REKLAMI GEÇ

Gazetecilerden Denizlispor yorumu

Gazetecilerden Denizlispor yorumu

Denizlispor’un fikstürünü ve yeni sezonda nasıl bir grafik çizeceğini Denizlispor’un nabzını tutan gazeteciler değerlendirdi. İşte yorumlar;

/ DENİZLİSPORHABER / 23 Temmuz 2008 Çarşamba, 00:00

Denizlispor’un 2008 – 2009 sezonu fikstürü belli oldu.DENİZLİHABER Denizlispor’u gece gündüz, yağmur çamur, deplasman kendi evi demeden takip eden medya mensuplarına fikstürü ve Horoz’un yeni sezondaki beklenen performans değerlendirmesini sordu. İşte cevaplar:

Doğan Haber Ajansı Denizli Temsilcisi Osman Nuri BOYACI

“Denizlispor bana göre, bu sezon tüm otoriteleri yanıltmaya aday en önemli kulüptür. Yepyeni bir kadro, ne yapacağı, kimi ısıracağı, nasıl bir istikrar sağlayacağı belli değil. Üç aşağı beş yukarı diğer takımlar için yorum yapılabilir ama Denizlispor hakkında yorum yapan herkes yanılabilir. Denizlispor, Avrupa Şampiyonası’nda harikalar yaratan Türkiye gibi olabilir, ya da şampiyonaya katılamayan Avrupa’nın devi İngiltere’nin durumuna düşebilir. Futbol bu, önceden kesin konuşmak yanıltır. Fikstürün nasıl olduğu önemli değil. Sonuçta her takımla maç yapacaksınız. Önemli olan iyi başlamak. İyi başlarsan işler sorunsuz gider. Kötü başlarsan önce teknik heyetin koltuğu sallanır sonra yönetim de sorunlar artar. Ligin ilk 5 maçı çok önemli. İlk 5 maçta alınacak 9 puan Denizlispor için harika olur. Denizlispor bu puanları alabilir mi? Daha fazlasını alabilir, bir puanda da kalabilir. Denizlispor bu, ne yapacağı belli olmaz”

Akşam Gazetesi – Show TV Denizli Temsilcisi Hacı SELAMOĞLU

“Yıllardır var olan iskeletini bu sene bozan Denizlispor, bilinmeyen nokta transfer ve gençlerle yeni kadro oluşturdu. Herkes tarafından biliniyor ki, iskeletini bozan takımların oturması oldukça zaman alır ama yeşil siyahlı ekipte böyle bir hava yok. Ya da onlar öyle bir havayı teneffüs etmemizi istemiyor. Lig başlayınca hazırlık döneminin nasıl geçtiği ve ekibin Ali Yalçın ile uyumunun nasıl olacağını merak ediyorum doğrusu. Başkan Ali İpek’in deyimiyle ‘Başarıya aç olmak’ başarıyı getirmez. Lig eski, yolları cadı kazanı, kimin kimi nerede yeneceği belli değil. Bu sebeple aslında takımın oyununu da görmek lazım. Ancak bu Denizlispor’un ligde defansif orta saha oynayacağı görüşündeyim. Yani düşme hattının biraz yukarısında bulunabilir. İlk yarı 8 maç içeride 9 maç dışarıda. Gerçi bizim gibi takımlar için içeri dışarı fark etmiyor. İlk Galatasaray ile oynamamız bence dezavantaj, ardından Antalya, Konya ve Trabzon. Rakipler güçlü. Çünkü ilk alınacak mağlubiyetler moral bozacaktır. Ancak ben yine de fikstürü avantajlı buluyorum. Denizlispor, seyircisi yöneticisi, futbolcusu taraftarı el ele gönül gönüle olursa, buna hırs ve taktik de eklenirse düşme potasından biraz daha yukarıda mücadele verebilir”

Y.Asır – Sabah Denizli Temsilcisi Yalçın BAĞBOZAN

“Fikstürü iyi buldum. Denizlispor, ilk yarı maçlarında evinde güçlü takımlarla oynayacak. Ancak Denizlispor, geçen yıllardan da anlaşılacağa gibi büyük maçları seviyor. Özellikle seyircimizin de desteği ile bu maçları geçeriz. Denizli’nin özellikle deplasmanlarda daha iyi oynadığını biliyoruz. Ben Horoz’un deplasman kendi evi demeden tüm maçlara aynı ciddiyetle çıkacağını ve gerekeni yapacağını düşünüyorum. Bu arada ilginç bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Ligin son maçında Beşiktaş ile oynayacağız. Beşiktaş şampiyonluk potasında olursa, Denizli belki yine bir tarih yazabilir. Yani şampiyonluğun kaderi ile oynayabilir”

