REKLAMI GEÇ

Denizlispor Başkanı Ali Çetin: Yalnız bırakıldık

Denizlispor Başkanı Ali Çetin: Yalnız bırakıldık

Süper Lig’den düşmesi kesinleşen Yukatel Denizlispor’un kulüp başkanı Ali Çetin, koronavirüs salgınından çok etkilendiklerini belirterek, “Pandemiden önce Denizlispor kötü yerlerde değildi” dedi. Çetin, görev yaptıkları süre içinde yalnız bırakıldıklarını ileri sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 7 Mayıs 2021 Cuma, 16:11

Çetin, Haluk Ulusoy Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. 3 yıldan beri görev yaptığını belirten Çetin, normal olağan kongre yapılması gerektiği için genel kurul kararı aldıklarını hatırlattı.

Takımın küme düştüğü için derin bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren Çetin, “Bütün dünyanın olduğu gibi koronavirüs pandemisinden biz de çok etkilendik. Denizlispor için pandemiden öncesi ve pandemiden sonrası var. Pandemiden önce Denizlispor kötü yerlerde değildi. Herkes gibi biz de bu salgından derinden etkilendik. Bazı Anadolu kulüpleri, şehrin mücadelesiyle bunu başardılar, biz başaramadık. Çünkü bizim gücümüz bu kadardı. Tek başına sadece yönetim kurulunun mücadelesiyle de bu işin olamayacağını biliyorduk, bütün şehrin de bilmesini diliyorduk. Yapamadık. Yapamamamızın sebebi yalnız olmamızdı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sağ olsun bu süreçte elinden geldiği kadar destek verdi. Onun haricinde başka destek de alamadık” dedi.

Kulübün mali durumuyla ilgili açıklama yapan Çetin, “Teknik direktörün yönetim toplantısını basıp ‘bu kulüpte et yok’ dediği zamanları, ‘biz karga mı besliyoruz?’ dediği zamanları çok iyi bilmek lazım. Fırıncının ekmek vermediği, otellerin rezervasyon yapmadığı dönemden bu döneme geldik. Biz geldiğimiz gün bize teslim edilen borç miktarı 35 milyon 543 bin liraydı. Yapılan sözleşmelerin bedellerinin cari hesaplara geçilmemesi ve diğer ödemelerle bu rakam 73 milyon 300 bin liraya yükseldi. O günkü döviz kuruna göre karşılığı 11 milyon 71 bin avro” dedi.

“TEK BAŞINA KALMAK ÇOK ZOR”

Süper Lig’e 43 milyon 378 bin lira borçla başladıklarını anlatan Çetin, “Süper Lig’de en son 30 Nisan itibariyle 83 milyon 982 bin 467 lira yani 8 milyon 604 bin 761 avro borcumuz var. Bunun içinde 7 milyon 216 bin lira mayıs ayı tahakkuku var. Federasyondan gelecek 6 milyon 400 bin lira paramız kaldı. Bunlar çıktıktan sonra, 85 milyon lira bu kulübün borcu var. Bu da 8 milyon 800 bin, 9 milyon avro yapıyor. 11 milyon avrodan kulübü aldık, 30 Mayıs itibariyle 9 milyon avro borçla teslim ediyoruz” diye konuştu.

Denizlispor’un bugüne kadar nasıl düştüyse öyle kalkacağını, bu rakamların Denizli için çok büyük miktarlar olmadığını anlatan Çetin, şöyle devam etti:

“Bu şehrin birleşip yeniden hak ettiği yere gelmesi için canla başla mücadele etmesi gerekir. Bütün herkes gibi bizim de içimiz acıyor. Her zaman bu kulübün yanında olmaya devam edeceğiz. Geldiğimizde çok kötü durumdaydı oradan aldık buralara geldik. O söylenenlerin hiçbiri bizim için önemli değil. Önemli olan bu belgelerdir. Para ile sportif başarı aynı anda gidiyor. Bizim rakiplerimizin tamamı bu sezon en az 100 milyon lira destek aldı. Bizden yalnız başımıza başarı beklemek bence biraz abes diye düşünüyorum. Tek başına kalmak çok zor. Biz bu bayrağı son haddine kadar hakkıyla savunup taşıdığımızı düşünüyorum. 31 Mayıs’ta olağan kongre yapılacak. Biz kişilere göre karar vermeyiz. Hiç kimsenin etkisi altında asla kalmadım bugüne kadar ve bundan sonra da kalmam. Birileri isteyince değil biz isteyince gideriz. Şimdi istiyoruz. Son düdüğe kadar kulübümüzün bayrağını sallayacağız. Kongre gününde çiçeklerimizle yeni gelen yönetimi karşılarız. Elimizden gelen desteği de veririz. Biz bu kulübün her zaman neferi olarak askeri olarak hazırız.”

“BAYRAMDAN SONDA İNCELEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bayramdan sonra pazartesi ve salı günü denetim uzmanları tarafından kulübün rakamlarının tamamının incelemesini yaptıracaklarını bildiren Çetin, “Her taraftar grubundan mali bilgisi olan 2 kişi. 3 grup varsa 3, 5 grup varsa 5. Aynı zamanda şehrimizden en iyi mali müşavirlerden 2 kişi, yaklaşık 10-12, 15-20 kaç kişiyse bu incelemeye katılsın. Yarın öbürgün yok öyleymiş yok böyleymiş, yok borç o değilmiş bu çıktı. Biziz yaşadıklarımızın yaşanmaması için bu incelemeye davet ediyoruz. Gelsinler sözleşmelere kadar tek tek baksınlar” dedi.

Yeterli desteği bulamadıklarını anlatan Çetin, “Bize 50 milyon söz verildi, biz 50’yi bırakın 1 kuruş almadık. Aksini iddia eden varsa çıksın. Biz ne yaptıysak şu gariplerin mücadelesi ile yaptık. Allah bin kere razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanım Osman Zolan elinden geldiği kadar yapmaya çalıştı. Ama onun gücü de bir yere kadar. Stat yapılırken bütün hafriyatını yapıverdi. Belediyenin o çalışanlarının hakkını bu şehir ödeyemez. Allah onlardan razı olsun” ifadesini kullandı.

Aleyhinde yazılıp çizilenlerin öneminin olmadığını vurgulayan Çetin, “Gelmişiz burada elimizden geldiği kadar bayrak sallamışız. Sen bana küfredemezsin. Benim 84 yaşında babama küfredemezsin, 80 yaşındaki anneme küfredemezsin. Yaparsa biz köylü çocuğuyuz karşılığını bulursun. Ucunda ölüm de varsa ben buradayım. Biz buraya küfür yemeye gelmedik, eleştirebilirsin, o sınırda eleştirebilirsin. Kimse küfür edemez” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..