REKLAMI GEÇ

Başkan Urkay bombaladı

Başkan Urkay bombaladı

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay kulübün maddi yapısına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı, kara tablo çizdi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 24 Ağustos 2016 Çarşamba, 13:05

Denizlispor’da Başkan Süleyman Urkay kurmayları Erol Çalık, Ufuk Eren, Erol Kaya, Hulusi Işık, Ali Fırat, Necip İrdem, Muhammet Kaya ve Ahmet Selvi ile birlikte spor medyasına kahvaltı verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Urkay özellikle kulübün mali yapısına ilişkin önemli bilgi verdi.

BORÇ NE KADAR ALACAK NE KADAR BİLEK YOK!
Başkan Süleyman Urkay kulübün mali yapısına ilişkin bir aylık evrak incelediklerini, mali tabloya hakim olabilmek için uzun bir süre gerektiğini söyledi.

Denizlispor’da eski başkanlardan Hasan Kıbrıslıoğlu da kendi döneminde kulübü bağımsız bir şirkete inceletmiş, mali disiplinin sağlanması ve bir sistemin oturtulması için çalışma başlatmıştı.

Kıbrıslıoğlu’nun ardından kendisi de bir mali müşavir olan BDDK Yönetim Kurulu eski üyesi Mustafa Şavluk başkanlık koltuğuna gelmiş, o da kulübün mali yapısının disiplin altına alınması için çalışma başlatmıştı. Başkan Urkay’ın bu yöndeki açıklamaları ve 700 bin liralık alacağı ile kulübün karşısına dikilen eski futbolcu Mustafa Özkan’ın ortaya koyduğu tek tablo;  kulübün ne kadar alacağı ve borcu olduğuna dair kimsenin bir fikrinin olmadığı gerçeği oldu.

GEÇMİŞTEN GELEN SIKINTILI YAPI
Başkan Süleyman Urkay gazetecilerle söyleşisine geçmişten gelen sıkıntılı bir yapı olduğunu öne sürerek başladı. Bu yapı nedeniyle kulübün borçlarını bilmediğini, bilinen borçların ise gerçek rakamın altında olduğunu söyleyen Urkay, “Bu borçlu yapı sürdürülemez” dedi.

GÖREVE BİLMEDEN GELDİK
Kendisi ve yönetiminin cesur bir adım atarak kulübün mali tablosunu bilmeden göreve talip olduklarını söyleyen Urkay, “Kimse kulübe sahip çıkmaz, aday olmaz iken biz ortaya çıktık ve elimizi taşın altına koyduk. İnsanların neden ortaya çıkıp kulübe talip olmadıklarını ise işin içine girince öğrendik. Bu mali tablonun altına kimse girmek istemedi. Bu kulübün başkanı kongre öncesinde bir gazeteye beyan verip kulübün iflas ettiğini duyurmuştu” dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK OPERASYONU

Göreve gelir gelmez acil ödemeler ile karşılaştıklarını söyleyen Urkay, “Acil ödemelerden oluşan bir tablo ile karşılaştık. 7 milyon 45 bin liralık ödeme yaptık. Bu Denizlispor tarihinin en büyük mali operasyonudur. Evet bu sırada eksiklerimiz de olmadı değil. Bir kaç futbolcunun peşinat ödemelerini yapamadık ama onları da bu hafta tamamlıyoruz” dedi.

2 YILDA BU BORÇ BİTER
Denizlispor’un iki yıl içinde borçsuz bir kulüp olabileceğini söyleyen Başkan Urkay, “Yönetim kulüpteki kronik sorunları çözmek için bir adım attı. Bu adım başka girişimler başka adımlarla desteklenmeli. Yoksa daha kötü duruma düşeriz.  Kulübü bir tek yönetim kurulunun üzerine yıkamayız. Herkes sahip çıkmalı, destek olmalı. Belediyeleri ile bürokrasisi ile hep birlikte bu kulübü düzlüğe çıkarırız . Bizim  öngördüğümüz program ancak hep birlikte uygulanırsa bir sonuca ulaşılır” diye konuştu.

GELİN TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRELİM
Mevcut yönetim olarak kendileri aleyhine olmasına rağmen tüzük değişikliği önerilerinin olduğunu söyleyen Başkan Urkay, “Gelin tüzüğü değiştirelim. Yönetimlere sınırsız borçlanma yetkisi vermeyelim. Her yönetim kendi döneminden sorumlu olsun” dedi.

Denizli’de sporseverlerin sportif başarıya odaklanmalarından da şikayet eden Başkan Urkay, “Mali ve idari tablo çok daha önemli. Buralarda başarılı olmak çok daha önemli. Mali tablo düzeltilmeden hiçbir hedef gerçekleşemez. Biz kulübün kendi gelirleri ile yönetilebileceğini biliyoruz. Ama destek şart” dedi.

BİZ KOLEJ SATMADIK

Denizlispor’da her göreve gelen yönetimin borç ödediği iddiasında bulunduğunu kaydeden Urkay,”Biz 7 milyon liralık ödeme yaptık. Bu ödemeyi kulübün kendi kaynaklarından ve çoğunlukla yönetimin oluşturduğu kaynaklardan temin ettik. Kimseden destek almadık. Biz kolej satmadık. Kulübün şu anda tahmini 36 milyon liralık borcu var. Her gelen borç ödüyoruz diyor ama hesap ortada. Kimse borç ödememiş. Benim dönemim üç kere incelendi. Bir kuruş kulübe borç çıkarmadığım ortaya çıktı. Aksini ispat etsinler Çınar Meydanı’nda ne yapacaım herkesçe malum” dedi.

BAKANLA GÖRÜŞECEĞİZ
Denizlispor’da borçların bir an önce tasfiye edilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Süleyman Urkay, “Valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla görüştük. Onlara projemizi, borcu nasıl sıfırlamayı düşündüğümüzü anlattık. Kimseye yük olmayacak bir çalışmamız olacak. Sayın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den de randevu istedik. Sayın bakana da bu projemizi anlatacağız” dedi.

Bu sezon iyi bir kadro oluşturduklarını sportif başarı gelebileceğini de söyleyen Başkan Urkay; “Maddi sıkıntı yaşamazsak  bu takımın başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Aykut Gökşin   -  Bağlantı 24 Ağustos 2016, 13:50

Yönetimin boynuna borç,en iyi çalışmalardan biri,KULUBÜN NE KADAR BORCU VAR BİLİNEMİYOR SAÇMALIĞINI ORTADAN KALDIRMAK olacak.Bunu becerememek büyük bir gölge,becermekde mali başarının bir parçasıolacak.bu belirsizliği çözememeye inanmamız beklenemez