REKLAMI GEÇ

BORÇLARI SIFIRLAMA ŞANSI

BORÇLARI SIFIRLAMA ŞANSI

Profesyonel kulüplerin yaşadığı ekonomik sorunlar, bazı büyük kulüplerin batışı TFF’yi harekete geçirdi. Ziraat Bankası aracılığı ile kulüp borçlarının ödenmesi projesi Denizlispor yönetimini de harekete geçirdi. Yeşil siyahlılar yıllardır sırtında taşıdığı ekonomik yükten kurtulabilir.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Ocak 2019 Salı, 09:56

Türkiye son yıllarda büyük kulüplerin ekonomik krizler nedeniyle amatöre kadar düşmesine şahit oldu. Transfer yasakları, puan silmeler gibi nedeniyle durumları daha da kötüleşen bu kulüplerin yanı sıra gelir-gider dengesini tutturamayan, faiz borçları altında ezilen kulüpler de ciddi sıkıntılar içinde. Ekonomik olarak zor durumda olan bazı kulüpler küme düşürülürken bazı kulüpler ise UEFA organizasyonlarından geçici olarak çıkarıldı. Tüm bu gelişmeler Türkiye Futbol Federasyonu’nun harekete geçmesine neden oldu.

TFF’nin yeni projesine göre Ziraat Bankası’nın profesyonel kulüplerin borçlarını ödeyeceği, kulüplerin yalnızca bankaya borçları olacağı ve bu borcu da taksitler halinde ödeyeceği öne sürüldü.

Ortaya atılan bu iddiaya göre tüm kulüpler ay sonuna kadar borçlarını bankaya bildirecek ve bu borçar banka tarafından ödenecek.

Uzun süredir sırtındaki borç yükü nedeniyle istediği sağlıklı adımları atamayan, mali disiplini ancak kısmen sağlayabilen Denizlispor için de bu durum bir fırsat oldu. Yeşil siyahlıların zaman zaman yükselen zaman zaman da azalan buna karşın sıfırlanamayan borçları artık yeni bir yapılandırmaya dahil edilebilir.

Denizlispor’da mali işlerden sorumlu komitenin bu yönde bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Uygulamanın gerçekleşmesi durumunda Denizlispor Kulübü de borçlarını banka aracılığı ile ödeyerek, düzenli bir ödeme planı ile tüm borçlarını sıfırlayacak.

Yeşil siyahlı kulüp özellikle yöneticilere olan borçları nedeniyle sınırlı gelir kaynaklarına sahip. Kulüp borçlarının büyük bölümünün yöneticilere bir kısmının da eski futbolculara olduğu biliniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..