REKLAMI GEÇ

Denizlispor kongresi karıştı… Kim ne dedi?

Denizlispor kongresi karıştı… Kim ne dedi?

Kongrede eski Başkan Urkay’ın eleştirileri hem divanı hem de yönetimi ateşledi, büyük tartışma çıktı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 3 Temmuz 2015 Cuma, 17:08

Yeşil siyahlı kongrede Lenger ve Uzunoğlu arasında yaşanan karşılıklı atışmanın ardından eski başkan Süleyman Urkay’ın konuşması ile başlayan ve Abdülkadir Uslu,  Hasan Kıbrıslıoğlu, Ekrem Ateş, Yasin Özpek’i içine alan çok sert tartışmalar yaşandı. İşte o konuşmalar…

URKAY SÖZ ALDI, YÖN GÖSTERDİ
Eski Başkan Süleyman Urkay:
“Denizlispor’un sorunlarına umarım kalıcı çözümler üretiriz. Biz geçmişte de genel kurul yaptık, o zaman da söyledim şimdi tekrarlıyorum. Zor günler geçiriyoruz. Bunu yeterince ciddiye almıyoruz. Kongremizde Denizlispor’un sorunlarını konuşmuyoruz. Gol averajı ile ligde kalan takım biz değil miydik, bu kadar borç yükünün altında kalan takım biz değil miydik, sorunları, sıkıntıları, hacizleri yaşayan kulüp biz değil miyiz?Hiçbir tartışma çözüm üretemiyoruz. Sorunun kaynağını, nedenlerini konuşmuyor ısrarla işin magazin bölümünde kalıyoruz.

ELİMİZDEKİ MAL BELLİ
Eski Başkan Süleyman Urkay:
Biz sürekli reyondaki satıcıları değiştiriyoruz ama elimizdeki mal bu. Bu nedenle kalıcı çözümler üretmeliyiz. Yoksa yine gelecek yıl aynı şeyleri tartışacağız. Bu artık sır değil. Dünyada tek borcu olan kulüp biz değiliz. Her kulüp yaşayabilir. Oturup camialar çözüm üretir. Biz ise sürekli yönetimleri elde tutma mücadelesi veriyoruz. Kim yönetici olursa olsun ama kulübün ilkelerle değerlerle yöneteceğini bilelim.

YENİ YÖNETİME İŞARET ETTİ

Eski Başkan Süleyman Urkay: Yeni yönetimin hangi değerlerle Denizlispor’u yöneteceğini bimiyoruz. Biz şimdi hangi kıstasa göre oy vereceğiz. Bilen var mı? Ben adaydım. Geldiğimim noktada bir sevgim var. Hizmet ve çözüm üretme kaygım var. Bilgi ve deneyimlerim ölçütünde proje ürettim. Popüler transfer yapma şansımız yok. Önceliğimiz maliyetsiz altyapıya dayalı model. Bu kulüp sürekli borç üretiyor. Yönetim oluşturma tarzımızda sıkıntı var. Yöneticilerin borçlardan sorumlu olmadığı bir model dünyada yok. Denizlispor’da yönetimlerin hiçbir sorumluluğu yok. Bir yönetici 100 milyon lira borçlandırabilir ve soru soramayız bile. Böyle bir yönetim tarzı ile bu kulübün borçlardan kurtulma şansı yok. Bir de kulübün parası harcanmaktadır. Duyarlı olunmak zorundadır.

BİLANÇOLAR AÇIKLANMALI

Eski Başkan Süleyman Urkay: Geçen kongrede 5 yıllık bilançoların yayınlanmasını istemiştim. Yüreğiniz yeter mi demiştim ama yayınlayamadılar, yayınlayamazlar. Çünkü yayınlasalar yönetimlerin kulübe verdiği zararlar ortaya çıkacak. Gelirin altında harcama yapan tek yönetim biz olduk. 1966’dan beri…

Eski Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu: Selami Urhan yönetimine saygısızlık yapıyorsun. O yönetim gelirinden fazla harcama yapmadı. Şimdiden özür dilemelisin.

