REKLAMI GEÇ

KONYASPOR MAÇINDA 1775 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

KONYASPOR MAÇINDA 1775 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Galatasaray maçında 5 bin kaçak girişi engelleyemeyen güvenlik, Konyaspor maçında sokak girişlerini kapattı, stada açılan yolları labirente çevirdi. Sporseverler adına hiçbir yerde görülmeyen manzaralar ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 16 Eylül 2019 Pazartesi, 11:37

Denizlispor sezonun ilk haftasında evinde Galatasaray’ı konuk etti. 9 sezon sonra süper ligde yeniden boy gösteren Horozların bu önemli maçında tribünler tamamen doldu. Hatta merdiven boşluklarında taraftarlar bulunduğu için Denizlispor Kulübü 100 bin lira para cezasına çarptırıldı. Karşılaşma sonrasında, bu sezon stat kapasitesini de artıran Başkan Ali Çetin kaçak girişlerin sayısının 5 bin olduğunu, bunun güvenlik kameralarında görüldüğünü açıkladı.

STAT BARİYERLERLE BÖLÜNDÜ
Bu maçta yaşananların ve Denizlispor yönetiminin açıklamalarının ardından bir dizi garip tedbirler alındı. Önce Denizli Atatürk Stadı içinde güvenlik bariyerleri oluşturuldu. Taraftarların sadece bilet aldıkları tribüne giden kapılardan giriş yapması sağlandı. Tüm tribün girişleri birbirinden ayrılırken taraftarların maç öncesi veya sonrasında diğer alanlara geçilmesinin önün alındı. Bu düzenlemeler statta görev yapan gazetecileri de etkiledi. Özellikle maç sabahı stada gelerek ekipmanlarını test eden yayıncı kuruluş için maç yayını tam bir kabusa döndü. Maç sonrasında futbolcular ve yöneticiler ile röportaj yapmak isteyen gazeteciler için de çalışma koşulları daha da kötüleşti.

ŞEHİR DIŞINDAN TAKVİYE POLİSLER GELDİ
Konyaspor karşılaşmasında toplam 1775 güvenlik personeli maçta görev aldı. Toplam 11 bin seyircinin olduğu karşılaşmada her 6 taraftardan birine bir güvenlik görevlisi düştü.
Özel güvenlik şirketi personulunun 375 olduğu açıklanırken görev alan polis sayısının 1400 olduğu ileri sürüldü. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün maç için başka kentlerden takviyeler aldığı kaydedildi. Denizli gibi sakin bir kentte neden bu kadar çok güvenlik görevlisinin maçta görevlendirildiği soruluyor. Süper Lig’in diğer takımlarında ise Denizli’deki manzaranın tam tersi yaşanıyor. Ligin ikinci haftasında Sivasspor’u konuk eden Rize’deki maçta 300 özel güvenlik görevlisi ve 150 polis görev almıştı. Denizli’de il güvenlik kurulunun nasıl bir güvenlik riski gördüğü ve bu kadar polis görevlendirdiği merak ediliyor.

STADA GİDEN YOLLAR KAPANDI
Konyaspor karşılaşması öncesinde polisin güvenlik tedbirleri stat içiyle sınırlı kalmadı. Emniyet Müdürlüğü stada giden yollarda da bir dizi tedbir aldı. Stat çevresindeki pek çok ara sokakta yollar polis bariyerleri ile kapatıldı. Bileti olan taraftarlar ve gazeteciler bu bariyerleri geçemedi. Emniyet stat dışındaki tedbirlerle seyircileri sadece bilet aldıkları tribünlere yönlendirmeyi hedefledi. Bu durum pek çok insanın koltuğuna oturabilmek için stat çevresini dolaşmasına neden oldu. Emniyet bazı sokakları trafiğe tamamen kapattı.

Diğer yandan alınan tedbirler stat çevresindeki kalabalığı ve yığılmaları da tamamen ortadan kaldırdı. Maç bitiminde tahliyeler de kolaylaştı. Takım otobüsleri taraftarların yoğun ilgisine maruz kalmadan rahatlıkla stada giriş çıkış yapabildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 17 Eylül 2019, 09:09

Taraftara eziyet.45 dakikada stada zor girdik,yok o kapı değil yok bu kapı değil,sanki hapisaneye giriyorsunuz ufacık bir kapı binlerce insan 1 tek görevli.Bari kapıyı büyütün 2 kişi daha koyun nedir bu taraftardan istediğiniz çözemiyoruz.Gelmeyinmi?