REKLAMI GEÇ

Şampiyonluk kupaları saksı oldu

Şampiyonluk kupaları saksı oldu

Denizlispor’un iki şampiyonluk kupası çöpten çıktı. Bir vatandaş çöpe atılmak üzere olan kupaları alıp saksı yaptı. Daha sonra kupaların tarihi değerini farkedince Denizlispor’a ulaştırmak üzüre Akkonakspor yöneticisi Hakan Karaca’ya emanet etti. Yeşil siyahlı kulübün yönetimi alarma geçti. Kupalara bakım yapılarak yeniden müzeye kaldırılacak. İşte garip olayın detayları…

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 24 Ağustos 2018 Cuma, 13:15

Denizlispor’un tarihi çöpten çıktı. Yeşil siyahlı kulübün kayıp olan kupaları çöpe atılmak üzereyken fark edildi. Kupaları alan kişi ise tarihi önemini ilk başta anlamadı ve kupaları saksı yaptı. İşte o olayın detayları…
Yaklaşık iki hafta önce, Gürlek’te bir işletme çalışanının iki çuval kupayı çöpe attığını gören Babadağlı 75 yaşındaki Hüseyin Yılmaz kupaları alarak Babadağ’ın Karaçöplen Yaylası’ndaki evine götürdü. Çoğunluğu küçük önemsiz kupalardan oluşan yığının arasında Denizlispor tarihinin yattığını fark etmeyen Yılmaz, kupaların bir kısmını yayla evinin duvarına döşedi ve saksı niyetine kullandı. İçine fesleğen dikilen kupalar bir süre bu duvarda kaldı.
Denizli’nin köklü amatör spor kulüplerinden biri olan Akkonakspor’un yöneticisi Hakan Karaca bayram ziyaretinde akrabası olan Hüseyin Yılmaz’ın evine gitti. Bu sırada duvarda dizili kupaları fark eden Karaca, kaideler üzerindeki yazıları okuyunca kupaların Denizlispor’a ait olduğunu hemen anladı.

HOROZUN İLK ŞAMPİYONLUĞU
Kupalardan birinin üzerinde “1982-83 Türkiye 2. Lig B Grubu Birincisi’ yazısını fark eden Karaca, kupanın Ahmet Dartar başkanlığında Denizlispor’un ilk kez süperlige çıktığı yıla ait olduğunu hemen anladı.

Kadrosunda Tuncay Özbek, Metin Bayındır, Kenan Atay ve Mesut Bakkal gibi dönemin önemli oyuncularının olduğu, Horozların Karşıyaka ve Altınordu ile çekiştiği sezonda elde edilen şampiyonluk kupasının yayla evinde bulunmasına anlam veremeyen Karaca, hemen ikinci kupayı da inceledi.

BİR ŞAMPİYONLUK KUPASI DAHA
Akkonakspor yöneticisi Hakan Karaca ikinci kupanın üzerindeki “Türkiye Profesyonel 2. Ligi Yükselme Grubu 2’ncisi” yazısını fark ettiğinde her iki kupanın da Denizlispor’a ait olduğu konusunda şüphesi kalmadı.

Yeşil siyahlıların 2. Lig 3. Grubu lider olarak bitirdiği 1993-94 sezonuna ait olan kupanın yeşil siyahlı kulübe Yükselme Grubu’nu ikinci bitirdiği için verildiği ortaya çıktı.  Denizlispor o sezon Petrol Ofisi ve Vanspor ile birlikte yeniden süperlige çıkmıştı. Kupaların Denizlispor tarihi açısından önemi farkedildikten sonra, bu tarihi değerleri çöpten kurtaran Hüseyin Yılmaz şampiyonluk kupalarının yuvaya dönmesi için Hakan Karaca’ya teslim etti.

