REKLAMI GEÇ

e-bilet devri başlıyor

e-bilet devri başlıyor

Türkiye’de bazı statlarda geçerli olan e-bilet uygulaması, gelecek sezon Denizlispor’da da kullanılacak.

/ DENİZLİSPORHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 14:24

SELAMİ AYDIN / Türkiye Futbol Federasyonu e-bilet uygulamasını gelecek yıl tüm statlarda uygulamış olacak. Denizli Atatürk Stadı’da uygulamadan nasibini alacak. Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu kapsamında bir projeye dönüştürülen elektronik bilet uygulaması, Türkiye Futbol Federasyonu ve özel bir şirketin girişimi ile bazı statlarda başladı.

MONTAJ BEKLENİYOR

Denizlispor, planlamaya göre büyük olasılıkla elektronik bilet uygulamasından bu sezon faydalanamayacak. Ligde iki maçı kalan yeşil siyahlı takımın maçlarını oynadığı Denizli Atatürk Stadı’nda yeni turnike sistemlerine ait malzemeler depolandı. Montaj ekibinin İzmir’den gelmesi bekleniyor. İzmir’de Buca Arena Stadı’nda montaj işlemi gerçekleştiren ekibin önümüzdeki hafta Denizli’de çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

TÜM SİSTEM DEĞİŞİYOR
Yeni turnike sistemi eski düzeni de rafa kaldırıyor. Uygulama kağıt bilet devrini de kapatıyor. Yeni sisteme göre taraftarların maça girmeleri daha da kolaylaşacak. Kapı önlerindeki yığılmalar ve bunun beraberinde getirdiği sorunlar da ortadan kalkacak. Uygulama her izleyicinin kendine ait bir koltuğu olmasını sağlayacak.

KART SATIŞI NEREDE YAPILACAK?
Elektronik bilet sahibi olmak isteyen taraftarlar kartlarını Denizli Atatürk Stadı içinde kurulan özel bir birimden satın alabilecek. Denizlispor Kulübü Yönetimi elektronik biletlerin aynı zamanda Denizlispor Store’den de satılacağını duyurdu. Kullanıcılar isterlerse internet üzerinden de kart siparişinde bulunabilecekler. Sistemin stada montajından sonra bilet satışları başlayacak. Elektronik biletler üretici firmanın Passolig ismi ile anılacak.

BİR KARTLA ÇOK İŞ
Passolig kart futbol tutkunlarına tek bir kartla pek çok iş görme olanağı tanıyacak. Kullanıcılar bu kartla maça girmenin yanı sıra banka işlemleri yapabilecek, kredi kartı olarak kullanabilecek ve anlaşmalı kentlerde ulaşım için de geçerli olacak.  Anlaşmalı mağazalardan yapılan alışverişlerde indirimler ve hediyeler de bu kart ile gelecek.

MAÇLAR KARTA YÜKLENECEK
Kart sahipleri artık istedikleri maçları kartlarına internet üzerinden yükleyebilecek yada yükletecek. Satın alınan maçların yüklenmesinden sonra taraftar kartını turnikelerdeki okuyucuya okutarak maça girecek. Kombine bilet sahipleri de maçları kartlarına tanımlayacak. Kart sahipleri isterlerse el terminalleri aracılığı ile biletlerini yazılı olarak da alabilecek. Terminaller statlarda yer alacak. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..