REKLAMI GEÇ

REST! ‘Adayını çıkar görelim’

REST! ‘Adayını çıkar görelim’

Denizlispor Başkanı gemileri yaktı, kendisini eleştiren Zeybekci’ye seslendi; “Aday çıkar da görelim”

/ DENİZLİSPORHABER / 10 Haziran 2010 Perşembe, 18:31

Denizlispor tarihi günlerini yaşıyor. Başkan Ali İpek, Zeybekci’nin gazetelerde yer alan açıklamalarının ardından bugün bir basın taplantısı düzenleyerek, ‘Hadri Meydan’ dedi. Aday arayışı içinde olduğu öne sürülen Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye “Adayını çıkar da görelim” diyen İpek, “Belediyespor’a yaptığın desteği bize yapsaydın, şampiyon olurduk” dedi.

GEÇMİŞTEN GELEN SIKINTILAR

İki başkan arasında ipleri kopma noktasına getiren olay bugün gün yüzüne çıktıysa da bir hayli uzun zaman öncesine dayanıyor. Denizlispor’a beş yıldan bu yana siyaseti bulaştırmamak için elinden geleni yaptığını savunan İpek, bir takım çevrelerin ısrarla kulübü siyasi bir tartışmanın içine çekmek istediğini savundu. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin kulüp yönetimine kendi belirlediği isimlerin gelmesi için uğraş verdiği yönündeki iddialar karşısında bu güne kadar sessiz kalan İpek, başkan ile 10 aydır bir araya gelemediklerini randevu taleplerinin yanıtsız bırakıldığını söyledi.

ŞOKE OLDUM!

Basın toplantısına, “Bugün gazetelerde Başkan Nihat Zeybekci’nin beyanını gördüm ve şoke oldum, çok şaşırdım” diyerek başlayan İpek, “Biz kongre kararı alırken iyi bir liste çıkarsa görevi bırakırız demiştik. Buna rağmen böyle bir çıkışı yadırgadım” dedi. İşte Denizlispor Başkanı Ali İpek’in sözleri:

“10 AYDIR GÖRÜŞEMİYORUZ”

“Biz Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile 10 aydır görüşemiyoruz. Defalarca randevu istememize rağmen bu talebimize yanıt gelmedi. Ben takımı bırakıyorum, birilerini bulun dediğimiz de herkes tarafından bilinmelidir. Koltuğa yapışmış değiliz”

OTORİTENİN TANIMI

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin kendisini ‘futbol otoritesi’ olarak göstermesi de Denizlispor cephesinde rahatsızlık yarattı. İpek, “Otorite olacak kişinin hiç olmazsa bu işin içinde olması gerekir, yöneticilik yapması gerekir. Bu işi yapmamış birinin bu tür yorumlardan kaçınması gerekir” dedi.

5 YILDA 3,5 MİLYON DESTEK

“Denizlispor’a Sayın Valimizi ayrı tutarsak Sayın Zeybekci’den başka da Denizlispor’a yardım eden kimse olmadı. Fakat biz beş yılda 3,5 milyon liralık bir yardım gördük. Bu Denizli Belediyespor’un bir yıllık harcamasıdır. Zamanında defalarca ‘Denizli Belediyespor’u bize verin. Hem Denizlispor’un altyapı takımı olsun hem de bu yükünüzü paylaşalım’ talebinde bulunduk. Ne yazık ki bu isteğimiz değerlendirilmedi”

ŞAMPİYON OLURDUK

“Denizli Belediyespor çok önemli bir kulüptü de, neden öyleyse şimdi kapatıyorsunuz. Neden otopark gelirleri Belediyespor’a verildi o zaman, neden Denizlispor’a verilmedi. Eğer yıllarca Belediyespor’a harcanan kaynaklar Denizlispor’a kaydırılmış olsaydı belki şu anda Türkiye Bursaspor’u değil bizi konuşuyor olacaktı”

KAMPANYA AMACINI AŞTI

“Genç Denizlispor Projesi de amacına hizmet etmedi. Bu konuda forma desteği istedik. 5-6 ve 7. Sınıf öğrencisi 20 bin öğrenciye ulaştık. Amacımız bu çocuklarımızı Denizlispor taraftarı yapmaktı. Böylece süreç içinde iyi bir Denizlispor kitlesi oluşturacaktık. Ne yazık ki Denizli Belediyesi projeyi liselere taşıdı. Bu yaştaki öğrenciler çoktan tutacakları takıma karar vermiş ve onları etkilemeniz neredeyse imkansız. Hepsi büyük kulüpleri tutuyorlar. Üstelik her maçta iki bin bilet dağıttık bu gençlere. Sonuçta amacına hizmet etmeyen bir kampanya oldu”

ADAYIN VARSA AÇIKLA

“Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eğer bir adayı varsa açıklasın. Ama kendi belirlediği yönetim göreve gelirse lütfen bize davrandığı gibi davranmasın onlara… Taşıma su ile değirmen ancak bu kadar dönüyor. Aslında 5 yıl önce düşmüştü bu takım. Mehmet Özsoy ile aramın açık olduğu doğru değil. Yönetimimde de bir sorun yok. Tüm arkadaşlarımızla uyum içinde çalışıyoruz. Denizlispor’un içinde siyaset hiç olmadı, yaptırmam da”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..