REKLAMI GEÇ

PUAN SİLME VE TRANSFER YASAĞINDAN GÜVENLİ KULÜBE

PUAN SİLME VE TRANSFER YASAĞINDAN GÜVENLİ KULÜBE

Dünya Futbolcular Birliği aralarında üç Süper Lig ekibinin de yer aldığı 7 Türk kulübünü, transferi sakıncalı kulüpler arasında gösterdi. Bir dönemler büyük maddi sıkıntılar çeken Denizlispor ise resmi olmayan kayıtlara göre Türkiye’nin en güvenilir yedinci kulübü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 22 Kasım 2019 Cuma, 13:24

Türk futbolu, FIFPRO’nun tweeti ile çalkalanıyor. Dünya Futbolcular Birliği resmi Twitter hesabından “Türk futbol kulüpleri konusunda profesyonel futbolculara tavsiyeler” başlığı ile paylaşım yaptı ve resmi internet sitesinde bir makeleye yer verdi.

Makalede aralarında üç Süper Lig kulübünün de bulunduğu 7 Türk Kulübü ‘transferi sakıncalı kulüpler’ olarak gösterildi.

Dünya Futbolcular Birliği’nin listesinde Ankaragücü, Antalyaspor ve Kayserispor gibi üst lig kulüplerinin yanı sıra Kardemir Karabükspor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Elazığspor kulüpleri de yer aldı.

Yazıda 2019 yılında Türk Kulüpleri’nin uyuşmazlık ve çözüm kurulunda en fazla dosyası olan ülke olduğuna vurgu yapıldı, bu kapsamdaki tüm dosyaların yüzde 15’inin tek başına Türk kulüplerinden kaynaklandığı vurgulandı.

Dünya Futbolcular Birliği ödenmeyen ücretler konusunda bazen sözleşmelerinin daha ilk ayında futbolcuların kendilerinden yardım istediğini yine en çok başvurunun Türkiye liglerinde oynayan futbolculardan geldiğini duyurdu.

Profesyonel futbolcuları bir Türk kulübü ile sözleşme imzalamadan önce oyuncu sendikası veya bir hukukçudan yardım almaları konusunda uyaran Dünya Futbolcular Birliği bazı kulüplerin sözleşme şartlarını yazmadığını ya da ödeme makbuzlarında ne olduğunu belirtmeden maç bonusu ödediğini hatırlattı, FİFA’daki ihtilaflarda Türk kulüplerinin maaş borçlarını azaltmak için bonusların düzenli maaş ödemesi olduğunu ileri sürdüğü iddialarına yer verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun oyuncular için asgari şartları garanti eden yeni bir standart sözleşme uygulanması konusunda UEFA talebine rağmen görüşmelerde bulunmadığının belirtildiği makelede FIFPRO’nun TFF ile Mart ayından bu yana görüşme çabası olduğunu fakat 8 aydır yanıt alamadıklarını duyurdu.

NEREDEN NEREYE GELİNDİ?
Denizlispor Kulübü, Dünya Futbolcular Birliği’nin sakıncalı gördüğü 7 Türk kulübünün durumuna çok çok yaklaşmıştı. Yeşil siyahlı kulüp özellikle TFF 1. Lig serüveni sırasında büyük maddi sıkıntılar çekmiş, eski yabancı futbolcu alacakları ve diğer alacaklılar nedeniyle sıkıntılı süreçler yaşamış, defalarca haciz görmüş hatta kupalarına el konulmaya çalışılmıştı.

Haluk Ulusoy Tesisleri’nde defalarca yaşanan icra skandallarından sonra birkaç sezon boyunca transfer yasağı riski ile karşı karşıya kalmış, büyük ödemelerle transferini açabilmişti. Denizlispor 1. Lig döneminde iki dönem transfer yasağı ve üç puan silme cezaları da almıştı. Defalarca alt ligin kapısından dönen Horozlar’da en ciddi girişim eski Başkan Mustafa Üstek döneminde yapılmış ve kulüp borçları eritilmeye başlanmıştı. Üstek 13 yabancı futbolcunun dosyasını temizlemiş, bir kısmının tüm alacaklarını öderken bir kısmı ile de ödeme planı üzerinde anlaşarak yeşil siyahlı kulübü büyük külfetlerden kurtarmıştı. Üstek sonraki dönemde Başkan Ali Çetin ve yönetim kurulu da borç ödemeyi sürdümüş, bir yandan gelirleri artırırken bir yandan da borçları azaltmayı başarmıştı.

EN GÜVENİLİR KULÜPLER ARASINDA
Dünya Futbolcular Birliği, Türkiye’de transferi riskli kulüpleri açıkladı ama en güvenli kulüpleri komuoyu ile paylaşmadı. Yakın kaynaklar Türkiye’de transfer konusunda güvenilir, futbolcularının alacaklarını ödeyen kulüplerin listesinin de bulunduğunu, Denizlispor Kulübü’nün bu listede yedinci sırada olduğunu belirtiyor. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, Dünya Futbolcular Birliği’nin­ 7 kulübü işaret etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken Denizlispor’un da bu alanda büyük aşama katettiğini söyledi. Denizlisporhaber.com’a değerlendirmede bulunan Çetin, “Hepsi büyük camialara sahip ülkemizin önde gelen spor kulüplerinin bu şekilde nitelendirilmesi bizlere üzüntü veriyor. Bu durum Denizlispor Kulübü’nün hangi aşamaları geride bıraktığını, nereye geldiğini de gösteriyor. Bugün güvenilir kulüpler arasında yer alıyoruz ama kendi içimizde nelerle uğraştığımızı herkes biliyor. Biz Denizlispor adını dahada yükseltmeye, daha iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. Tüm çaba ve emeğimiz bu yönde. Kimseden takdir de beklemiyoruz. Ama uluslararası kuruluşlar bile burada güzel şeylerin yapıldığının farkına varıyorken Denizli’de bazı çevrelerin sürekli saldırılarına maruz kalmak bizleri üzüyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..