Eski Başkan Süleyman Urkay: Yayınlayın bilançoları özür dilemeye hazırım. Polemik yapıyoruz. Yönetimlerin sorumlu olmadığı modelle, kulübü bu borçlardan kurtarmak mümkün değil. Yönetim kendi uygulama ve harcamalarından sorumlu olmalı.
Mali yapıyı güçlendirmeden takımı şampiyon yapmak mümkün değil. Benim projemin bir devamı da, bu kulübün biriken 24 milyon liralık borcunu tasfiye etmek. Bu borç bitmeden kulüp gözünü yukarı çeviremez. Düşmemeye oynar. Acil yeniden yapılanmaya gidelim. Mustafa Şavluk adaydır kutluyorum. Bu sürecin öncülüğünü yapsın yeni bir idari yapılanma ile yeni bir dizayna ihtiyaç var.

PLANIM BORCU BİTİRMEKTİ

Eski Başkan Süleyman Urkay: Ben bu duygularla adaydım.  24 milyonluk borcu da üç yıllık süre içinde eritmek planımdı. Delege yapısını biliyorum, egemen yapıyı biliyorum kendimin seçilme şansı olmadığından dolayı, başkanlığına adaylığımı askıya alıyorum. Projelerimi uygulama şansı olmadığından dolayı askıya alıyorum. Denizlispor’u güzel günler beklemiyor. Değişim sağlanmazsa artık her üç ayda bir kongre yapmaya hazırlanalım…

Üçer aylık yönetimler başlar değişim olmazsa. Benim öngörüm budur. Dilerim yanılırım. Kulübün yapısını çok iyi bildiğimi iddia ediyorum. Yeni yönetime başarı diliyorum. Ben yanındayım ama güçlü bir Denizlispor olsun istiyorum.

USLU TARTIŞMAYA KATILIYOR
Abdülkadir Uslu:
Biz kendiliğimizden buraya çıkmadık. Takım gitmiş, bitmiş. Her şey kaybolmuş Denizlispor diye bir şey kalmamış ondan sonra bize geldiler. Biz Danışma Kurulu kuralım dedik. Takımı nasıl aldığımız belli, takımı kimlerin yönettiği belli, nasıl yönetildiği belli, kimlerin para verip faiz aldığı kimlerin icraya verdi belli.

Bazı arkadaşlarımız olmadığı halde temlik  almışlar. Alacakları olmadığı halde temlik almışlar. Hiçbir alacağı yok. 3 milyon liranın üzerinde alacak almışlar. Çağırıyoruz iade et diyoruz yazılı bilgi ver diyor. Vali beyin huzuruna çağırdık. Tamam diyor ondan sonra bize yazılı beyanda bulunun biz size cevap verelim dediler. Biz mahkemeye verdik. Herkes hesabını versin kardeşim. Ben de vereceğim, yönetim de verecek, sen de vereceksin. Kim ne yapmışsa hepsi burada.

BORÇ 38 MİLYON LİRAYA ÇIKTI
Abdülkadir Uslu:
Borç için 22 milyon dediler 38’e çıktı. Bizim bütçeyle 47 milyon liraya çıktık. Biz bunu aldık göğüsledik şu an borcumuz 24 milyona düştü. Bu adamlar canla başla çalıştılar bunlara bir teşekkür etmek lazım. Madem alacaksınız getirin 20 milyon lira alın gidin kardeşim. Yüreğiniz yetiyorsa eğer… Buradan konuşmak önemli değil. Akil adam nerden çıktı. Akil adam bunlardan çıktı. Batırmışsınız takımı. İşe yarayacak hale gelmemiş…

Eski Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu: Geriye dönük çalışmalar hakkında bilgi verin.

