REKLAMI GEÇ

Denizlispor-Fethiyespor yanlış anlama krizi!

Denizlispor-Fethiyespor yanlış anlama krizi!

Şaka gibi olay! Fethiyespor Başkanı Öztürk’ün Denizli Bölgesi hakemleri hakkındaki sözlerini üzerine alınan Denizlispor yönetimi, resmi sitesinden ‘zorunlu açıklama’ yaptı. Oysa Fethiye cephesinden Denizlispor ile ilgili tek bir demeç verilmemişti.

/ DENİZLİSPORHABER / 29 Ağustos 2013 Perşembe, 14:44

Uzun yıllar süren dostlukları ile bilinen iki kulübün arası bir yanlış anlama ile mi bozulacak? Denizlispor yönetimi, Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk’ün demecini yanlış anlayınca ortaya nur topu gibi bir polemik çıktı.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ

PTT 1. Ligi’nde hafta sonunda oynanan Fethiyespor-Balıkesirspor maçı, 66. dakikada çıkan saha olayları nedeniyle tatil edildi. Fethiyespor kurmayları, olayların çıkmasına neden olan ve tırmanmasına göz yuman etkenin hakem kadrosu olduğunu açıkladı. Karşılaşmayı yöneten Denizli Bölgesi hakemlerinden Özkan Çeliker ev sahibi takım yöneticileri tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı. Karşılaşma sırasında iki takım taraftarları arasında yaşanan ciddi atışmalar üzerine güvenlik güçlerinin de olaya müdahale etmesi gerekti.

ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?

Karşılaşma sonrasında sert bir demeç veren Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk’ün hedefinde hakem vardı. Öztürk ciddi eleştirilerin arasında “Denizlili yönetenler” ifadesini kullandı. Öztürk’ün maçın hakeminin Denizlili olması nedeniyle kullandığı bu cümle, Denizlispor tarafından ise çok farklı algılandı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Olayda taraf olmamasına rağmen Öztürk’ün sözlerine alınan Denizlispor yönetimi, kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. “Zorunlu Açıklama” başlığıyla duyurulan açıklamada “Hiçbir entrika içinde değiliz. Talihsiz açıklama bizi derinden üzmüştür” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada; Fethiyespor ve Fethiye halkı ile hiçbir sorunu olmadığını hatırlatan yeşil siyahlı yönetim; “Denizlispor yönetimi olarak hiçbir kulübü ve camiayı yutulacak lokma olarak görmüyoruz. Aksine sporda rakiplerini yutulacak lokma olarak gören anlayış ve düşüncelerin her zaman karşısında olacağımız bilinmelidir. Sporun ülkeler, şehirler, ve toplumlar arası dostluk oluşturucu rolü olduğuna inanmaktayız” görüşüne yer verdi.

BAŞKAN ÖZTÜRK SELAMİ AYDIN’A KONUŞTU

Denizliispor.com’un Genel Yönetmeni Selami Aydın’ın ulaştığı Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, Denizlispor Kulübü tarafından yapılan açıklamaya bir anlam veremediğini söyledi. Öztürk, “Bir polemiğin tarafı olmak istemiyorum. Bu nedenle bir açıklama yapma gereği de duymadım. O gün benim ağzımdan Denizlispor kelimesi çıkmamıştır. Bu durumda Denizlispor yönetiminin üzerine alınmasını hayret ve şaşkınlıkla karşılıyorum” dedi.

“BU DOSTLUKLAR KOLAY BİTMEZ”

Fethiyespor ile Denizlispor arasında köklü bir geçmişe dayalı dostluk olduğunu hatırlatan Başkan Öztürk, “Benim şahsi olarak Denizlispor camiasında 25 yıldır iyi ilişkilerim, dostlarım var. Futbolcu alış verişi, dostluk maçları, hazırlık maçları yaptığımız birlikte organizasyonlarda yer aldığımız bir camiaya karşı olumsuz bir düşüncem olmaz. Zaten içinde bulunduğumuz durumla Denizlispor’un bir ilgisi de yok. Benim ifadem “Denizlili Yönetenler” şeklindedir. Kastettiğim de hakemdir” dedi.

O İNSANLARI SAKİNLEŞTİRMELİYDİM

Tatil edilen Balıkesirspor maçı sırasında olayların tırmandığını, büyük taraftar olaylarının yaşanabileceğini hatırlatan Başkan Öztürk; “O gün çok daha ciddi olaylar olabilirdi. Benim olaya müdahale etmem şarttı. Her iki takım taraftarlarının da tansiyonu oldukça yükselmişti. Taraftarların sahaya inme riski vardı. O insanları sakinleştirmem gerekiyordu. Onları yatıştırmak, duygularına tercüman olmak için o açıklamaları yapmak zorundaydım” dedi. Öztürk hakemin kötü bir yönetim gösterdiğinin altını çizerek “Hakemler de hata yapacak. Deneyimsiz hakemlerin ligin ilk haftalarına verilmeleri normal bir uygulamadır. Ama hakem başarısızdı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..