REKLAMI GEÇ

HOROZDA ŞOK GELİŞME!

HOROZDA ŞOK GELİŞME!

Denizlispor’da Avusturya kampı öncesi yaprak dökümü devam ediyor. Önceki gün Şener Aşkaroğlu, Wescley, kaleci Okan Karabulut ve Sezgin Yılmaz’ı kadro dışı bırakan Denizlispor son olarak Çağlar Birinci’yi de süresiz kadro dışı bıraktı.

/ DENİZLİSPORHABER / 13 Temmuz 2009 Pazartesi, 14:34

Geçtiğimiz sezon sözleşmesini üç yıl uzatan Çağlar, yeni sezon için yıllık 500 bin TL talep edince kadro dışı kaldı. Çağlar’ın geçtiğimiz sezon yıllık 150 bin TL aldığı, sözleşmeyi uzatırken, Denizlispor’da kalması durumunda alacağı parada iyileştirme yapılacağı söylendi. Çağlar, yeni sezon öncesi başka kulüple anlaşma sağlamayınca Denizlispor’dan yeni sezon için 500 bin TL talep etti. Çağlar’ın yönetime, “Kafamın rahat olması için alacağım paranın arttırılması gerekiyor. İki sezon 61 maç forma giydim. Formamın hakkını verdim. Ben bu parayı hak ediyorum” dediği öğrenildi. Çağlar’ın istediği parayı veremeyeceğini söyleyen yönetim, genç futbolcuyu süresiz kadro dışı bıraktı.

Çağlar’a ciddi teklif gelmedi
Denizlispor Menajeri Özhan Çetin, büyük beklentiler içine giren Çağlar’a taviz vermelerinin mümkün olmadığını, zira, Denizlispor’un büyük kurum olduğunu söyledi. Çetin, “Astronomik rakamların kulübümüzün ödemesi söz konusu olamaz. Futbolcumuz Çağlar Birinci için bugüne kadar ciddi bir teklif gelmemiştir. Maddi konularda fazla bir beklenti içerisine giren Çağlar’ın kulübümüzle 3 yıllık daha sözleşmesi vardır. Kulübümüzün ilkeleri doğrultusunda transfer çalışmaları yapılmakta ve rakamlar bu ilkeler doğrultusunda belirlenmektedir. Çağlar, yönetimin belirlediği bonservis bedelini getirip serbest kalır ya da PAF takımla idmanlara çıkar” diye konuştu.

Defans çöktü
Denizlispor’un geçtiğimiz sezon en fazla sorun yaşadığı defans bölgesi güçlendirilmeye çalışılırken yeni sezon öncesi de aynı bölge S.O.S vermeye başladı. Yönetim, ilk önce geçtiğimiz sezon sağ bekte iyi bir performans gösteren Ozan’ı gönderdi. Ardından sağ kanat oyuncusu Şener, stoperler Wescley, Sezgin, Carlos Alberto, Couto kadro dışı bırakıldı. Murat Karakoç ile sözleşme uzatılmadı. Son olarak Çağlar’ın da gönderilmesiyle Denizlispor’un elinde sadece stoper Burak, yeni transferler Bajic, sağ kanat oyuncusu Ahmet Cebe, sol kanat oyuncusu Ahmet Solakel kaldı. Genç futbolculardan İsmail Konuk’un ise, nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Kurmaylar defansa iki yabancı daha takviye yapmanın hesaplarını yapıyor ama Couto ve Carlos Alberto’nun hala boşa çıkmaması can sıkıyor. Zira, bu futbolcular hala Denizlispor’un sözleşmeli futbolcusu görülüyor.

Parasızlık büyük sıkıntı
Denizlispor’da yaşanan son olayların nedeni maddi imkansızlık olarak gösteriliyor. Yönetimin, kadro dışı bırakılan futbolcuların talep ettikleri paraları yüksek bulduğu için bu radikal kararları aldığı öğrenildi. Bu arada, Denizlispor Avusturya kampı için yarın yola çıkıyor. Viyana’da Lambrechterhof Otel’de konaklayacak olan Denizlispor, 15 Temmuz’da İsrail’in Tel Aviv, 18 Temmuz’da Romanya’nın Pandori, 20 Temmuz’da Romanya’nın Poli AEK Timisoara, 24 Temmuz’da Bursaspor ve 26 Temmuz’da İtalya’nın Palermo takımlarıyla birer hazırlık maçı oynayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..