Abdülkadir Uslu: Bağımsız raporları valiye ve başkana da verdim. Daha yeni yeni çıkıyor. Yazı yazıyor mali müşavir cevap ver diyor. Cevap gelmiyor altı ay, bir sene onlarla uğraşıyor. Süleyman Bey gelsin kulüp defterine birlikte bakalım.

DEMOGOJİ YAPISORSUN
Eski Başkan Süleyman Urkay:
Mali tabloyu istedim veremediler. Kolejin satışı kaç paradır protokolü gösterin dedik. Bir kişi eksik imza ile karar aldılar. Kaç paraya satıldığına dair karar var. Bana gösterilmedi. Ben adaydım. Adayım bilançoyu görmek istiyorum. Bunlar paylaşılmadı bana demogoji yapıyor. Ben diyorum ki benim dönemim de kamuoyu ile paylaşılsın.

İsim verilmeden konuşma yapılıyor. Kendi dönemime dair kulübün gelirleri üzerinde bir lira harcadıysam  ödemeye hazırım. Aynı sözü divan başkanı söz veriyor mu bir yıldır yönetimde.

MAHKEMEYE VERİN

Eski Başkan Süleyman Urkay: Geçen yılla ilgili. Kim borca soktu yayınlasınlar herkes bilsin. Urkay kulübün gelirleri üzerinde bir lira harcadıysa ve ödemezse kulübün en şerefsiz insanıdır. Aynı şeyi herkesten istiyorum. Koleji kaça sattın açıklamıyorsun protokolü niye açıklamıyorsun. Kolej en değerli malımızdı tüm borçları bitirebilirdi.

Protokolü kamuoyu ile paylaşılsın. Bu yıl paramız yok dendi. Giren paranın miktarı 24 milyon lira. Alınan sportif başarı da bellidir. Her yönetim kendi dönemde elinden geleni yapmıştır. Yanlış uygulamaları varsa hukuki olarak hesap sorulur. Mahkemeye gitmiyorlarsa yanlış yapıyorlar. Başkan ne dedi iade ediyorlarsa biz mahkemeye gitmeyeceğiz onları sileceğiz dedi. Bir hukuksuzluk yapılıyorsa bunun üzerini kimse örtemez arkadaşlar. Biri hırsızlık yapıyorsa iade ettim görmezden gelin olmaz.  Hele burası kulüp kamuya ait değer. Her kuruşun hesabını sormalıyız.

SADECE BENİM DÖNEMİMİ İNCELEDİNİZ

Eski Başkan Süleyman Urkay: Benim dönemim incelendi. 12. ayın sonunda belge geldi inceleme bitmiştir diye. 15 gün içinde teyitleşelim dediler. Bir yıldır yeni inceleme getiremiyorlar. 5-6 yıllık inceleme yapın. Kulübü sıkıntıya sokanları bir tanıyalım. Bir tek Süleyman Urkay dönemi incelenmiştir. Gelirinden az harcayarak kulübü zarara uğratmadım. Bu inceleme de ceza olarak yapıldı Mehmet Özsoy’un son üç ayı da incelenmiştir. O da benim dönemimin bir parçası olarak. Üç ay onu incelemek zorunda kalınmıştır. BSunun dışında kimse incelenmedi.

Aylardan beri inceleniyor diyorlar. Peki neden Süleyman Urkay döneminden başladılar incelemeye. Ya sondan başlarsın ya baştan başlarsın. Bir ölçü yok. Ben sizin niyetinizi vicdanınızı sorgularım iyi niyetinizden şüphe duyarım. Başkan bir eksik bulup da dava açmazsa söyleyeceğim sözcük yok benim.

Urkay, Uslu’ya hitaben: Kendi dönemindekinin sözünü veriyormusunuz

Abdülkadir Uslu: Hepsin veriyorum.

Eski Başkan Süleyman Urkay: Gelirleri üstündeki tüm harcamaları ödemeyi taahhüt ediyor musunuz ben ediyorum bakın siz ediyor musunuz?

