstü genel kurul kararı aldı. Denizlispor bu sezona Osman Özköylü ile başlarken yönetim ve hocanın yıldızı barışmayınca bir süre sonra ayrılık yaşandı. Takımın başına Yücel İldiz getirilirken Başkan Mustafa Üstek de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek başkanlığı bıraktı. Yönetim kurulu 31 Ekim’de Ali Çetin’i başkanlığa getirdi. Yeşil siyahlı kulüp şimdi de 6 Aralık’ta yeniden olağanüstü genel kurul yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..