REKLAMI GEÇ

Horoza Barça modeli

Horoza Barça modeli

Teknik Direktör Koray Palaz yeşil siyahlıları Wyscout platformuna taşıdı. Artık her futbolcu sahada ne yaptığını bilecek.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 24 Şubat 2016 Çarşamba, 10:35

Teknik Direktör Koray Palaz’ın göreve başlaması ile birlikte Denizlispor’da hazırlıkların da şekli değişti. Yeşil siyahlı teknik adam Denizli’ye uzmanları davet ederek maç analizlerini, maç içindeki oyuncu hareketlerini öğrencileri ile paylaşıp ‘sahada ne yaptığını bilen’ oyuncu grubu oluşturmayı planlıyor.

Dünyanın dev kulüpleri Barcelona, Bayern Münih ve Mancester United’ın da kullandığı platformda artık Denizlispor da yer alacak.

Uygulamanın Denizlisporlu futbolculara tanıtımını yapmak ve kullanımını öğretmek üzere üç uzman kente davet edildi. Dün yeşil siyahlı futbolcular ile bir toplantı gerçekleştiren Gutto.biz Scouting Direktörü Tarkan Batgün, Şef Scout Dehan Ögetbil ve Şef Analist Doğukan Mavi uygulamayı anlattı.

Yeni sisteme göre futbolcunun maç içindeki hareketleri 38 ayrı parametreye göre inceleniyor. Bu inceleme sonrasında futbolcuların hareketlerini içeren kısa bir video cep telefonları ya da tablet bilgisayarlar aracılığı ile oyuncuya gönderiliyor.

Sistem aynı zamanda yeşil siyahlı kulübün tüm rakiplerini de içeriyor. Sportscode programı sayesinde de analiz hizmeti veriliyor.

Yeşil siyahlıları bilimsel çalışmaya terfi ettiren sistem hem teknik ekibe hem de analiz ekibine önemli ölçüde yardımcı olacak. Gutto.biz Scouting Direktörü Tarkan Batgün çalışmanın uzun vadeli bir plan olduğunu söylerken, “Denizlispor sistemin getirilerini uzun vadede fazlası ile alacak. Denizlispor ziyaretimizde Türkiye’de ilk defa Wyscout’un oyuncular için hazırlanmış platformunu Koray Palaz hocamızın ekibinde uygulamaya başladık. Artık futbolcular maçlar oynandıktan sonra kendi analiz olmuş görüntülerini seyredebilecekler. Ayrıca tüm rakip oyuncuları cep telefonlarından inceleyebilecekler” dedi.

Sistem ayrıca futbolcu izlemeyi de kolaylaştırıyor. Özellikle video kasetten futbolcu beğenme devrini de rafa kaldırıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..