REKLAMI GEÇ

BU HAREKETE CEZA YOK!

BU HAREKETE CEZA YOK!

Denizli’deki olaylı Ankaragücü maçının faturası konuk ekibe ağır oldu. Tribünlere hareket geçen yönetici hakeme davranışlarından işlem gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 6 Nisan 2018 Cuma, 10:05

Denizlispor’un 3-1 kazandığı Ankaragücü maçına çıkan olaylar damga vurmuştu. Maç sırasında hem saha olayları yaşanmış hem de protokol tribününde kavga çıkmıştı. Maç sonunda ise misafir takım taraftarları stat koltuklarını sökerek sahaya atmıştı. Salı günü gerçekleşen sevklerden sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu dünkü toplantısında olaylı maça ilişkin de kararlarını verdi. Denizlispor Kulübü az hasarla atlatırken Ankaragücü ağır yara aldı.

İŞTE O CEZALAR
PFDK çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Denizlispor Kulübü’nü ihtar cezası vermekle yetindi. Gerekçe olarak sezon boyunca ilk kez böyle bir olayın gerçekleşmiş olması gösterildi. Kurul aynı zamanda maraton tribünü H, I ve J bloklarında giriş yapan taraftarların elektronik biletlerinin bir maçlığına iptaline karar verdi.

Maçta bir taraftarın saha içine girmesi nedeniyle yeşil siyahlı kulüp 15 bin lira cezaya çarptırıldı. Atletik performans antrenörü Engin Yılmaz da rakip takım yöneticilerine saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

ANKARAGÜCÜ’NE AĞIR DARBE
PFDK ilk olarak maç sonunda koltukları kırıp sahaya atan Ankaragücü taraftarını görüştü. Denizli’ye gelen taraftarların aynı sezonda dördüncü kez benzer ihlalaller yaptıkları gerekçesi ile 20 bin lira para cezasının yanı sıra passolig kartları bloke edildi. Kurul konuk ekibe taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle kendi evindeki bir maçı seyircisiz oynama ve 15 bin lira para cezası verdi.

ATİLLA’YA SALDIRANLARA AĞIR CEZA
Protokol tribününde Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla’ya şiddette bulunan Ankaragücü yöneticileri de ağır cezalara çarptırıldı. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner saldırıları nedeniyle 1 yıl hak mahrumiyeti ve 140 bin lira cezaya çarptırıldı. Ankaragücü’nde tesislerden sornumlu Asbaşkan Levent Yılmaz 180 gün hak mahrumiyeti ve 70 bin lira cezaya çarptırıldı. Yönetici Emrah Yıldız ise rakip takım oyuncularına yönelik hareketleri ve tedbir kararına uymama nedeniyle 63 gün hak mahrumiyeti ile 46 bin lira para cezasına çarptırıldı.

TARAFTARA HARAKET ÇEKEN YÖNETİCİ UCUZ ATLATTI
Karşılaşmanın ilk yarısının tamamlanmasının ardından Denizlispor tribünlerine yönelerek tahrik amaçlı hareket çeken Ankaragücü yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Tuna Yılmaz ise sadece maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketten ceza aldı. Yılmaz’a 21 gün hak mahrumiyeti ile 13 bin lira ceza verildi. Kulüp çalışanları Kemal Çorum 180 gün, Burhan Uzun da 90 gün hak mahrumiyeti aldı. İkili protokol tribünündeki saldırıları nedeniyle cezaya çarptrıldı.

KORKMAZ’A 6 MAÇ
Ankaragücü’nde sahadaki şiddetli itirazları nedeniyle olayların başlamasına neden olan yedek kulübesine de ağır cezalar geldi. Yardımcı antrenör Osman Zeki Korkmaz 6 maç ve 33 bin lira ceza alırken, etletic performans antrenörü Gökhan Kandemir 3 maç ve 6500 lira ceza aldı. Kırmızı kart gören Alihan Kubalas ise bir maç ceza alı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..