REKLAMI GEÇ

Başkan şantiye şefi gibi…

Başkan şantiye şefi gibi…

Stadı yeni sezona yetiştirme sözü veren Başkan Ali Çetin çalışmaların başından ayrılmıyor. Çetin bazen iş makinesi kullanıyor bazen de eline mala alıp duvar sıvıyor. İşte Denizli Atatürk Stadı’ndaki çalışmalarda son durum…

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 3 Temmuz 2019 Çarşamba, 13:52

Denizlispor, Denizli Atatürk Stadı’nı baştan sona yeniliyor. Yeşil siyahlıların projede en önem verdiği bölümler zemin, yeni eklenecek tribünler ve localar. Çalışmaların sezon başlamadan önce tamamlanması için yeşil siyahlı kurmaylar da büyük fedakarlıklar yapıyor. Denizlispor Başkanı Ali Çetin ise her boş vaktinde şantiyeye gidiyor, çalışmaları inceliyor, tıkanan ekiplere yol gösteriyor.

ŞANTİYE ŞEFİ GİBİ…
Ekiplerini gece gündüz çalıştıran Başkan Ali Çetin kendisi de bu çalışmaların bir parçası durumunda. Stada ilk kazmayı da kendisi vuran Başkan Çetin bazen iş makinesi kullanıyor bazen de eline mala alıp duvarları sıvıyor. Mesaisinin büyük bölümünü Denizli Atatürk Stadı’nda geçiren Başkan Çetin, “Camiamız merak etmesin. Yeni sezon başlamadan önce tüm çalışmalar sona erecek” derken, stadın yeni halinin taraftarlar tarafından da çok beğenileceğini söylüyor.

İŞTE ÇALIŞMALARDA SON DURUM
Hafriyat işleri sona eren Denizli Atatürk Stadı’nda zeminin tesfiye işlemi tamamlandı ve yeşil zeminin drenaj sistemleri döşenmeye başlandı. Saha alanında bu çalışmanın sona ermesinden sonra alt malzemeler yerleştirilecek ve zemine oturması sağlandıktan sonra çimlerin döşenmesine geçilecek. Başkan Ali Çetin çimleme işlemlerinin bir hafta sonra başlayacağını açıkladı. Denizli’nin dört mevsim yeşil görünen kaliteli bir zemine sahip olacağını söyleyen Çetin, “Denizli Atatürk Stadı’ndaki emektarların mevcut sahayı ayakta tutmak için ne denli çaba harcadıklarını burada yaptığımız çalışmalar sırasında daha iyi anladık. Drenaj sistemi tamamen çökmüştü. Buna rağmen Denizli’nin zemini Türkiye’nin sayılı sahalarından biriydi. Şimdi UEFA standartlarında bir zemine sahip olacağız. Bize onyıllarca sorun çıkarmadan hizmet edecek kalitede bir zemin olacak” dedi.

TRİBÜNLER YAPILIYOR
Diğer yandan statta yeni tribünlerin inşaası da sürüyor. Bir bölümü tamalanan tribünlerin bir bölümünde ise çalışmalar devam ediyor. Bu arada stadın üstünü örtecek kaplamanın yer alacağı beton kaideler de yerine yerleştiriliyor. Statta locaların yanı sıra yeni tribün düzenlemeleri de hızla sürüyor. Tüm koltukların söküldüğü ve kapalı tribünde yeni malzemelerin döşenmeye başlandığı görülüyor.

STADIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Denizli Atatürk Stadı’nın dış kaplaması da gözden geçiriliyor. Tam bir bakımdan geçen statta eskiyen bölümler yenileniyor, dış duvarlar yeniden hazırlanıyor. Stat içindeki tuvaletlerin de bakımı gerçekleştiriliyor. Başkanh Çetin onarım gerektiren her yere müdahale ettiklerini belirterek, “Denizli halkının maç izleme kalitesini yükseltmek istilyoruz” dedi.

AÇIK TRİBÜNE SÜRPRİZ DESTEK
Denizli Atatürk Stadı’nda yer yer çökmelerin yaşandığı, ana taşıyıcılarındaki metal kısımların zamanla açığa çıkarak paslandığının gözlendiği açık tribüne de müdahale ediliyor.  Başkan Çetin bu riski bölümü çelik konstrüksiyonlarla destekleyerek güçlendirme çalışması yaptıklarını kaydetti. Denizlispor ilerleyen dönemlerde koltuk kapasitesini artırmak isterse bu bölüme bir kat daha çıkılabilir kuvvette olacak.

PROJENİN MALİYETİ
Tüm projenin maliyetinin ise 5 milyon lira olduğu belirtildi. Başkan Ali Çetin bazı çalışmaların imece usulü ile gerçekleştiğini belirtirken, “Bu projeyi bu fiyata yapmak mümkün değil. Destekler sayesinde Denizli Atatürk Stadı yenilenmiş olacak.  Emeği geçen destek olan herkese teşükkür ediyorum. Yeni sezonda yeni stadımızın dolmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..