REKLAMI GEÇ

EFSANELER GERİ DÖNÜYOR

EFSANELER GERİ DÖNÜYOR

Yeşil siyahlıların şampiyonluk maçında iki eski efsanesi tribündeki yerini alacak, taraftarın coşkusuna destek olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 9 Mayıs 2019 Perşembe, 11:18

Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluk için son bir adımı kalan Denizlispor, pazar günü evinde Karabükspor’u konuk edecek. Yeşil siyahlılar 8 sezondur özlemle beklediği süper lige kavuşacağı bu maçta iki önemli konuğu da ağırlamanın mutluluğunu yaşayacak.

Denizlispor’un efsane yabancıları Denizlili bir işadamının daveti üzerine şampiyonluk maçında tribündeki yerini alacak.

Yeşil siyahlılarda 2002-2003 sezonunda İnter Bratislava’dan transfer ettiği ve 7 sezon boyunca yeşil siyahlı formayı terleten Slovak defans oyuncusu Roman Kratochvil ile 2004-2005 sezonunda kadrosuna kattığı ve 4 sezon yeşil siyahlı formayı giyen orta saha oyuncusu Tomas Abraham şampiyonluk maçında taraftarın coşkusuna ortak olacak.

Aileleri ile birlikte Denizli’ye yarın gelecek olan Roman ve Tomas yeşil siyahlıların şampiyonluk kutlamalarına katılıp ülkelerine dönecek.

Denizlispor’un mucizeler yarattığı ve adını tarihe altın harflerle yazdırdığı ilk UEFA macerasında kadroda yer alan ve şimdi 44 yaşında olan Roman Kratochvil bir defans oyuncusu olmasına rağmen Denizlispor forması ile 33 golün altına imza atmıştı.

Defansın güven veren ismi kendisi ile oynayan pek çok futbolcunun gelişimine katkı sağlamış ve yeşil siyahlı kulübün yüksek bütçeli oyuncu satışlarında pay sahibi olmuştu. Futbolcu 2007-2008 sezonunda dönemin teknik direktörü Ümit Kayıhan’ın yeni yabancı oyunculara yer açmak istemesi üzerine Konyaspor’a transfer olmuş, sezon sonunda ise ülkesine dönmüştü.

Şimdilerde 40 yaşında olan Çek orta saha oyuncusu Tomas Abraham ise profesyonelliği ve futbolu ile kısa süre içinde Denizlipor taraftarının sevgilisi olmuştu. Süper ligde pek çok önemli maça çıkan futbolcu yeşil siyahlı formayı dört sezon giydikten sonra Avusturya ligi takımlarından Wacker İnnsbruck’a transfer olmuştu. Roman ile aynı anda takımdan ayrılan Tomas’ın da gitmesini isteyen teknik direktör Kayıhan istemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..