REKLAMI GEÇ

İNŞAAT BEKLENENDEN HIZLI İLERLİYOR

İNŞAAT BEKLENENDEN HIZLI İLERLİYOR

Denizlispor yönetimi Atatürk Stadı’nı yeniliyor. Büyük değişimin en büyük iş yükü olan kazı ve hafriyat işi dört koldan yürütülen çalışmalar sayesinde yarın bitecek. Hafta başından itibaren saha zemini için çalışmalar başlayacak. Yeşil siyahlılar bu hızla stadı sezona yetiştirecek.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 22 Haziran 2019 Cumartesi, 11:42

Spor Toto 1. Ligi şampiyon olarak tamamlayan Denizlispor’da sezonun sona ermesinden sonra Başkan Ali Çetin ve kurmayları çok riskli bir karar aldı ve Denizli Atatürk Stadı’nı yenileme çalışmaları başlattı. Planlamada stadın süper lig kriterlerine ulaşmasını sağlayacak asgari düzenlemeler değil zeminin de yenilenmesi dahil olmak üzere köklü bir değişim seçildi. Denizli Atatürk Stadı’ndaki bu büyük inşaat işinin sezona yetişmeyeceği yeşil siyahlıların ligin ilk haftalarını kent dışında oynayacağı konuşuldu. Ama ortaya çıkan gelişmeler bir aksilik olmazsa stadın yetişeceğini gösteriyor. İşte tüm detaylar…

ATATÜRK STADI’NA NELER YAPILACAK?
Projeye göre Denizli Atatürk Stadı büyük bir değişim geçirecek. Stadın drenaj sistemi tamamen çöken ve geçici tedbirlerle yaşatılan zemini 3 metre aşağı çekilecek. Sağlıklı bir sulama ve drenaj sisteminin yer aldığı yeni zemin yapılacak. Saha seviyesindeki tribünler stat boyunca üçer sıra daha artırılacak ve koltuk kapasitesi 3 bin daha fazlalaşacak.

Rakip takım soyunma odası, hakem odası ve doping odası ile Denizlispor soyunma odası aynı koridor içine alınacak. Yapılan ek koltuklar nedeniyle yeni turnikeler yerleştirilecek.
Protokol tribünü bulunduğu yerden kaldırılarak stadın üst katına çıkarılacak ve orada da düzenleme yapılacak. Bu tribünün bulunduğu alanı da kapsayacak şekilde kapalı tribünün alt bölümünde 14 adet loca yapılacak. Stadın tamamının üstü kapatılacak.

İLK KEPÇEYİ BAŞKAN VURDU ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Planlanan tüm çalışmalar içinde en büyük iş yükünü stat zemininin kazılması ve hafriyatın bertaraf edilmesi oluşturuyor. Bu nedenle yeşil siyahlı kurmayların planlamayı zemine öncelik vererek yaptı. Başkan Ali Çetin’in geçtiğimiz hafta içinde kepçe operatörlüğüne geçerek ilk kazmayı vurması ile çalışmalar başladı. Zeminin hafriyat çalışmaları tamamlanmadan diğer alanlardaki projeler başlatılamadığı için zemin konusuna ayrı bir önem verildi.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORLAR
İlk kazmanın vurulmasından bu yana tam bir şantiyeye dönen statta çalışmalar aralıksız sürüyor. Dört kepçe durmaksızın toprağı kazarken 30’a yakın hafriyat kamyonu sürekli ring halinde. 3 metre kazılan zeminin yurt tarafındaki yarısında bir kaya katmanına rastlansa da bu ekipleri yıldırmadı. Hidrolik kırıcılarla kaya katmanı kırılıyor. Gece geç saatlere kadar çalışan ekipler cuma günü hafriyat işinin dörtte üçlük bölümünü sona erdirmişti.

Askeriye tarafındaki kale arkası ile eski ceza alanı içinde küçük bir bölümün dışında tüm kazı işlemleri tamamlandı. Bui bölümün de pazar gününe kadar bitmesi, hatta kamyonların geçişi için yapılan rampanın da kaldırılması bekleniyor.

