REKLAMI GEÇ

DENİZLİSPOR CEPHESİNDEN GAZETECİ ALTAYLI’YA TEPKİ

DENİZLİSPOR CEPHESİNDEN GAZETECİ ALTAYLI’YA TEPKİ

Gazeteci Fatih Altaylı’nın Habertürk’teki programında Denizlispor’un yeni transferi Rodagella’nın 1,7 milyon Euro’ya transfer edildiğini açıklaması yeşil siyahlı yönetimin tepkisini çekti. Başkan Ali Çetin; “Keşke açıklamadan önce araştırsaydı” derken Başkan Yardımcısı Atilla futbolcunun gerçek transfer fiyatını açıkladı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 3 Temmuz 2019 Çarşamba, 13:19

Denizlispor’un yıldız transferi Hugo Rodagella polemik konusu oldu. Gazeteci Fatih Altaylı’nın futbolcunun transfer ücretine dair ortaya attığı fiyat yeşil siyahlı yönetimin tepkisini çekti.

1 Temmuz’da Habertürk’te yayınlanan Spor Saati programında Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni kulüp lisans talimatı ve kulüplerin borçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altaylı, Türkiye’de futbol kulüplerinin ölçüsüz harcamalarını eleştirirken yüksek transfer bedellerinden şikayet etmişti. Altaylı konuşmasının bir bölümünde Denizlispor’un Rodagella transferine değinerek futbolcunun 1,7 milyon liraya Denizlispor’a imza attığı kaydetti.

ALTAYLI NELER DEDİ
Altaylı kulüp borçları ve mali yapılarına ilişkin yeni talimatnamenin bir çözüm getiripgetirmeyeceğine ilişkin soruya; “Çözüm mözüm üretilmez. Bir tane kulüp. Eti ne budu ne? Rodagella’yı almış. Kaça almış? Benim bildiğim 1,7 milyon Euro. Bu futbolcunun eline geçecek para. Vergisini şunu bunu koy…  Yine 2 milyon. Denizlispor nasıl öder abi Rodagella’ya 2 milyon Euro. Hangi gelirle abi? Denizli onu aldığı zaman, Malatya öbürünü aldığı zaman, zaten bütün piyasa yukarı çıktığı zaman nasıl olacak bu iş? İşte yönetimlerin sorumluluğunun burada devreye girmesi lazım. Bu lisans meselesi bu manyaklıkları önleyecek” diyerek yanıt vermişti.

KEŞKE BİRAZ ARAŞTIRSAYDI
Denizlisporhaber.com’un ulaştığı Denizlispor Başkanı Ali Çetin Altaylı’nın sözlerini üzüntü ile takip ettiğini belirterek, “Türkiye’ye malolmuş bir gazeteci. Keşke bu ifadeleri kullanırken biraz araştırsaydı.  Yazık” dedi.
Denizlispor’un sokağa atılacak tek kuruşu olmadığını söyleyen Başkan Ali Çetin, “Biz kapı kapı dolaşarak kulübe gelir temin etmeye çalışıyor, kampanyalarla, sponsorluklarla bütçemizi zenginleştirmeye çabalıyoruz. Güçlükle elde ettiğimiz gelirleri fütursuzca kullanacak değiliz. Denizlispor’un her kuruşunun hesabını yapıyoruz. Bir kuruşunun bile boşa gitmemesine çalışıyoruz. Denizlispor’un sokağa atılacak parası yok. Transfer ücretlerini de kimseden saklamıyoruz. Başından beri şeffaf bir yönetimden yana taraf olduğumuzu söylüyoruz. Böyle kaliteli bir futbolcuyu söylendiği gibi 1,7 milyon Euro’ya değil 1 milyon 150 bin Euro’ya transfer ettik. 1 milyon bandının üzerindeki tek transferimiz de budur. Doğrusu TFF yöneticileri ile de bu konuda görüştük. Onlar da  anlaşma yaptığımız fiyata şaşırdılar” dedi.

ATİLLA: SÖZLEŞMEYİ HERKESE AÇABİLİRİM
Altaylı’nın sözlerine bir yanıt da Başkan Yardımcısı Taner Atilla’dan geldi. Denizlispor’da mali işlerden sorumlu olan Atilla; “Yüz milyonlarca Euroluk borçları olan kulüplere bir şey söylemeyip bütçesi en rahat kulüplerden biri olan Denizlispor’a eleştiri getirilmesi kabul edilemez. Denizlispor’un toplam borcu 40 milyon liradır. Ligde bütçesi en uygun, mali olarak en rahat takımlardan biriyiz. Sadece bir oyuncuya 1 Milyon Euro’nun üstünde anlaşma yaptık. Hangi hakla bizi eleştirdiğini anlayamadık. Biz nasıl ligde kalıcı oluruz, nasıl gelirlerimizi artırırız bunun derdindeyiz. Futbolcu ile yaptığımız mukavele ortadadır. Sözleşmesini herkese açabiliriz. Anlaşmamız 1,7 milyon Euro değil 1 milyon 150 bin Euro’dur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Serkan Kenar   -  Bağlantı 3 Temmuz 2019, 15:55

Altaylıyı bende sevmem ama adamın haklı oldugu tarafta var. 1.7 değilde 1.2 olsun, çok mu fark edecek. Bu rakamlar Türk futbolu için büyük paralar. Özellikle Anadolu kulüpleri icin. Baskanlar tarftarı memnun etmek icin popülist isler yapıyorlar.