REKLAMI GEÇ

LİG SORU İŞARETİ KALDIRMAZ!

LİG SORU İŞARETİ KALDIRMAZ!

Denizlispor’un teknik patronu Özdilek bir an önce transferleri beklediklerini söyledi, eksik bölgelere takviye istedi. ‘Lig soru işaretlerini kaldırmaz” diyen deneyimli hoca, Denizlispor’un kalıcı olması için bu sezonu sağlıklı tamamlaması gerektiğinin altını çizdi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Ocak 2020 Çarşamba, 11:11

Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Antalya kampında Pamukkale TV’den Ahmet Sulu’nun sorularını yanıtladı. Özellikle transfer konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdilek, sezonu sağlıklı şekilde bitirmek istediğini söyledi.

10 YIL UZUN BİR SÜRE
Yeqşil siyahlı camianın süper ligden on yıl uzak kaldığını hatırlatan Özdilek, “Denizlispor bu lige alışık bir cami ama 10 yıl uzun bir süre. Bu alışkanlığın devamlılık haline gelebilmesi için ligde kalmak ve istikrarlı olmak çok önemli” dedi.

DAHA AZ PUAN TOPLAYABİLİRDİK
Genellikle devraldığı takımların daha düşük puanlara sahip olduğunu hatırlatan Özdilek görevi devraldığından bu yana 10 hafta geçtiğini takımın 8 puanı olduğunu hatırlattı. Zorlu bir fikstür ile göreve başladığını anlatan Özdilek, “10 haftada 14 puan topladık. Ortalamamız 1,5’a yaklaştı. Bu Anadolu takımları için yüksek bir ortalama. İlk yarı için 22 puan iyi bir puan. Özellikle uzun süre sonra lige dönen bir takım için. Daha fazla olabilir miydi? Olabilirdi ama açık ifade ediyorum daha az da olabilirdi” dedi.

KADRO PLANLAMASI DOĞRU AMA EKSİKLER VAR
Denizlispor’da sezon başında yapılan kadro planlamasını doğru bulduğunu söyleyen Özdilek; “Bu ligi bilen, tanıyan, kendini ispat etmiş oyuncular ile alttan gelen oyuncular harmanlanmış. Bu doğru bir planlama ama oyuncu havucu çok geniş değil. Dolayısıyla bunun sıktıntılarını yaşadık. Bir iki oyuncu eksiklikleri bize ciddi ivmeler kaybettirdi” dedi.

EN AZ DÖRT TRANSFER İSTİYOR
Özdilek sözlerini şöyle sürdürdü; “İkinci yarı hazırlıklarına başlarken sezon başındaki gibi süremiz yok. Zamanımız kısıtlı. Devre arasında oyuncu bulmak da kolay değil.  Bir gerçeğimiz var. Minumum dört oyuncuyu bünyemize katmak zorundayız. İkinci yarının çok daha zor geçeceğini düşünerek bunu söylüyorum. Benim düşüncem var olan 24 oyuncumuz üzerine dört oyuncu daha koyarak yola devam etmekti. Ama üç oyuncumuz takımdan ayrıldı. Genç Emre’yi di kiralık verdik. Geriye 20 oyuncumuz kaldı. Bunlardan üçü kaleci üçü de sakat. Bir an önce transferlerin gelmesini istiyoruz ama bir yandan da doğru tercih yapabilmek için sabırlı olmamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta ise hem lig hem kupa başlıyor”

YENİ OYUNCULAR HAZIR GELECEK Mİ?
Takıma yapılacak takviyelerle bir an önce çalışmak istediğini söyleyen Özdilek, “Zamanımız kısıtlı. Transferlerle çalışmak da istiyoruz. Oyun anlayışımızı, oyun felsefemizi onlara anlatmak için oyuncuların birbirilerini tanımaları için birlikte zaman geçirmeleri gerekiyor. Geç kaldıkça bu zaman uzayacaktır. Bu arada gelecek oyuncuların fiziksel olarak ne kadar hazır olacaklarını bilmiyoruz. 10 günde zorluk derecesi yüksek 4 maça çıkacağız” dedi.

LİG SORU İŞARETİ KALDIRMAZ, BEDELİNİ ÖDERİZ
Mustafa Yumlu dışında stoperde oyuncuları bulunmadığını söyleyen Özdilek, “Sapunaru’nun beli ile ilgili ciddi sorunu var. Nasıl dörneceğini bilmiyoruz. Bu lig soru işaretlerini kaldıran bir lig değil. Bunun bedelini ödersiniz. Onun için iki stoper almayı düşünüyoruz. Orta sahada eksiklerimiz var. Değişkenlikleri daha rahat yapabileceğimiz iki oyuncuyu oraya katmaya çalışıyoruz. Sol kanatta Zakarya’nın sakatlığı var. Orada alternatifimiz yok. Lopes ve Olcay ile oynamaya çalıştık ama bu bir iki maç olabilir. Daha fazlasını kaldırmaz Bunlar ivedilikle ihtiyacımız olan bölgeler” diye konuştu.

TARAFTAR DESTEĞİ ÖNEMLİ
Sezonun ilk yarısında taraftarlar ile yönetim arasında yaşanan problemin sorulması üzerine de konuşan Özdilek, “Bizler profesyoneliz. Ortamlar bizi çok fazla etkilememeli. Özellikle Anadolu’da taraftarın takım üzerinde itici gücü vardır. Onların enerjisi ve desteği çok kıymetli. Bunu ikinci yarıda biraz daha pozitif olarak yaşayacağımıza inanıyorum. İlk yarı bunun sıkıntılarını yaşadık ama ikinci yarı bu bakış açısının değişeceğini düşünüyorum. Denizlispor herkesin manfaatinin önünde. Ben öyle görüyorum. Bu sene geçiş süreci. Bundan sonraki süreçte bu ligin oyuncusu olmak, ekonomisini hazırlamak, kurumsallaşmak adına bu sezonu sağlıklı geçirmek gerekiyor. Sağlıklı geçirebilirsek önümüz açık olur, hedefler koyabilicek potansiyelimiz var bunu değerlendirebiliriz” dedi.

ÖNCE 39 PUANI GÖRMELİYİZ
Özdilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ligde kalma adına önce 39 puanı görmeliyiz. Son dönemde daha düşük puanlarla ligde kalmalar oldu ama biz kendimizi sağlama almalıyız. Bunu ne kadar erken başarırsak yukarıları zorlama şansımız o kadar olur. Bu mücadeleyi verirken eksiklerimizi gidermemiz çok çok önemli. Yoksa ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz. İki maç sizi yukarı taşıyor ama iki maç sizin alttaki bağlantınızı da kaybettirmiyor. O da bir tedirginlik yaratır.  Bu süreçleri çok yönettik. Sakin kalmanın, sağlıklı düşünmenin bizi ileriye taşıyacağını biliyorum. Çok çabuk şekilde yeni oyuncuları bünyemize katmalıyız ki ikinci yarı hedeflerimizi gerçekleştirebilelim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..