REKLAMI GEÇ

DENİZLİSPOR FACİADAN DÖNDÜ!

DENİZLİSPOR FACİADAN DÖNDÜ!

Amsterdam’da düşen THY yolcu uçağına dört gün önce Denizlispor’un bindiği iddia edildi. Yeşil siyahlı kafile uçaktayken büyük bir tehlike yaşandı.

/ DENİZLİSPORHABER / 1 Mart 2009 Pazar, 01:00

Türk Hava Yolları’nınİstanbul-Amsterdam seferini yapan TK 1951 sefer sayılı Boing 737-800 tipi uçak 25 Şubat’ta bir tarlaya zorunlu iniş yapmıştı. Kazada 127 yolcu ve 7 mürettebat taşıyan uçaktaki 9 kişi öldü 84 kişi de ağır yaralandı. Kazanın kesin oluş nedeni henüz ortaya çıkmadı ama ardından ortaya atılan iddialar kafaları karıştırdı. Uçağın son seferinden önce de iki önemli arıza yaşadığı iddia ediliyor. Fakat şu ana kadar ortaya atılmamış bir ayrıntı daha ortaya çıktı. İddialara göre Tekirdağ isimli uçak Denizlispor’u taşıyarken de önemli bir arıza yaşadı.

Denizlispor’un, Trabzonspor’a konuk olduğu ve 2-0 kazandığı maçın ardından yeşil siyahlı kafile önce uçakla İstanbul’a geldi. Maç gecesi yani 21 Şubat günü yine havayolu ile İzmir’e geçmeyi planlayan Denizlispor’un yolu Tekirdağ uçağıyla işte bu saatlerde kesişti. Hollanda’dan yeni bir seferden döndüğü öne sürülen uçağın İzmir uçuşunda yeşil siyahlı kafileyi taşıdığı ortaya atıldı. Kafilede yer alan bazı kişilerin iddialarına göre uçak İstanbul’dan kalkışı sırasında önemli bir sorun yaşadı. Uçaktaki ana ikaz lambaları “Master Caution Light” sönmedi. İşte bu durum karşısında pilotun hostesleri yönlendirdiği, bu sırada dahili anons sistemini kullandığı için tüm yolcuların bu direktifleri duyduğu kaydedildi.

İddialara göre uçağın kalkışı sırasında da bazı sarsıntılar yaşandığı fakat bu sarsıntıların normal mi yoksa bir arıza nedeniyle mi yaşandığının yolcular tarafından anlaşılamadığı kaydedildi. Yeşil siyahlı kafilede Denizlispor A takımı, PAF takım, yöneticiler ve gazeteciler yer alıyordu. Toplam 70 kişinin olduğu belirtildi. Denizlispor iddialar doğruysa büyük bir faciadan döndü ama tarihte faciayı yaşayan bir takım da vardı. Ligde Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor kafilesi 20 Ocak 1989 yılında otobüslerinin bir kamyonla çarpışması sonucu tam bir yıkım yaşamıştı. Ligde çok iyi günler geçiren kırmızı beyazlı kulüp bu kazadan sonra bir daha toparlanamadı. Kulüp kazadan sonra lige devam edememişti. Samsunspor’da kaza sırasında Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcu Mete, Muzaffer, Tomiç ve otobüs şoförü Asim Özkan yaşamını yitirmişti. İki futbolcu ve malzemeci kaza sonrasında malülen emekli olurken iki futbolcu yaralanmış ama futbola devam etmişti. Futbolcu Yüksel ise bir süre sonra futbolu bırakmıştı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..