HEMEN TESFİYE İŞLEMİ BAŞLAYACAK
Hafriyatın sona ermesinden sonra hemen tesfiye işlemi başlayacak. Zeminin düzeltilmesinden sonra Denizlispor yönetiminin özel olarak sipariş ettiği irili ufaklı çakıl ve kum katmanları zemine döşenecek ve drenaj detaylarının tamamlanmasından sonra çim serilecek. Hem çim hem de kum konusunda son derece seçici davranan Denizlisporlu kurmaylar, sipariş verilmeden önce kendilerine getirilen kum numunelerini test etti ve seçimini yaptı.

HAZIR ÇİM GETİRİLMEK İSTENİYOR
Yeşil siyahlı kurmaylar yeni zeminin dört mevsim yeşil kalmasını ve ara ekim gerektirmemesini istiyor. Daha önce yabani otlar nedeniyle yaz aylarında sararan stat zemininin bu görüntüsü tarihe karışacak. Bazı üreticiler ile temasa geçen yeşil siyahlı yönetim henüz hangi tip çimin zemine serileceğine dair bir karar vermedi ama Denizli’nin mevsimsel koşullarına dayanıklı bir zemin isteniyor.

TRİBÜNLER İÇİN İLK ADIM ATILDI
Kazı işlemlerinin ilk başladığı nokta olan yurt tarafında yeni yapalacak tribünler için çalışmalar da şimdiden başladı. Atatürk Stadı’nda kalıpçılar saha ve tribünler arasındaki alanı ayıran küçük duvarlar için kalıplama işlemlerini gerçekleştirdi. Hafriyat kamyonlarının alandan çekilmesiile birlikte bu duvar tüm stadı çevreleyecek.

SAHA YERİNDEN OYNAYACAK
Zeminin üç metre kazılması beraberinde yeni bir sorunu daha getirdi. Kapalı tribündeki bazı koltuklardan sahada kör noktalar oluştu. Bu nedenle zeminin kaydırılmasına da karar verildi. Denizli Atatürk Stadı’nın yıllardır Türk futboluna hizmet eden zemini bu proje ile birlikte yerinden oynayacak. Saha zemini 150 santimetre maraton tribünü tarafına 130 santimetre de yurt tarafına kayacak.

KAİDELER YAPILIYOR, TRİBÜNLER KAPATILACAK
Denizlispor yönetimi tüm tribünleri kapalı hale getirmek istiyor. Uygulanacak proje ise konuya daha pratik çözümler getiriyor. Yeşil siyahlı kurmaylar beton ve ağır metalden oluşan bir sistem yerine teknik tekstil malzemeleri kullanacak. Tribün arkası ve saha zeminine yapılacak dikmeler ile özel bir tekstil kullanılarak tribünlerin üstü örtülecek. Dikmeleri taşıyacak kaidelerin bir kısmı için temel atıldı bile.

KRİTERLERE UYACAK
Hafriyat bitmediği için diğer alanlardaki çalışmalara başlayamayan yeşil siyahlı kurmaylar pazartesi gününden itibaren bu çalışmalara da start verecek. Çalışma ekipleri hafriyattan sonra stadın dört bir yanına dağılacak ve projeye uygun olarak stat bölümlerini inşaa edecek. Yeni düzenleme stadın süper lig kriterlerine uymasını sağladığı gibi Denizlispor’u 20 yıl daha idare edebilir duruma getirecek.

KOLTUKLAR DEĞİŞECEK
Denizli Atatürk Stadı’nın kırık koltukları da tamamen değişecek. Yeşil siyahlı kulüp bu alanda uzman bir firma ile anlaşma sağladı. Önce stattaki tüm koltukları çıkaracak olan firma eski koltukları bakımdan geçirecek ve yeni koltuklarla birlikte stadın tüm tribünlerini  yenileyecek.

HOROZ MAÇINI İÇ SAHADA OYNAYACAK
Yeşil siyahlı kurmayların öncelik verdiği konu ise stadın bir an önce maç oynanabilir duruma gelmesi. Bu nedenle zeminin yanı sıra, soyunma odaları, hakem ve doping odaları gibi tesislerin bir an önce bitirilmesini istiyor. Başkan Ali Çetin çalışmaların süratle devam ettiğini söylerken, “Arkadaşlarımız sahada ara vermeksizin çalışıyorlar. Stadı sezona yetiştirme sözü vermiştik. Bu sözümüzü de tutacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..