Abdülkadir Uslu: Süleyman Urkay dönemini inceledik herkes bilsin. 6 milyon para vermiş faiziyle 8 milyon lira olarak almış anlatabildim mi? Kim üzerinden yapmış, adamları üzerinden yapmış.  Minareyi çalmış kılıfını uydurmuş. Gitmiş Pamukkale’de Denizlispor’un otoparkını almış.

Eski Başkan Süleyman Urkay: Sen kolejin satışını söyle…

Abdülkadir Uslu: Biz otopark ihalesine gittiğimizde karşımıza Urkay çıktı…

Eski Başkan Süleyman Urkay: Siz neden otoparkın ihale edilmesine sebep oldunuz, onu söyleyin…

Abdülkadir Uslu: Ne bileyim kardeşim…

Eski Başkan Süleyman Urkay: 8 milyon diyorsun bu konu hakkında mahkemede hesaplaşacağız. Bir daha söylüyorum. 8 milyon aldıysam ben ödemeye hazırım… Ben söz veriyorum. Benim adamlarım da aldıysa söz veriyorum. Aynı sözü veriyor mu başkan? Abdülkadir Uslu doğru söylemiyor. Kendisi söz veriyor mu?

Varsa öyle bir şey 2 milyon farkı ödemeye söz veriyorum ama sen yalan söylüyorsun.

Abdülkadir Uslu: Yalan söylüyorsam dava açarsın…

Eski Başkan Süleyman Urkay: Benim dönemimin bilançosunu yayınlasana. İnceleme yaptın neden bilançoyu yayınlamıyorsun.

Eski Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu: Şunu söyleyebilir misiniz bize: Biz kulübü icraya vermedik ve faiz almadık diye…

Eski Başkan Süleyman Urkay: Aynen verdim arkadaşlar. Ben bunu verdim söylüyorum zaten. 6 milyon lira verdim kulübe, alacağım olan 1 milyon lira için verdim.

Eski yönetici Ekrem Ateş: Faiz aldın mı onu söyle? Bunu söyle işte?

Abdülkadir Uslu: Süleyman bey her şeyi yasal yapmış problem yok arkadaşlar…

Eski yönetici Ekrem Ateş: Faiz aldın mı almadın onu söyle?

Eski Başkan Süleyman Urkay: Ben faiz almadım arkadaşlar senedi işleme koydum. Kimse demogoji yapmasın. Bilanço yayınlayın demagoji yapmayın. İnceleme bitmiş niye benim dönemimi paylaşmıyorsunuz. Niye yayınlamıyorsun sen yönetimdesin niye yayınlamıyorsun.

Eski yönetici Ekrem Ateş: Maliyeye teslim edildi

Eski Başkan Süleyman Urkay: Birer nüshası var sizde neden yayınlamıyorsun.

Mahkemeye verin beni neden vermiyorsunuz?

Abdülkadir Uslu: Süleyman beyin mahkemeye verilecek bir tarafı yok. İşini uydurmuş 1 lira vermiş faizi ile parasını almış.

Eski yönetici Yasin Özpek: Kazandırdıklarını da söyleyin o zaman. Onları niye söylemiyorsunuz. O dönemin tüm yöneticilerini neden zan altında bırakıyorsunuz.

Abdülkadir Uslu: Biz burada zarar mı veriyoruz takıma 24 milyon lira borç ödemişiz. Bu zarar mı?

Eski Başkan Süleyman Urkay: Aynen zarar veriyorsunuz. Koleji sattınız siz. 25 milyonluk koleji sattınız siz Bu kulübe en büyük zararı verdiniz ne anlatıyorsunuz bana. Kulübün borcunu temizlerdi o kolej.

Abdülkadir Uslu: Satış fiyatımız belli

Eski Başkan Süleyman Urkay: Yayınlamıyorsunuz. Açıklayın o zaman

Abdülkadir Uslu: 12 milyon artı maliyenin üzerinde 4 milyon ile beraber 16 milyon lira.

