REKLAMI GEÇ

Horoz mahkemeye gidiyor

Horoz mahkemeye gidiyor

Denizlispor yönetimi puan silme konusunda geri adım atmıyor. Yönetim Tahkim Kurulu’na itirazın yanı sıra konuyu mahkemelere taşıma kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 11:43

Denizlispor’da yönetimin puan silmeye karşı başlattığı mücadele yeni bir boyut kazanıyor. Yeşil siyahlı kulüp aynı ligdeki 5 kulüp ile birlikte TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesi ile 3 puan silme cezası ile cezalandırılmıştı.

Denizlispor’da cezaya neden olan konu ise kulübün ödemelerini düzenli yapmamasıydı. Yeşil siyahlı kulüp aralarında teknik direktör, futbolcu ve kulüp personeli dahil 84 kişiye toplam 4 milyon liranın üzerinde ödemeyi yapamadığı için bu cezaya çarptırılmıştı.

YÖNETİM HAREKETE GEÇTİ
Yeşil siyahlılarda alınan cezadan çok bazı kulüplerin almadığı cezalar gündemin ilk sırasını belirledi. Başkan Süleyman Urkay bazı kulüplerin transfer yasağını dahi kaldıramadığını fakat kulüp lisansı almayı başardığını hatırlatarak, “Birilerinin bunu izah etmesi gerekir” açıklamasında bulunmuştu. Yeşil siyahlı yönetim hukukçularını devreye sokarak puan silmeye karşı Tahkim Kurulu’na itirazda bulunacaklarını da açıklamıştı.

HER ŞEYİ DEĞİŞTİREN GELİŞMELER
Kulüp lisans başvuruları sırasında bazı alacaklı futbolcular ile görüşülmediği ve anlaşılmadığı halde anlaşma yapılmış gibi evrak hazırlandığı yönündeki dedikodular futbol camiasında öne çıkınca yeşil siyahlı yönetim de konuyu gündemine aldı. Başkan Süleyman Urkay’a bu konuda duyumlarını anlatan yöneticiler konunun TFF hukuk organlarından çıkarılarak doğrudan mahkemelere taşıma kararı aldı. Yönetim oy birliği ile aldığı hukukçuları görevlendirip dava açılması kararını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TÜM EVRAKLARIN İNCELENMESİ İSTENİYOR
Yeşil siyahlı hukukçular, mali olarak zor durumda bulunduğu halde puan silme cezası ile karşılaşmayan kulüplerin, TFF Kulüp Lisans Kurulu’na bildirdiği tüm evrakların incelenmesini, tarafların görüşlerinin alınmasını isteyecek. Futbol camiası içinde dolaşan bazı dedikodulara göre, bazı kulüplerin başvurular sırasında borçlu oldukları futbolcular ile görüşmeden karşılıklı anlaşmış gibi evrak tanzim edip lisans kuruluna sunduğu yönünde. Konunun evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık kapsamına bile girebileceği konuşuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..