REKLAMI GEÇ

Horoz takviye yapamadı

Horoz takviye yapamadı

Sezonun ilk yarısında ligde beklentilerin üstünde performans sergileyen Denizlispor, takviye için transferi açamadı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 1 Şubat 2017 Çarşamba, 10:37

TFF 1. Lig’de özellikle dış sahada aldığı galibiyetlerle play-off hattının hemen altına yerleşen Denizlispor, sezon sonunda hedefine ulaşmak için takviye yapamadı.

Antrenör Ali Tandoğan hücum hattı ve kanatlara takviye istemesine rağmen yeşil siyahlı yönetim transferi açamadı.

DİMOV’UN ALACAĞI NEDEN OLDU
Denizlispor’un FİFA’dan iki dönem transfer yasağı almasına neden olan borç, eski futbolcu Dimov’aydı. Futbolcuya, temsilcisine ve dosya masrafına Denizlispor’un ödediği para 67 bin Euro’yu buldu. Buna karşın futbolcudan yazı alarak FİFA’yla başvuran yeşil siyahlı kurmaylar transferi açamadı. Dimov’un geçen yıl Mayıs ayına kadar yeşil siyahlı kulübe süre tanıdığı bu dönem içinde alacaklarının ödenmediği ifade edildi.

GİRİŞİMLER BAŞLADI
Denizlispor’un aldığı transfer yasağı gelecek sezon başını da kapsıyor. Bu nedenle yeşil siyahlı kurmaylar sözleşmeleri sezon sonunda sona erecek futbolcuları ile masaya oturarak sözleşme uzatmayı deneyecek. Denizlispor yönetiminin bu yönde girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Diğer yandan yeşil siyahlıların Dimov dosyası henüz FİFA’da gündeme alınmadı. Transfer yasağının kaldırılma ihtimali de bulunuyor.

HER ŞEY ALT-ÜST OLDU
Sezon başında ciddi bir futbolcu kalabalığı yaşayan yeşil siyahlılar devre arasında ise 25 kişilik kadroya 22 isim bildirebildi. Genç futbolcuların Denizli Futbol Akademi’ye kaydırılması, bazı futbolcuların ise takımdan ayrılması sayıyı bir hayli düşürdü. Sezonun ilk teknik adamı Selahattin Dervent sık sık oyuncu sayısının fazlalığından bu nedenle iyi antrenman yapamadıklarından yakınsa da yeşil siyahlı kurmaylar transfer yasağı ihtimaline karşı fazla futbolcu ile anlaştıklarını söylüyordu.

KİMLER GİTTİ?
Denizlispor sezon başındaki kadrosundan çok sayıda futbolcuyu kaybetti. Sezon başında Tuna Üzümcü takımdan gönderildi. Bir süre sonra ise Burak Karaduman takımdan ayrıldı. Devre arasında Andaç Güleryüz, İsmail Haktan ve kaleci Necati takımdan giden isimler oldu. Perovic alacaklarının ödenmediğini gerekçe gösterip sözleşmesini tek taraflı feshederken Hüseyin Ateş ise Cizrespor ile anlaştı.

Sezon başından devre arasına kadar zaman zaman çalışmaya alınan gençlerden Osman Kaya, Emre Sağlık, Atakan Üner, Erhan Güney, Alperen Yazıcı, Onur Deniz Kurt, Tarık Ergut ve Şefikcan Erel de Denizli Futbol Akademi’ye transfer edildi. Yeşil siyahlılar şimdi ise kadroda sıkıntı yaşıyor.

TAKIMDA KİMLER KALDI?
Devre arası transfer desteği yapılamayan Denizlispor’da Sankoh, Alperen, Moritz, Anıl, Asil Kaan, Barış Örücü, Batıcan Aday, Berkan, Burak Altıparmak, Cenk, Cihan, İsmail Güven, Kerem Can, Kappel, Ömer Alp Kulga, Şevki Çınar, Taha Can Velioğlu, Taşkın İlter, Veli Acar, Yasin Ozan, Zeki ve Ziya Alkurt kadroda kalan futbolcular oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..