REKLAMI GEÇ

Denizlispor’da denetimler tamamlandı

Denizlispor’da denetimler tamamlandı

Denizli Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Dernekler Müdürlüğü ve Vergi Dairesi’nin Denizlispor Kulübü’nde yaptığı denetimler tamamlandı. Yeşil siyahlı kulübe idari yönden görülen eksikliklerin düzeltilmesi için 30 gün süre verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 18 Aralık 2019 Çarşamba, 14:35

Denizlispor Kulübü yönetim kurulu eski üyeleri Yasin Özpek ve Hasan Önder’in başta 100 milyon liralık temlik konusu olmak üzere Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusundan sonra kulübün denetlenmesi tamamlandı.

Dosyaya bakan Denizli Cumhuriyet Savcısı’nın şikayet içeriğindeki konuların incelenmesi için Vergi Dairesi ve Dernekler Müdürlüğü’ne verdiği talimattan sonra yeşil siyahlı kulüp incelemeye alınmıştı. Yaklaşık bir ay süren denetimler tamamlandı. Vergi Dairesi’nin inceleme altına aldığı alanda eksikliğe rastlanmazken Dernekler Müdürlüğü kapsamında eksiklik tespit edildi. Denetim sonrasında yeşil siyahlı kulübün üye kayıt işlemleri sırasında sorumluluklarını yerine getirmediği, üyelik başvurusunda bulunan kişilere üye işlemlerinin gerçekleştiği ya da reddedildiğine dair yanıt vermediği tespit edilerek kulübe bu konuda eksiklerini gidermesi için bir ay süre verildi. Yeşil siyahlılarda istifa eden iki yönetim kurulu üyesi yerine yedek listeden kısa süre içinde atama yapılmadığı için de 2400 lira para cezası kesildi.

TEMLİK SORUŞTURMASINI SAVCILIK YÜRÜTÜYOR
Denizlispor’da şikayetin ana konusu olan 100 milyon liralık temlik konusunda soruşturmayı ise Denizli Cumhuriyet Savcılığı yürütüyor. Denizlispor Kulübü’nde bu kapsamda karar defterlerinin tespiti yapıldı ve örnekleri alındı. Savcılığın Türkiye Futbol Federasyonu’na yazı yazarak temlik listesini aldığı da öğrenildi.

BAŞKAN ÇETİN’DEN AÇIKLAMA
Diğer yandan Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin yaptığı yazılı açıklamada hiçbir eksiklerinin çıkmadığını belirterek, “Görev süremiz içinde bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmayı namus borcumuz olarak görüyoruz. Kulübümüzün kasasına giren ve çıkan her kuruşun hesabını vermeye hazır olduğumuzu söyledik. Şikayet üzerine devletimizin yetkili kurumları yaklaşık bir ay süren denetimlerini tamamladı. Çok şükür hiçbir eksiğimiz çıkmadı. Bu konuda içimiz zaten rahattı. Denetim raporlarından da anlaşılacağı gibi hiçbir usulsüzlük, yasal olmayan hiçbir şey olmadığı ortaya çıkmıştır. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olmadı, bundan sonra da olmayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..