Eski Başkan Süleyman Urkay: Protokolü bile gösteremediniz siz. Onu bile yayınlayamadınız siz. Bir aydır söylüyorum.

Abdülkadir Uslu: İftira atıyorsunuz.

Eski Başkan Süleyman Urkay: Yayınlayın, belgeleri yayınlayın. Benim kendi dönemimi yayınlayın aklanmak istiyorum ben.

Abdülkadir Uslu: Genel kurulda aklandın sen.

Eski Başkan Süleyman Urkay: Vicdanlarda aklanmak istiyorum ben.
Abdülkadir Uslu:  Al o zaman 1 milyon lira eksiğine al koleji.

Eski Başkan Süleyman Urkay: Yayınlayın bilançoları diyoruz kendi dönemimize ilişkin. Yayınlayamazlar. Süleyman Urkay’ın verilmedik bir kuruş hesabı olamaz. Eğer bir lira kulübü borca soktuysam Çınar Meydanı’nda kafama sıkmaya hazırım.

Uslu ile telefonda görüştüm. Kendi gelirleri ile kulübün döneceğine inanıyorum. Kulüpten de para kazanılmaz ben kazanmam. Bana “Bu kulübün borçları var” dedi. 24 milyon lira borcu kabulümdür dedim arkadaşlar 3 yıl içinde bu borcu bitireceğim. Aynen bana söylediği 6 milyon da bana para verir misin demiştir.

Abdülkadir Uslu:  Bu büyük bir iftiradır. Ben 40 senedir bu kamuoyunun önündeyim. İhracatçılar Birliği, DSO başkanlığı yaptım. 25 senedir OSB yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum.. Milyonlarca dolar yatırıma imza attım. Benim hakkımda kimse bu güne kadar böyle bir şey söyleyemedi. Söylediğini ispat et.

Ben senden nasıl 6 milyon lira para isterim. Böyle bir şey olabilir mi? 40 yıldır kamuoyunun önündeyim. Kim demiş bana böyle bir şey? Kim diyebilir? Herkes haddini bilsin. Herkes ne söylediğini bilsin. Getirsin 20 milyon lirayı herkesin huzurunda temizlesin verelim takımı. Biz bundan çektiğimiz kadar hiçbir şeyden çekmiyoruz.

Eski Başkan Süleyman Urkay: 20 milyon getireceğimi söyledim.

Abdülkadir Uslu:  3 sene içinde ödeyecek. Teminat mektubu ver madem. 6 milyon lira avanta mı istedim senden…

Eski Başkan Süleyman Urkay: 6 milyon alacak var onu vereceksin dedin…

Abdülkadir Uslu:  Benim alacağım zaten orada yazıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

ugur ers   -  Bağlantı 4 Temmuz 2015, 19:15

KONUŞMALARDAN HEMEN İNSANLARI TANIYABİLİYORSANIZ HELAL OLSUN SİZE İNSANLAR HAKKINDA ELEŞTİRMEK İÇİN İLK ÖNCE TANIMAK LAZIM SİZ YARGISIZ İNFAZ YAPIYORSUNUZ İŞLER İYİ GİTTİĞİNDE BAŞKAN ŞAVLUĞUN NASIL YÜZÜNE BAKACAKSINIZ HİÇ Mİ YÜZÜNÜZ KIZARMAYACAK

yeşil cephe   -  Bağlantı 4 Temmuz 2015, 12:16

Bu gelen başkan Süleyman Urkay’ın futbol bilgisinin yanında bir hiç. Konuşmalardan anladık ki kulüpte şuana kadar yemeyen iki isim Süleyman Urkay ve Selami Urhan. Siyasiler Süleyman Urkay’ın hakkını yediler. Hakkımızda hayırlısı olsun. YCPH

zafer   -  Bağlantı 3 Temmuz 2015, 17:15

uzun lafın kısası “güzel yemişiz”…