REKLAMI GEÇ

BABASINI ANDI DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

BABASINI ANDI DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Kehinde’nin Elazığspor maçında attığı her iki golden sonra üzerinde babasının resminin bulunduğu tişört ile karemaralara koşması başına dert oldu. Futbolcu disipline sevk edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 6 Mart 2019 Çarşamba, 11:30

TFF yine ilginç bir uygulamanın altına imza attı. Denizlispor’un deplasmanda 2-1 kazandığı Elazığspor maçında yeşil siyahlıların her iki golünü de atan Lanre Kehinde disiplin kuruluna sevk edildi. Gerekçe ise futbolcunun attığı gollerden sonra kameralara koşarak üzerinde babasının resminin bulunduğu tişörtü göstermesi.
Maçtan iki hafta önce babasını kaybeden Kehinde, dönüşündeki ilk maçta babasını anmak istemişti.
Maçın 35’nci dakikasında Mehmet Akyüz’ün penaltı atışında direkten dönen topu tamamlayarak filelerle buluşturan golcü futbolcu gol sevincini yaşayamamış, gözyaşları içinde attığı golü babasına hediye etmişti.
Babasının resminin bulunduğu tişörtteki “Huzur içinde yat. Baba Orlando” yazısını ikinci golden sonra da kameralara gösteren futbolcu bu hareketi ile disipline sevk edildi.

HANGİ MADDELERDEN SEVK EDİLDİ?
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Kehinde için ‘talimatlara aykırı hareket ve sportif ekipman talimatlarına atıfta bulunuldu. Sevkte; Futbol Disiplin Talimatı’nın 46’ncı maddesinin ihlalinin yanı sıra Sportif Ekipman Talimatı’nın 6. maddesinin 3. fıkrasının ihlal edildiği öne sürüldü. İşte Kehinde’nin sevk edildiği maddeler:

FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI MADDE 46 – TALİMATLARA AYKIRI HAREKET (1) Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır. (2) TFF tarafından düzenlenen liglere ya da kupalara katılmayan kulüpler aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece bir alt lige düşürme cezası ile cezalandırılır.

SPORTİF EKİNMAN TALİMATI MADDE 6 – (3) Futbolcuların sportif ekipmanları içine giyecekleri giysilerde reklam ya da slogan bulundurulması veya sportif ekipmanlarında gösteri amaçlı malzemeler saklanması, bulundurulması ya da kullanılması yasaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..