REKLAMI GEÇ

ATATÜRK STADI’NDA TARİHİ GÜN

ATATÜRK STADI’NDA TARİHİ GÜN

Denizli Atatürk Stadı yıllardır bu manzarayı yaşamamıştı. Süperligde büyük maçlarda bile erişilmeyen taraftar sayısına, şampiyonluğa inanmış bir kitle ile ulaşıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 10 Aralık 2018 Pazartesi, 11:21

Denizlispor sahada istediği oyunu sergileyemese de tribünlerde şovuna devam ediyor. Denizlispor-Gençlerbirliği maçı taraftar sayısı bakımından tarihi bir maç oldu. Denizli Atatürk Stadı uzun yıllar sonra bir kaç küçük boşluğun dışında tamamen doldu.

Yeşil siyahlı takım süper ligde mücadele ettiği dönemlerde sadece büyük İstanbul kulüpleri ile yaptığı maçlarda benzer taraftar sayısına ulaşabiliyordu.

Spor Toto 1. Lig’de ise bu atmosferin ipucu Giresunspor maçında verilmişti. Yeşil siyahlı taraftarların sayısı bu maçta 11 bini geçmişti. Gençlerbirliği maçında ise bunun da üzerine çıkıldı.

Denizli Atatürk Stadı’nın kapasitesi 14 bin 968 olarak açıklandı. Tribünlerin tamamen dolmasına engel olan ise yağış ile birlikte misafir takım taraftarlarının sınırlı sayıda olmasıydı.

Karşılaşmanın günler öncesinden bilet almak için yarışan taraftarlar satışa sunulan biletlerin tamamını tüketti. Maçın son beş gününde toplam 11 bin 526 bilet satıldı. Gençlerbirliği taraftarları ise toplamda sadece 232 bilet satın aldı.

Passolig verilerine göre sezonluk biletler dahil stattaki tüm koltuklar bu zorlu maçı izlemek isteyen taraftarlar tarafından satın alındı. Toplamda 14 binin üzerinde bilet satışının yapıldığı passolig sisteminde yer aldı.

Fakat zorlu maçta statta 13 bin 724 taraftar yer aldı. Maç saatinde yağışın olması taraftar sayısını etkilediyse de küçük bir kaç boşluğun dışında tüm stat dolmuştu.

Denizlispor yönetimi her iki kale arkasını da bu maçta taraftara açtı. Yıllardır boş duran iki kale arkası tribününün de tamamen dolması ile tarihi bir gün yaşandı.

Denizlispor taraftarlarının çok önemli bir bölümü de bilet bulamadığı için maça giremedi. Yoğunluk nedeniyle bazı taraftarlar ancak maç başladıktan sonra stada girebildi.

Yağışa rağmen tribünleri terk etmeyen taraftarlar 90 dakika boyunca takımlarını destekledi.

Bazı taraftarlar çevredeki binaların çatılarına çıkarak, bazıları ise balkonlardan maçı izledi.

Taraftarın coşkulu olduğu dakikalarda Atatürk Stadı adeta yıkıldı. ‘Horoz gol gol gol’ tezahüratı cep telefonları ile kaydedildi ve sosyal medyada en çok paylaşılan videolardan biri oldu. Taraftarların cep telefonlarının ışıkları yaptıkları şovlar, pankartları ile stadı renklendirmeleri de ilgiyle takip edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..