REKLAMI GEÇ

HOROZUN KEYFİ YERİNDE

HOROZUN KEYFİ YERİNDE

Bu sezon ligin ilk haftasından itibaren dibe demir atan Denizlispor 29’ncu hafta geride kalırken ilk kez topladığı puanlarla düşme hattının üstüne çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 2 Nisan 2018 Pazartesi, 10:11

Denizlispor ligde şampiyonluk hedefi kovalayan Ankaragücü’nü Hasan, Kappel ve Mehmet Akyüz’ün sayıları ile 3-1 yendi. Bu galibiyet Denizlispor için sezon başından bu yana özlemle beklenen bir tabloyu da beraberinde getirdi.

Yeşil siyahlı futbolcular ve taraftarlar haklı galibiyet sonrası büyük sevinç yaşarken yeşil siyahlı takım bu sezon ilk kez topladığı puanlarla en alttaki üç takım arasından sıyrılmayı başarmış oldu.

LİGE ÇOK KÖTÜ BAŞLADI
Sezona transfer yasağı ile başlayan Horozlar bir önceki sezon takımda olan futbolcularla yeniden anlaşmak zorunda kaldı. Teknik Direktör Yusuf Şimşek’in de kısıtlı kadro ile şanssız bir dönem geçirmesi yeşil siyahlı takımın tam 6 hafta ligin en alt sırasında yer almasına neden oldu. 6’ncı haftada Şimşek ile yollar ayrılırken takımın başına Reha Erginer getirildi. Erginer’li Denizlispor 7’nci haftada Gazişehir Gaziantep’i yenerek ligde s on sıradan kurtuldu ve 17’nci basamağa yerleşti.

SIRALAMA DEĞİŞTİ AMA…
Ligin 8’nci haftasında Gaziantepspor, Manisaspor ve Eskişehirspor’un puanları silindi. Puan silmeler sayesinde Horozlar 15’nci basamağa çıktı ama yine de ligde en az puan toplayan ikinci takımdı. Yerini bir hafta daha koruyan yeşil siyahlılar 10’ncu haftada 16’ncı sıraya gerileyerek yine düşme hattında yer aldı. Denizli’de Altınordu karşısında alınan galibiyetten sonra Horozlar 11’nci haftada yeniden 15’nci basamağa çıktı. 12’nci haftadaki Ankaragücü yenilgisi ile Horozlar düşme hattına yeniden geriledi. Ligin ikinci yarısındaki teknik adam değişikliğinden sonra Fatih Tekke takımın başına getirildi. Tekke’nin gelişi ile puanlar toplamaya başlayan yeşil siyahlılar ayağına kadar gelen fırsatları defalarca tepse de son Ankaragücü galibiyeti ile sıralamadaki yerini değiştirdi ve Eskişehirspor’u ateş hattına attı.

ÇOK CAN YAKTI…
Sezon içinde ayağına kadar gelen fırsatları sık sık tepen Horozlar lige havlu atan takımlara önemli puanlar kaybetti. Ligden düşen Gaziantepspor’a 2 puan bırakan Horozlar her iki maçta da Manisaspor ile berabere kaldı. Özellikle Denizli’deki maçta son saniye golü ile iki puan kaybedildi. Yeşil siyahlılar kedi evinde Eskişehirspor’a da çok önemli puanlar vermişti. Buna karşın Horozlar ligin zirvesini de karıştırdı. Lider Ümraniyespor’u devirerek koltuğundan ederken Giresunspor’u 3’ncü basamakatan aldı ve play-off’un dahi dışına itti. Ankaragücü lig ikincisi olarak geldiği Denizli’den üçüncü olarak dönerken Gazişehir Gaziantep de Horozların cezalandırdığı takımlardan oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..