REKLAMI GEÇ

DENİZLİSPOR 5 – ADANA DEMİRSPOR 1

DENİZLİSPOR 5 – ADANA DEMİRSPOR 1

Denizlispor, Gençlerbirliği’nin haftayı yenilgiyle kapatmasının ardından liderliğe yükselme maçında rakibi Adana Demirspor’a acımadı. Karşılaşmayı farklı kazanan Denizlispor uzun süre sonra ilk kez liderliğe yükseldi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 26 Ocak 2019 Cumartesi, 15:33

Spor Toto 1. Lig’de haftanın en kritik karşılaşmalarından birine çıkan Denizlispor, evinde Adana Demirspor’u ağırladı.

Cuma günü oynanan mücadelede lider Gençlerbirliği’nin evinde Altınordu’ya 2-0 yenilmesi ile öne geçme şansı yakalayan Denizlispor, liderlik için çıktığı sahadan istediğini aldı.

Mücadeleye hızlı başlayan Denizlispor, birbiri ardına pozisyonlara girdi. Yeşil-siyahlılar aradığı gole Mehmet Akyüz ile 22. dakikada ulaştı. Mehmet Akyüz’ün penaltıdan attığı golle öne çıkan horozlar, 30. dakikada Vedat’ın golüne engel olamadı ve skora yeniden eşitlik geldi.

Maçın ilk yarısının beraberlikle sonuçlanması beklenirken bu kez sahneye Recep Niyaz çıktı ve takımını 2-1 öne geçiren golü attı.

Maçın ikinci yarısında da sahada mutlak bir Denizlispor üstünlüğü vardı. Yeşil-siyahlılar birbiri ardına goller buldu. 63. dakikada Mehmet Akyüz, 74’de Recep Niyaz, 84’de de Ziya’nın golleriyle farka uzanan Denizlispor, rakibini 5-1 yendi ve ligin yeni lideri oldu.

STAD: Atatürk
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Erdem Bıyık, Mehmet Salih Mazlum
DENİZLİSPOR:
Adam Stachowiak, Alperen Babacan, Furkan Şeker, Kerem Can Akyüz,   Abdülkerim Bardakçı, Deniz Vural, Ziya Alkurt, Ismail Aissati, Recep Niyaz (Dk. Burak Altıparmak),  Mehmet Akyüz (Dk. 76 Kehinde,Burak Çalık (Dk. 85 Gökhan Süzen)
ADANA DEMİRSPOR
Kurtuluş Yurt, Milan Mitrovic, Kaan Kanak, Emre Uruç, Semih Güler, Anderson, Vedat Bora (Dk. 81 Erdal Öztürk), Jonathan Legear(Dk.46 Berk Yıldız),  Süleyman Koç, Joher Rassoul (Dk. 46 Hamidou Traore),  Mickael Pote
GOLLER: Dk. 22. (P), Dk. 63 Mehmet Akyüz, Dk. 45+1, Dk. 74 Recep Niyaz (Denizlispor), Dk. 84 Ziya, 30. Dakikada Vedat Bora (Adana Demirspor)
SARI KART: Alperen Babacan (Denizlispor), Emre Uruç, Joher Rassoul, Semih Güler, Kurtuluş Yurt, Kaan Kanak, Milan Mitroviç (Adana Demirspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
Denizlispor karşılaşmaya etkili başladı ve birbiri ardına pozisyonlara girdi.
DAKİKA 8: Horozlar en ciddi atağını bu dakikada Recep Niyaz ile geliştirdi. Sağ kanattan ceza alanına giren Recep Niyaz sert vurdu, kaleci Kurtuluş topu kornere çeldi.
DAKİKA 20: Sağ kanatan ceza alanına gelen ortaya iyi yükselen Mehmet Akyüz vurdu, top üst direkten geri döndü.
DAKİKA 21: Pozisyonun devamında sol kanada açılan topla ceza alanına giren Burak Çalık, kaleci Kurtuluş’un müdahalesiyle yerde kaldı, Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi.
DAKİKA 22: Penaltı atışında topun başına Mehmet Akyüz geçti. Akyüz, kayarak düşmek üzereyken topa vurdu ve kaleci Kurtuluş’un uzandığı köşeden ağları havalandırdı. 1-0
DAKİKA 30: Vedat sağdan gelen ortaya iyi yükseldi, 3 defans oyuncusunun arasından kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 1-1
DAKİKA 45+1: İlk yarının son anlarında bu kez sahneye Recep Niyaz çıktı. Recep Adana Demirspor ağlarını bir kez daha havalandırdı ve takımını 2-1 öne geçirdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı Denizlispor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.
DAKİKA 60: Mehmet Akyüz ara pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı, yerden vuruşu kaleci Kurtuluş’tan döndü. Dönen topu Burak Çalık tamamlamak istedi ancak vuruşunda top üstten auta çıktı.
DAKİKA 63: Recep Niyaz’ın şık ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Akyüz takımının 3. golünü Adana Demirspor ağlarına gönderdi.
DAKİKA 74: Furkan Ziya’nın pasıyla sıfıra indi ve altı pasa çıkardı. Recep Niyaz şık bir vuruşla takımını 4-1 öne geçiren golü attı. Yeşil-siyahlılar iyice rahatladı.
DAKİKA 84: Furkan yine şık çalımlarla taşıdığı topu Ziya’ya aktardı. Riya topukla fantastik bir gole imza attı ve takımını 5-1 öne geçirdi. Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..