REKLAMI GEÇ

HOROZ 27 YIL SONRA

HOROZ  27 YIL SONRA

Spor Toto 1. Lig’de bu sezon bambaşka bir Denizlispor var. Yeşil siyahlılar süperlig kapısını sonuna kadar açtı, bir adım attı. Horozlar 27 yıl sonra 60 puanın üstüne çıktı. Şimdiden tarihinin en iyi ikinci skorunu yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 24 Nisan 2019 Çarşamba, 10:41

Denizlispor 9 sezondur mücadele ettiği TFF 1. Lig’de hedefe çok yakın. Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan yeşil siyahlıların bu hedefi gerçekleştirmede tek engel dört hafta. Süperligin kapısını sonuna kadar açıp içeri ilk adımını atan Horozlar en yakın rakibi ile 7 puan fark sayesinde matematiksel olarak üst lige çıkmayı garantilememiş olsa bile çoğu kişiye göre kalan maçları formalite.
Yeşil siyahlılar zorlu ligde 8 sezon boyunca büyük sıkıntılar çekti. 2010-2011 sezonunda iyi başladığı hatta ilk yarısını lider bitirdiği TFF 1. Lig’de sezonun sonunu göremedi. Şampiyon takıma yapılan transferler, başkan değişikliği, hocanın takımdan ayrılması, takım içindeki ayrışmalar derken ikinci yarının en kötü takımlarından biri olarak sezonu ancak 9’ncu tamamlayabildi. Horozlar için asıl kabus bundan sonra başladı. Yeşil siyahlılar daha sonraki her sezonda ligde kalma savaşı verdi. Üç kez ligi düşme hattının bir basamak üstünde bitirdi.

YENİ YÖNETİM YENİ HEDEF
2017-2018 sezonunun son bölümünde başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Üstek ile Horozların da önü açıldı. Sezon öncesi yönetimini yenileyen Üstek üst sıralara oynayacak bir takım hazırladı, yeşil siyahlılar için şampiyonluk ortamını hazırladı. Sezonun başlarında sağlık sorunları nedeniyle yerini Ali Çetin’e bırakırken Denizlispor bancılı süreçleri geride bırakmaya başlamıştı. Bu sezon olağanüstü çıkışı ile büyük başarı elde eden yeşil siyahlılar ligin 30’ncu haftasında 62 puana ulaştı. Bu durum Denizlispor tarihinde sık rastlanır bir durum değil.

27 YIL SONRA 60 PUANIN ÜSTÜNE ÇIKTI
İlk 1966-1967 sezonunda lige kabul edilen Denizlispor o tarihten bu yana pek çok önemli başarının altına imza attığı gibi kritik ve kara günler de geçirdi. Horozların hafta sonunda Giresun deplasmanından getirdiği 3 puan son olarak 19921-1992 sezonunda gördüğü 60’lı puanları yeniden görmesini sağladı.
Yeşil siyahlı takım, tarihinin en iyi ikinci skorunu bu sezon yaptı. Ligi ikinci tamamladığı 1988-1989 sezonunda 66 puan toplayan yeşil siyahlıların bu rekoru kırması için önünde 4 maç daha bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..