Hizmet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Önder VAROL

“Denizlispor’un rakipleri 4 büyükler değil. Bütçe olarak transfer olarak ve bu rakiplerle ilerleyen haftalarda oynayacak olması avantaj. Ancak, ilk haftalarda kazanılacak puanlar moral, kaybedilecekler ise takımı olumsuz etkiler. Denizlispor nasıl başlarsa öyle bitirir. Ancak transfer de birkaç isim daha alınmalı şu bir gerçek ki Denizlispor ters bir takım ve ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Bu sezon en korktuğum sezon o da bir gerçek takım çok değişti çünkü”

Doğan Haber Ajansı Denizlispor Muhabiri Ferah IŞIK

“Fikstürün takımlar için avantaj ya da dezavantaj olarak değerlendirilmesi sadece yorumlardan ibaret. Sonuçta takımların hepsi de birbirleriyle maç oynayacak. Denizlispor açısından bakıldığında bana göre sezonun ilk 10 haftası çok önemli. Yeni bir kadro ile yeni sezona başlayacak olan Denizlispor’da yeni transferler uyum sorununu elbette yaşayacaktır. İlk maçın Galatasaray ile oynanacak olmasını teknik direktörümüz Ali Yalçın avantaj olarak görse de, ben dezavantaj olarak görüyorum. Keşke ilk maçlarımızı kendi ayarımızdaki takımlarla oynasaydık. Çünkü, ilk haftalarda toplanacak puanlar takımın öz güvenini arttırır. Galatasaray’dan puan almak zor ama alırsak, büyük moral bulur, dezavantajı avantaja çevirebiliriz. 2.haftada Antalya, 3.haftada Konyaspor, 6.hafta da İstanbul B.Ş.B ve 7.haftada Hacettepe ile oynanacak maçlar çok önemli. Bu maçlar ilk yarı itibariyle Denizlispor’un hedefini de önemli ölçüde belirler”

Stadyum Gazetesi Editörü Murat ACAR

“Denizlispor’u geçen yıllarda taşıyan isimler gitti. Herkes gidebilir. Herkes yolcu, Denizlispor hancı. Ben gidenlerden dolayı çok büyük bir güç kaybı yaşadığımızı düşünmüyorum. Aksine genç kadronun yabancılarla yoğrulmasıyla ortaya güzel bir helva çıkacağını düşünüyorum. İki yıldır Başkan Ali İpek ve Yönetim Kurulu’nun gençleştirme operasyonunun meyvelerini bu sezon alacağız. Kadro yapısına bakınca aslında güzel şeyler göreceğiz diye düşünüyorum. Kalede büyük ihtimalle Vega olacak. Cenk’te geçen sezon Altay’da pişti. Geriye bir sağ bek alınacak. Defansın göbeğinde Couto ve Roman var. Ayrıca Burak ve Fatih Yiğen’de bu bölgede başarı ile görev yapabiliyor. Sol bekte Carlos, olmadı Murat o da olmadı Çağlar var. Orta sahada Güray, Caner, Tomas, Braga, Ali var. Forvette yeni transfer Roberts’in yanı sıra Selahattin, İlkay ve Engin var. Yani buraya yazmadığım daha bir sürü genç oyuncumuz mevcut. Kadro zafiyetimiz olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan bu takımın birlikteliğinin ve formunun en üst düzeye çıkması. Bunu sağlayacak olan da Teknik Direktör Ali Yalçın. Fikstür özellikle ilk haftalar itibariyle dezavantajlı gözükse de ilerleyen haftalar için iyi…Özellikle ligin ikinci yarısı bizim için avantajlı geçecek. Birde eğer Beşiktaş şampiyonluk potasında olursa 34. haftada kendi evimizde onlara bir sürpriz yaparak belki de

3 sezon önce olduğu gibi yine tarih yazabiliriz diye düşünüyorum”

DENİZLİHABER Spor Editörü Sedat KURT

“Denizlispor, son birkaç sezondur, özellikli son haftalarda ligin kaderini belirleyen karşılaşmalar yapıyor. Bugün fikstürler belirlendi. Son hafta Denizli, belki de yine ligin kader maçına çıkacak, belki de yine altını üstüne getirecek bir fikstüre sahip. Beşiktaş, uzun yıllardır yapamadığını yapıp bu yıl şampiyonluğa daha yakın bir mücadele verirse, seyredin ligin son haftasındaki Denizlispor-Beşiktaş maçını. Hemen aklıma 21 yıl önceki Denizlispor-Beşiktaş maçı geliyor; Beşiktaş’ın tek golle yenilip şampiyonluktan olduğu… Fikstürün genel durumuna bakacak olursak;fikstür takımlar için ne zaman kader olur? İstediğini yapamadığı, şansını ligin son haftasına bıraktığı için. Bu nedenle, genç bir kadroya sahip Denizlispor’un işi sıkı tutması, kendi kaderini kendi yazması şart. Yoksa Allah muhafaza!”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..