REKLAMI GEÇ

Maç için tüm önlemler alındı

Maç için tüm önlemler alındı

Hafta sonu oynanacak Denizlispor – Fenerbahçe maçı öncesi Spor İl Güvenlik Kurulu toplantısı Vali Yavuz Erkmen başkanlığında yapıldı. Erkmen maçla ilgili tüm önlemlerin alındığını söyledi.

/ DENİZLİSPORHABER / 5 Ağustos 2009 Çarşamba, 18:26

Hafta sonu yapılacak olan Denizlispor-Fenerbahçe karşılaşması dolayısıyla alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Gençlik Spor İl Müdürü Ayvaz Polat, Denizlispor temsilcisi Ali Değirmenci ve ilgili daire müdürleri katıldı. Toplantıda, Denizlispor-Fenerbahçe maçında seyircilerin sahaya alınmaları ve maç bitiminde tahliyesi sırasında alınacak tedbirler, misafir takımın seyircilerinin yerleştirileceği tribünlerin tespiti, saha içinde ve dışında hazır bulundurulacak ambulans ve itfaiye araçlarının tahsisi, trafiğe kapatılacak yollar, geçici otopark alanı olarak kullanılacak yerler ve saha içerisinde görev yapacak özel güvenlik güçlerinin sayısı gibi konular ele alınarak karara bağlandı. Toplantıda maçın huzur ve dostluk ortamı içerisinde oynanması için bütün birimlerin görevlerini titizlikle yerine getirmeleri konusunda gerekli uyarılar yapıldı.

Denizlispor-Fenerbahçe maçının 09 Ağustos 2009 Pazar günü 21:45’te başlayıp 23:30’da sona ereceği ve seyircilerin stadtan tahliyesinin de zaman alacağı dikkate alınarak, seyircilerin ulaşımının sağlanması açısından halk otobüslerinin gece saat 01:00’e kadar çalıştırılmaları kararlaştırıldı. Saha içi ve dışı güvenlik tedbirleri polis ve özel güvenlik elemanlarınca sağlanacak. Maç günü 20:00 ile 23:30 saatleri arasında Denizli Atatürk Stadı’nın altındaki kavşaktan Garnizon Komutanlığı girişine yakın noktadaki Emek kavşağına kadar olan kısım trafiğe kapalı olacağından, vatandaşların maç günü trafiğe çıkarken bu hususu göz önünde bulundurmaları istendi.

Toplantıda alınan kararları değerlendiren Vali Erkmen, “Özellikle stada meşale alınmayacak. Otopark anlamında stadın önündeki caddenin sağı ve soluna park yaptırılacak. Stada girecek arabalar mutlaka kontrol edilerek içeriye alınacak. Maç bittikten sonra önce Denizlisporlu taraftarlar dışarıya çıkarılacak, sonrasında Fenerbahçeli taraftarlar çıkartılacak. Fenerbahçe futbol takımının kalacağı otel çevresinde güvenlik önlemleri alınacak. Maçın bitiş saati ile taraftarların stattan çıkış saatlerinin gece geç saatlere sarkacak olması nedeniyle belediye otobüsleri saat 01.00’a kadar çalışacak. Maç öncesi statta iki tane ambulans görev yapacak. Centilmence bir sezon geçirilmesini sağlayacağız. Denizli bu konuda örnek oldu, bundan sonra da örnek olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..