REKLAMI GEÇ

HOROZ KUPASINI ALDI

HOROZ KUPASINI ALDI

Spor Toto 1. Lig şampiyonu Denizlispor, kupasını törenle aldı. Denizli Atatürk Stadı’ndaki muhteşem kupa törenine binlerce taraftar tanıklık etti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 19 Mayıs 2019 Pazar, 21:36

Spor Toto 1. Lig’de son hafta aldığı galibiyet ile sezonu 72 puanla şampiyon olarak tamamlayan Denizlispor, kupasını aldı. Denizlispor yönetimi Denizli Atatürk Stadı’nda şampiyonluk kutlamaları organize etti.


Sanatçıların da sahne aldığı kutlama programı iftar sonrası başladı. Yeşil siyahlı taraftarlar stada akın etti, tüm tribünleri doldurdu.
Denizlisporlu futbolcuların da tam kadro katıldığı kutlamalarda yeşil siyahlılara şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve TASK Başkanı Ali Düşmez verdi.

Etkinlikte konuşan Denizlispor Başkanı Ali Çetin; “Verdiğimiz tüm sözleri bu güne kadar tuttuk. İlk beş sözümüzün de arkasında duracağız. Denizlispor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Çok çalıştık. Denizli’ye şampiyonluğu hediye etmek çok güzel.
Denizlispor zor günler geçirdi. Sponsor bulamadığı günler oldu. Nereden nereye geldik hep birlikte gördük. 9 ay önce yönetime talip olduğumuzda bu durumun farkındaydık. Denizli’ye hak ettiği şampiyonluğu yaşatmak için yola çıktık. Bununla ilgili şeffaf ve birleştirici olacağız dedik olduk. Bu takım süper lige çıkacağız dedik o da oldu. Daha ne olsun, süper ligde de ilk beşe gireceğiz artık” diye konuştu.
Başkan Ali Çetin eski başkanlara ve yönetim kurulu üyeleri ile takıma alkış istedi. Çetin, “Gece gündüz yanımda olan her zaman kapısında gittiğimde bizleri güler yüzü ile karşılayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.


Futbolculardan Kerem Can Akyüz ve Ziya Alkurt, Denizlispor taraftarından şampiyonluğunu keyfini çıkarmalarını isterken, “Çok çalıştık çok mücadele ettik. Şampiyon olacağımıza inancımızı asla kaybetmedik. Bize bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Denizlispor eski Başkanı Mustafa Üstek yıllarca şampiyonluğun özlemini çektiklerini belirterek, “Neler çektik biliyorsunuz. O kötü günleri tekrar yaşamamak için kadromuzu ona göre kurduk. Yönetim kurulu da bizden aldığı bayrağı daha ileri taşıdılar. Çok mutluyuz. Kolay değil. 9 yıl neler çektik. Bu günleri çok özlemişiz” dedi. Üstek ayrıca süper ligde kalıcı olacaklarını kaydetti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da statta kürsüye gelerek şampiyonluğu kutladı. Zolan, “En başta taraftarlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum. Yönetimle, futbolcuyla, Denizlispor sevgisi olan herkesle birlikte Denizlisporumuzun marka bilincine katkı sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Sanki bir rüyadayız. 9 yıllık hasret var. 9 yıl boyunca gerçekten burada çok maçlar izledik. Son maçlarda, son dakikalarda başka maçlardan gelecek olan sonuçlarla ligde kalma durumlarımız oldu.

Çok acılar yaşadık. Gece gündüz Denizlisporumuza sahip çıktık. 9 yıl boyunca ve kuruluşundan bu güne kadar tüm başkanlarıma tüm yöneticilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Denizlispor markasının yaratılmasından dolayı. Herkes emek verdi bu markaya değer kattı. Zor günler geride kaldı. Bize dediler ki bu Denizlispor’dan bir şey olmaz bırak dediler. Eğer o gün bırakılsaydı bugün külleri yoktu. Biz bırakmayız dedik. İyiki bırakmadık bugün hep birlikte şampiyonluğu yaşıyoruz. Nasip olursa bu sene Denizlisporumuz için stadın temelini bu sene atıyoruz” diye konuştu.
Denizli Valisi Hasan Karahan’ın da kürsüye davet edilerek Denizlispor taraftarını selamlaması istendi. Karahan gecede yaptığı konuşmada; “Muhteşem Denizlisporumuzu bir kez daha kutluyorum. Süperlige bu sefer inmemek üzere çıkıyoruz. Bundan sonra da çok kupaları kaldıracağız. Zor dönemde Denizlispor’a sahip çıkan güzel insanları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve TASK Başkanı Ali Düşmez de kupa töreninde konuşma yaptı. Düşmez yeşil siyahlı camiayı kutlayarak, “TFF Başkanı Hüsnü Güreli ve yönetim kurulu arkadaşlarımın selamlarını ve tebriklerini paylaşmak istiyorum. Tabi bu gün cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yılı. Bir asır geçmiş ve Atatürk’ün bu ülkenin kuruluşunun hareketlendiği milat sayılan gündeyiz. Onların anısı önünde eğiliyorum. Çok şükürler olsun ki, bu ülkeyi bize bağışladılar ve bu güzel törenleri yapabiliyoruz. Onları şükran ve minnetle sonsuza kadar hatırlayacağız. Bu güzel günde Denizlispor’un 9 sene sonra süper lige çıkmasının da keyfini yaşıyoruz. Ben de bu mutluluğu sizlerle paylaşıyorum. Ben bu statta futbolcu olarak oynadım, kulüp başkanı olarak rakip oldum şimdi de bu güzel güne tanık oluyorum. Umarım Denizli halkı için kalıcı bir sevinç olur. Tüm camiayı kutluyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de gelinen noktanın kolay olmadığını söyleyerek, “Herkesi kutluyorum. Emeği olan herkesi kutluyorum. Denizlispor’un bundan sonra bayrağı daha da yukarı taşıyacağına inanıyorum. Bundan sonra süper ligde de başarılı olacağına inanıyorum. Taraftarlara da teşekkür ediyorum. Bizim için bu gün anlamlı bir gün iki bayramı bir arada kutluyoruz çok mutluyum. diye konuştu.

Denizlispor eski başkanlarından Ali Marım ise, “Şampiyonlukta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu günleri çok özlemişiz. Çok zor bir süreçten geçtik. Yıllardır düşme endişesi yaşadıktan sonra bu sene o sene dedik. Takım yürekten mücadele verdi. Tüm Denizlilileri gerçekten mutlu ettiler. Denizli layık olduğu yerde, Denizlispor’un güler yüzü ile Denizli’nin en büyük reklamını yapacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TFF yönetim kurulu üyesi Düşmez yönetim kurulu üyelerine ve futbolculara madalyalarını takarak kupayı kaptan Mehmet Akyüz’e takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..