REKLAMI GEÇ

İSTANBULSPOR 2 DENİZLİSPOR 5

İSTANBULSPOR 2 DENİZLİSPOR 5

Süper lige yükselen Denizlispor, İstanbulspor deplasmanında sahne aldı. Horozlar deplasman serisini sürdürdü, zorlu deplasmanda yedekleri ile rahat kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 18 Mayıs 2019 Cumartesi, 18:26

Spor Toto 1. Lig’de geçen hafta süper lige yükselmeyi gerentileyen Denizlispor sezonun kapanış maçında İstanbulspor deplasmanına konuk oldu.

Yeşil siyahlılar yedek ağırlıklı çıktığı kadrosuyla İstanbulspor karşısında rahat bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda Kehinde ve Aissati’nin (P) sayıları ile soyunma odasına önde giren yeşil siyahlılar Ali Dere’nin sayısına engel olamasa da ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü.

Maçın 64’ncü dakikasında Aissati’nin pasında Ziya müthiş bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.
Son bölümde İstanbulspor’un farkı azaltma çabaları Denizlispor’un hızlı hücumları ile karşılık buldu. 80’nci dakikada Aissati yine böyle bir pozisyonda Kibong’dan aldığı topla ceza alanına girerek yerden bir vuruşla kaleci Alperen’i avladı 1-4.
Yeşil siyahlılar orta alanda kaptıkları toplarla da etkili oldu. 88’de İstanbulspor’lu oyuncuların kaptırdığı top pahalıya patladı. Ceza alanı içinde topla buluşan Mehmet Akyüz, Ziya’ya ikinci sayısını attırdı 1-5.
Karşılaşmanın uzatma bölümünde İbrahim’in sayısı skoru belirledi 2-5. Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz Recep, Ziya ve Mehmet Akyüz gibi kozlarını karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya sürdü.
Maç öncesi futbolcular BAL liglerindeki tercihli oyuncu sayısı ve statüsü nedeniyle 1 dakika boyunca protestoda bulundu ve oyunu başlatmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR:
8′ Burak’ın içeri kaldırdığı topa kale alanında kafa ile dokunan Kehinde kaleci Alperen’i avladı 0-1.
12′ Aissati’nin ara pasında topla buluşan Seddar ceza alanına girer girmez vurdu kaleci Alperen’de kaldı.
13′ Enes’in yerden içeri çevirdiği topa Asil Kaan müdahale etmesine rağmen uzaklaştıramadı, Ali Dere kale alanında bu ikramı geri çevirmedi 1-1.
22′ Ani gelişen İstanbulspor atağında Ali Dere sol kanattan topla Denizlispor yarı alanına geçti, ceza alanı içindeki Cajic’i topla buluşturdu. Cajic karşı karşıya pozisyonda yerden vurdu kaleci Alperen’e gole izin vermedi.
38′ Ceza sahası içinde topla buluşan Kehinde, Wellington’dan kurtuldu ama bu futbolcunun müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.
39′ Penaltı atışını kullanan Aissati, kalecinin sağından direk dibinden topu filelerle buluşturdu 1-2.
53′ Sağ çaprazda Cajic’in sert şutu yan ağlarda kaldı.
69′ Eslen’in şık topuk pasında topla buluşan Muhsin ceza alanı dışından vurdu top kaleci Asil’de kaldı.
72′ Onur Muhammet ile varkaç yaparak ceza alanı içine sokuldu. Muhammet topu penaltı noktası üzerinde İbrahim’e bıraktı. Bu futbolcu da müsait durumdaki Onur’u topla buluşturdu. Onur karşı karşıya pozisyonda yakın mesafeden sert vurdu kaleci Asil mutlak bir golü önledi.
74′ Aissati’nin pasında Ziya ceza alanı sol çaprazdan sert vurdu, kaleci Alperen’i avladı 1-3.
78′ Muhsin’in yakın mesafeden şutu kaleci Asil’de kaldı.
80′ Denizlispor’da Kibong orta alanda topu kaptı, kantra atağa takımı kaldırdı. Koşu gösteren Aissati’nin önüne bıraktı. Aissati karşı karşıya pozisyonda müthiş bir hareketle hem defans hem de kaleciyi yanılttı, yerden düzgün bir vuruşla farkı üçe çıkardı 1-4.
88′ Mehmet Akyüz ceza alanı içinde topla buluştu, penaltı noktası üzerindeki Ziya’yı topla buluşturdu. Ziya karşı karşıya pozisyonda kaleci Alperen’i bir kez daha avladı 1-5.
90+1′ Ceza alanı içinde topla buluşan İbrahim düzeltip vurdu, direğe çarpan top filelerle buluştu 2-5.

İSTANBULSPOR 1 DENİZLİSPOR 5
STAT: Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı
HAKEMLER: Yasin Kol, Furkan Ürün, Kerem Yükünç
İSTANBULSPOR: Alperen Uysal, Wellington, Patrick, Abdullah Balıkuv (75’Halil İbrahim Sönmez) Eslem Öztürk, Ali Dere, Muhsin Yıldırım, Onur Ergün, Cajic (75 Peroviç) Muhammed Enes Durmuş (61′ Muhammet Demirci) İbrahim Yılmaz
DENİZLİSPOR: Asil Kaan Güler, Alperen Babacan, Gökhan Süzen, Oğuz Yılmaz, Burak Altıparmak, Furkan Şeker, Aissati, Kibong, Himmet Ertürk (57′ Ziya Alkurt), Kehinde (71′ Mehmet Akyüz) Seddar Karaman (80′ Recep Niyaz)
GOL: 8′ Kehinde, 39 ve 80 Aissati, 74′ ve 88′ Ziya Alkurt (P) (Denizlispor) 13′ Ali Dere 90+1′ İbrahim (İstanbulspor)
SARI KART: Furkan, Asil Kaan (Denizlispor) Enes, Wellington, Abdullah (İstanbulspor)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..