REKLAMI GEÇ

HOROZUN ŞANSI YOK

HOROZUN ŞANSI YOK

TFF, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş Bein Sports anlaştı. Buna göre süper lig kulüplerinin yayın gelirleri ciddi oranda düştü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 5 Ağustos 2019 Pazartesi, 17:44

Yukatel Denizlispor, 9 sezonluk aranın ardından Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek ama beklediği gelirlerin önemli bir bölümüne kavuşamayacak.

Yayıncı kuruluş Bein Sports ile TFF ve Kulüpler Birliği arasında bir süredir devam eden yayın krizi çözüldü ama kulüp gelirleri önemli ölçüde düştü. Yayıncı kuruluş lehine iyileştirilen şartlar ve döviz kurunun sabitlenmesi en çok süper lig kulüplerini verdi. Kulüplerin 12 milyon liralık kayba uğradığı belirtiliyor.
Uzun aradan sonra yeniden süper ligde mücadele edecek olan Yukatel Denizlispor ise yeni sezon öncesi kaynağa en fazla ihtiyaç duyan kulüplerden biri olarak gösteriliyor. Yeşil siyahlı kulüp bu sezon kadrosunun büyük bölümünde değişikliğe gidiyor. Bu nedenle diğer kulüplere göre transferde daha agresif bir görüntü sergileyen yeşil siyahlılar gelirlerinin önemli bölümünü yeni futbolcuları için kullanacak. Diğer yadan kulüplere bu hafta ödeme yapılması bekleniyor.

HOROZUN ŞANSSIZLIĞI
Yıllarca yüksek bedellere ihale edilen ve kulüplerin kasasını dolmasını sağlayan yayın gelirleri konusunda en talihsiz kulüp olarak Denizlispor öne çıkıyor. Yeşil siyahlıların süper ligden düşerek 1. Lig’de mücadele etmeye başladığı 2010-2011 sezonundan itibaren gelirlerde çok büyük bir artış olmuştu. 9 yıllık süreçte Denizlispor alt ligde mücadele ettiği için bu gelirlerden mahrum kalmıştı. Yeşil siyahlıların lige döndüğü sezon gelirlerin yine önemli ölçüde düşmüş olması Denizlispor’un şanssızlığı olarak yorumlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..