2 ÇUVAL KUPA VAR
Kupaları Denizli’ye getiren Hakan Yılmaz, Denizlispor tarihinin önemli bir parçası olan kupaların artık sahipsiz olmadığını belirterek, “Bir yakınım kupaları çöpe atılmak üzereyken farkedip almış. İrili ufaklı iki çuval kupayı yayla evine getirmiş. Bunların gerçek kupalar olduğuna ihtimal vermediği için 15 gündür orada tutuyormuş. Biz ziyaretine gittiğimizda fark ettik. Bunlar Denizlispor için tarihi öneme sahip. Bu kupalar uğruna sarfedilmiş büyük emekler var. En azından o dönemin futbolcularına ve camiaya duyduğumuz saygıyı göstermek adına kupaları Denizli’ye getirdik” dedi. Akkonakspor ile Denizlispor kulübü arasında iyi bağlar olduğunu anlatan Karaca, “Bizler Akkonakspor yöneticileri olarak gerektiğinde altyapıda yetişen genç yeteneklerimizi herhangi bir ücret talep etmeksizin Denizlispor’a veriyoruz. Denizlispor maçları için kombinelerimizi alıp tribünde takımı destekliyoruz. Böyle bir ortamda Denizlispor’un tarihine sahip çıkmak gerektiğinin de bilincindeyiz” diye konuştu.

KUPALAR YIPRANMIŞ VE DEFORME OLMUŞ
Diğer yandan her iki şampiyonluk kupasının da yıpranıp deforme oldukları gözlendi. Zaman içinde oksitlenen yüzeyleri, dışarıda kalması nedeniyle oluşan korozyon kupaların üzerinde rahatlıkla görülebiliyor.
Kupaların dışarıda kaldığı süre içinde bazı gençlerin içinde maytap patlattıkları bu nedenle kupalarda çökme olduğu da belirgin bir şekilde gözlemleniyor.

KUPALARIN MÜZE DIŞINDA NE İŞİ VAR?
Yaşanan olay Denizlispor’a ait kupaların özel kişilerde ne işi olduğu sorusunu da gündeme getirdi. Bir kaç kez taşınmak zorunda kalan yeşil siyahlı kulübün kupalarının büyük bir bölümü Şemikler’deki Haluk Ulusoy Tesisleri’nde sergileniyor. Fakat bazı kupalarının ise sergilenmediği biliniyor. Kupaların taşınma sırasında kaybolmuş olabilecekleri de kaydediliyor.

İCRA YÜZÜNDEN DE OLABİLİR…
Diğer yandan Denizlispor yakın geçmişe kadar pek çok kez icra işlemleri ile karşı karşıya kalmıştı. Yakın geçmişte iki alacaklı kulüpteki demirbaşlar yerine kupaları haczetmeye çalışmıştı. O dönemde ödemeler yapılarak kupalar hacizden kurtarılmıştı. Fakat dönemin yeşilsiyahlı kurmayları bir daha kupaların haciz edilmemesi için onların bir kısmını kulüp binası dışına çıkarmıştı. Kupaların bu sırada kaybolmuş olabilecekleri de konuşuluyor.

YÖNETİM DEVREYE GİRDİ
İki kupanın ortaya çıkmasından sonra Başkan Mustafa Üstek’in talimatı ile yeşil siyahlı kurmaylar devreye girdi. Başkan Yardımcısı Taner Atilla, Akkonakspor yöneticisi Hakan Karaca ile temasa geçerek hemen kupaların Denizlispor müzesine geri dönmesi için çalışma başlattı. Atilla, “Duyar duymaz müdahale ettik. Gerekli girişimlerde bulunduk. Hakan Karaca arkadışımız da son derece pozitif yaklaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Başka da kupaların olduğunu öğrendik. Tamamını teslim alıp bakımdan geçireceğiz. Daha sonra Denizlispor müzesine kaldıracağız. Bu kupaların bizim için manevi değeri  inanılmaz büyük. Parayla asla ölçülemez. Bunu yapanlar da ayıp etmişler” diye konuştu.

1970’Lİ YILLARDAN DA KUPALAR VAR
Kupaların öneminin fark edilmesinden sonra yayla evinde kalan kupalar yeniden gözden geçirildi. Yeşil siyahlı kulübün 70’li yıllarda elde ettiği çeşitli kupaların da orada olduğu fark edildi. Hakar Karaca kupaları getirtmeye çalışacaklarını söylerken Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla, “Diğer kupaları da inceleyeceğiz. Denizlispor’a ait olanlar yuvasına kavuşacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..