REKLAMI GEÇ

ELAZIĞSPOR 1 DENİZLİSPOR 2

ELAZIĞSPOR 1 DENİZLİSPOR 2

Spor Toto 1. Lig’de Elazığspor’un konuğu olan Denizlispor deplasmanda üç puanı zorlanmadan aldı 1-2. Yeşil siyahlılara galibiyeti getiren sayılar Kehinde’den geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 2 Mart 2019 Cumartesi, 15:29

Spor Toto 1. Lig’de zirve mücadelesi veren Denizlispor, ligde kalma savaşındaki Elazığspor’a konuk oldu. Yeşil siyahlılar Kehinde’nin sayıları ile kazandı 1-2.
Rakibi karşısında zorluk yaşamayan Horozlar, ev sahibine pozisyon vermeden maçı tamamladı. İlk yarım saatinde pozisyon çıkmayan maçta 34’te Ziya’nın düşürülmesi ile kazanılan penaltı atışını Mehmet Akyüz direğe nişanladı. Dönen topa düzgün vuran Kehinde takımını öne geçirdi.

41’nci dakikada Ziya sağ kanattan ceza alanına sokuldu, kaldırdığı topa kale alanı içinde Kehinde kafa ile dokundu ve farkı ikiye çıkardı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında yeşil siyahlılar iki net fırsatı kullanmazken ev sahibi Elazığspor varlık gösteremedi.
Bu bölümde savunmada boşluklar veren Elazığspor kalesi önünde sık sık pozisyon bulan Horozlar son pas ve son vuruşlarda etkili olamayınca daha fazla gol bulamadı.
82’nci dakikada kaleci Stachowiak’ın elinden kaçırdığı topu Diarra tamamladı ve farkı bire indirdi 1-2. Ligde geçen hafta Osmanlıspor yenilgisi ile zirveyi bırakan yeşil siyahlılar aldığı üç puanla moral buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR:
11′ Alperen’in sağdan içeri çevirdiği topa Kehinde kafa ile dokundu top yandan auta çıktı.
18′ Diarra’nın ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Stachowiak iki hamlede kontrol etti.
30′ Kornerden gelen topa Kehinde’nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.
33′ Denizlispor kontra atağında Mehmet Akyüz ceza alanına hareketlenen Ziya’yı topla buluşturmak istedi. Kalesini terk eden Ahmet Sabri topa müdahale etmek isterken Ziya’yı düşürdü. Hakem penaltı noktasını gösterdi.
34′ Penaltı atışını kullanan Mehmet Akyüz’ün şutu direkten geri döndü. Kehinde dönen topa ser vurdu ve filelerle buluşturdu 0-1.
41′ Denizlispor organize atağında ceza alanı çizgisi üzerinde toplu buluşan Mehmet Akyüz, hareketlenen Ziya’nın önüne bıraktı. Ziya’nın kaldırdığı topa Kehinde kafa ile dokundu ve kaleci Ahmet Sabri’yi bir kez daha avladı 0-2.
43′ Mehmet Akyüz’ün arka direğe kaldırdığı topa yükselen Kehinde kötü bir kafa vuruşu yaptı ve yakın mesafeden topu auta attı.
52′ Mustafa’nın sol çaprazdan şutu kaleci Stachowiak’ta kaldı.
53′ Aissati’nin ceza alanına gönderdiği topla penaltı noktası üzerinde buluşan Mehmet Akyüz ayağından fazla açınca mutlak bir pozisyonu harcadı.
54′ Sağ kanattan gelişen atakta Alperen topu Ziya ile buluşturdu. O da çizgiye hareketlenen Mehmet Akyüz’ü gördü. Topu yerden içeri çeviren Mehmet Akyüz’ün pasına Deniz sert vurdu Elazığspor defansı çizgi üzerinden çıkardı.
62′ Mustafa’nın ceza alanı ön çizgisi üzerinden şutu kaleci Stachowiak’ta kaldı.
75′ Aissati ceza alanına sokuldu ve hareketlenen Mehmet Akyüz’ü gördü. Akyüz’ün yerden pasında top Ziya’nın önünden geçti, arkada Burak  yerden vurdu Elazığsporlu futbolcular çizgiden çıkardı.
82′ Mustafa’nın soldan şutunda kaleci Stachowiak topu elinden sektirdi ve Diarra topu tamamladı 1-2.
92′ Tufan’ın ceza alanına kaldırdığı topa Diarra iyi yükseldi. Kafa vuruşunu kaleci Stachowiak güçlükle çıkardı.

ELAZIĞSPOR 1 DENİZLİSPOR 2
STAT: GAP Stadı
HAKEMLER: Zorbay Küçük, Vural Gül, Cemal Alpay
ELAZIĞSPOR: Ahmet Sabri Fener, Tufan Kelleci, Akakpo, Gökhan Akkan, Eren Çinkılınç, Kadir Bekmezci (78′ Murat Ceylan) Dialo (46′ Şahan Kaynak) Traore (65′ Emir Gökçe) Kadir Taşoğlu, Mustafa Eskihellaç, Lamine Diarra
DENİZLİSPOR: Stachowiak, Oğuz Yılmaz, Abdülkerim Bardakçı, Alperen Babacan, Kerem Can Akyüz, Kibong, Deniz Vural, Aissati, Mehmet Akyüz (90+2′ Seddar Karaman) Ziya Alkurt (86′ Burak Çalık) Kehinde (65′ Burak Altıparmak)
GOLLER: 34′ ve 41′ Kehinde (Denizlispor) 82′ Diarra (Elazığspor)
SARI KART: Oğuz Yılmaz, Deniz Vural (Denizlispor) Dialo (Elazığspor)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..