REKLAMI GEÇ

Marım’dan hem tebrik hem tavsiye

Marım’dan hem tebrik hem tavsiye

Denizlispor henüz garantilememiş olsa da eski başkan Ali Marım adını koydu: ‘Denizlispor şampiyondur’ diyen Marım bu başarıda en büyük pay sahibinin yönetim olduğunu söyledi ve tavsiyelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 24 Nisan 2019 Çarşamba, 12:53

Spor Toto 1. Lig’de bitime 4 maç kala en yakın takipçisi ile puan farkını 7’ye çıkaran Denizlispor matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etmedi ama yine de çok yakın. Denizlisporhaber.com’un sorularını yanıtlayan Denizli Belediyesi ve Denizlispor eski Başkanı Ali Marım ‘Denizlispor’un şampiyonluğunu’ şimdiden ilan etti. ‘Denizlispor şampiyondur’ diyen Başkan Ali Marım kulüp tarihinde iki şampiyonluk ile önemli yere sahip bir isim. Zor dönemlerde yeşil siyahlı kulübün ayakta kalmasını sağlayan ve şampiyon yapan Marım başarıda en büyük payın Başkan Ali Çetin ve yönetiminin olduğunu söylerken tavsiyelerde de bulundu.

DENİZLİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI
Şampiyonluğun Denizli için çok önemli bir başarı olduğunu söyleyen eski Başkan Marım; “Denizlispor tarihinde dördüncü kez şampiyon oluyor. İlk olarak Ahmet Dartar döneminde şampiyon olmuştu. İki kez benim başkanlığım döneminde şampiyonluk yaşadık. Şimdi de Ali Çetin başkanlığında şampiyon oluyoruz. Şampiyon olduk diyebiliriz. Denizlispor’un hak ettiği yere yeniden kavuşacak olması mutluluk verici veçok önemli bir başarı. Özellikle kentin tanıtımında, insanların sosyo-ekonomik olarak sıkıntıda olduğu bu dönemde halkın sıkıntılarını biraz olsun gidermesi, Denizli halkının yeniden kaynaşacağı bir ortam oluşturması bakımından önemli. Stadı dolduran insanların birbirileriyle kaynaşmasının yanı sıra, kentte yaşalan 1 milyon Denizlilinin ve Denizli dışındaki milyonlarca insanın gündemi artık Denizlispor oldu.  Bu kentimiz açısından güzel bir gelişme” diye konuştu.

ALTYAPI SİSTEMİ YENİDEN KURULMALI
Marım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sezon takımı yakından takip ettim. Çok beğendiğim bir takım kuruldu. Bir iki takviye ile süperligde kalıcı olacaklarına inanıyorum. Tabi Denizlispor lige ‘merhaba’ demekle birlikte oradan gelecek önemli bir gelire de kavuşacaktır. Bu gelirle belki borçlarını  kapatacak ama önemli olan altyapıyı oluşturmak ve Türkiye’de yetişen gençleri tarayarak ucuza mal edebileceği kaliteli futbolcuları kulübe kazandırmak.
Denizlispor’un geçmişte Melih Garipler başkanlığında yaptığımız altyapı futbolcu tarama sistemini tekrar kurması gerekiyor. Bu durum büyük paralarla transferin önüne geçeceği gibi Denizlispor’un bu kriz ortamında kimseye muhtaç etmeden devam etmesini sağlayacaktır”

BU BAŞARI YÖNETİMİNDİR
“Bu başarı doğal olarak her şeyden önce yönetimin başarısıdır. Başta da Başkan Ali Çetin olmak üzere futbolla ilgilenen tüm personelin başarısıdır. Teknik ekibin ve futbolcuların başarısıdır. Denizlispor yönetimi son dönemde başarılı işlerin altına imza attı.  Öncelikle şampiyonluğa inandı. Zaten inandıktan sonra bu işin sonunun geleceği belliydi. İnanç ve başarı için kendilerini kutluyorum. Denizli Belediyesi’nin de çok büyük katkıları olduğunu biliyorum. Osman Zolan’ın ve son dönemde Denizli halkının ‘bir tuğla da benden olsun’ şeklinde yaptığı katkılar da takdire değer”

KIZILCABÖLÜKSPOR KENDİ DEVAM ETMELİDİR
“Duyduğum kadarıyla Kızılcabölükspor’un Denizlispor bünyesine alınması gibi bir durum var. Bence bunları bırakın kendileri mücadele etsinler. Oraları Denizlispor altyapı olarak, pilot takım olarak kullanmalı. Almış olduğumuz yetenekli gençleri direkt kadroda oynatmak mümkün değil. Oralarda gözünün önünde onları devamlı oynatarak hazır hale getirmekte yarar var. Bugün büyük takımlar bu amaçla yurt dışından kardeş takım uygulaması gerçekleştiriyor. Bizim kendi elimizin altındaki 3. Lig takımını değerlendirmemiz lazım. Bugün Trabzonspor’un neler yaptığını görüyoruz. Dışarıdan getirdiğiniz milyon dolarlık futbolcularla bir kazanım elde edilemiyor ama içerideki amatör ruhlu gençlerle çok iyi iş yapıyorlar. Hem de onları satarak gelir elde ediyorlar. Bugün orada yetişen çok değerli gençler var ve hepsiyle gurur duyuyoruz. Neden Denizli bunu başaramasın”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..