REKLAMI GEÇ

HOROZ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

HOROZ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasonu Hukuk Müşavirliği, Karabükspor maçının devre arasında seyircilerin sahaya girmesi nedeniyle yeşil siyahlı kulübü PFDK’ya sevk etti.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 15 Mayıs 2019 Çarşamba, 10:50

Denizlispor’un şampiyonluğunu ilan ettiği Karabükspor maçında yaşanan saha olayları Horozların disipline sevkine neden oldu. Maçın devre arasında önce çocuklar daha sonra da taraftarların bir kısmı sahaya girmiş ve bir süre çıkarılamamıştı.  Sahaya giren çocuklar Karabüksporlu yedek futbolcuların topunu alarak bir süre saha içinde oynamış iki kez yapılan uyarı sonrasında güçlükle tribünlerdeki yerlerine geçmişti. Denizli’de ilk kez görülen bu olay temsilci ve gözlemcinin de maça ilişkin raporlarına yansımıştı. TFF Hukuk Müşavirliği bu raporlar doğrultusunda Denizlispor Kulübü’nü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. Yeşil siyahlı kulüp ‘saha olayları’ gerekçesi ile sevk edildiği PFDK’da Futbol Disiplin Talimatı’nın 52’nci maddesine aykırı hareket nedeniyle ceza alacak. FDT’nın ilgili maddesinde seyircisiz oynama cezası verilebildiği gibi saha kapatma da uygulanabiliyor.

İşte Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Saha Olayları’ başlıklı 52’nci Maddesi :

1) Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsakabakalardan men veya sürekli hak mahrumiyeti cezalı ile cezalandırılır.

2) Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.

3) Yukarıda ikinci fıkrada belirtilen yaptırımlara ek olarak, elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında, olayların ağırlığına ve oluşumuna göre saha olaylarına karışan taraftarın bulunduğu blok veya bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle müsabakaya girişleri engellenebilir. Bu fıkra kapsamında ev sahibi olarak oynanan müsabakalada verilen ceza, ilgili kulübün ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalarda; musafir kulüp olarak oynanan müsabakada alınan ceza, ilgili kulübün misafir kulüp olarak oynayacağı müsabakalarda infaz edilir. Lig müsabakalarında alınan cezalar lig müsabakalarında, kupa müsabakalarında alınan cezalar kupa müsabakalarında infaz edilir. Saha olaylarında bulunamayacak engelli seyirciler hakkında kart blokajı cezası uygulanmaz.

4) Meydana gelen madde zarar sorumlulara tazmin ettirilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..