REKLAMI GEÇ

SÜLÜK GİBİ YAPIŞAN BİR GRUP VAR

SÜLÜK GİBİ YAPIŞAN BİR GRUP VAR

Denizlispor Başkanı Ali Çetin ve kurmayları kulübün mali durumunu açıkladı. Çetin yeşil siyahlıların 31 milyon lira borcu olduğunu söyledi, biraz destekle sezon sonunda borcu bitirebileceklerini kaydetti. Çetin bilet fiyatlarına ilişkin eleştiriler paylaşıldığında ise “Kulübe sülük gibi yapışan bir grup var” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 13 Eylül 2019 Cuma, 16:27

Denizlispor Başkanı Ali Çetin yönetim kurulu üyelerini de yanına alarak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda kulübün içinde bulunduğu mali durum kamuoyu ile paylaşıldı. Yönetimin başından bu yana şeffaf olduğunu söyleyen Çetin, yeşil siyahlıların genel borç durumunu da anlattı.

SÜLÜK GİBİ YAPIŞAN BİR GRUP VAR
Çetin toplantıda gazetecilerin bilet fiyatlarına yönelik taraftarın eleştirisini iletmesinden sonra, “Bilet fiyatlarını yüksek bulan taraftarlarımız var. Bilet bulamadıklarını söyleyen taraftarlarımız da var. Biz bu eleştirileri haklı görüyor ve elimizden geleni yapıyoruz. Ama bir de kulübe sülük gibi yapışan bir grup var. Bu yönetim burada olduğu sürece bu kulüpten hiç kimse para kazanamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Elimizden geldiğince her taraftara eşit davranmaya çalışıyoruz” dedi.
Çetin sosyal medyada da Denizlispor Kulübü ve yönetimi hakkında kara propaganda yapan bir grup olduğunu işaret ederek ‘sülük’ tanımını onlar için de kullandı. Taraftarlardan bilet fiyatlarına anlayış göstermelerini isteyen Çetin, “Bizim gelir kaynaklarımız sınırlı. Kulübümüzün borçları var. Denizlispor’u düze çıkarmak için hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor” diye konuştu.

GÜVENLİĞİN MALİYETİNİ AÇIKLADI
Bilet fiyatlarına ilişkin soruyu yanıtlarken maçların maliyetine ilişkin de bilgi veren Başkan Ali Çetin güvenlik personeli sayısının fazla tutulmasını da eleştirdi.  Konyaspor maçı için polis ve özel güvenlikle birlikte toplam 940 güvenlik görevlisinin maçta görev yapacağını hatırlatan Başkan Ali Çetin sadece güvenliğin kendilerine maliyetini 340 bin lira olarak açıkladı. “Biz bu parayı neyle çıkaracağız” diye soran Başkan Ali Çetin, “Bizim 40-50 bin kişilik stadımız yok. Kapasitemiz belli. Zaten bu kapasitenin bir bölümünü güvenlik güçlerimiz kullanıyor. Toplam 17 bin koltuk satabiliyoruz. Geçen maçta 5 bin kaçak giriş oldu. Bizim için büyük kayıp. Hem kazancımız gitti hem de üstüne ceza yedik.  İnsanlarımız bilet talep etmekte elbette haklılar ama stat kapasitemiz belli. Biz 40 bin kişilik statta da 20 bin kişilik statta da aynı sayıda güvenlik personeli ile güvenliği sağlıyoruz. Yeni statlarda fiziki yapı daha iyi olduğu için orada güvenliği sağlamak daha kolay olabilir. Taraftarlarımızdan anlayış bekliyoruz. Bilet gelirleri yöneticilerin cebine girmiyor. Maalesef kulübün de dönmesi lazım” diye konuştu.

SÜREKLİ GELİR ŞART
Denizlispor Kulübü’nün iyi bir sezon geçirmesi ve destek alması durumunda sezon sonunda borçlarını sıfırlayabileceğini hatırlatan Başkan Ali Çetin, “Bizim sürekli gelir getirecek projeler üretmemiz lazım. Yeni çalışmalar yapacağız. Sadece bayrak, kupa ve çakmak satışı ile bu çark dönmez” dedi.

Denizlispor’un geçmişte olduğu gibi ilerleyen dönemde de bir Denizlispor Koleji yapabileceğini söyleyen Başkan Çetin, “Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüşeceğiz. Bize arsa verirse kolej yaparız” dedi.

26 MİLYON LİRA FEDERASYONDA BEKLİYOR
Denizlispor’un federasyonda bekleyen 19 milyon lira parası olduğunu, ligde geride kalan üç maçtan elde edilen gelirle bu payın 26 milyon liraya çıktığını söyleyen Başkan Ali Çetin, “Geçen yıl Eylül ayında yönetimi devraldık. O dönemden bu yana 64 milyon 380 bin lira gelirimiz oldu. Harcamamız ise 75 milyon lirayı buldu. Aradaki farkı biz yöneticiler cebimizden verdik” dedi.

ATİLLA MALİ TABLOYU AÇIKLADI
Toplantıda Başkan Yardımcısı Taner Atilla mali tabloya ilişkin detayları açıkladı.  Atilla yeşil siyahlı kulübün bağışlardan 3,5 milyon lira, bayrak satışından 1,1 milyon lira, otoparktan 1,350 milyon lira, kombineden 4,6 milyon lira, maçlardan 3,5 milyon lira, localardan 1,2 milyon lira, saha içi reklamlardan 2,6 milyon lira gelir elde ettiğini söyleyen Atilla federasyondan da 22 milyon liralık kaynak aktarıldığını kaydetti. Atilla açıklamasındaküçük büyük tüm gelir kalemlerini açıklarken SMS geliri Denizlispor adına iyi bir görüntü olmadı. Horozların kampadan sadece 21 bin liralık gelir elde ettiği ortaya çıktı.

HERKES KAYITLARI GÖREBİLİYOR
Denizlispor mevcut kaynakları ile ödemelerinde sıkıntı yaşamayacağını, alacaklarının zamanında yatırılması durumunda ödeme planlarında bir sorun olmayacağını söyleyen Başkan Ali Çetin teknik ekibe 2,5 milyon lira sportif direktörlere ise 380 bin liralık borçları bulunduğunu kaydetti.  sKulüp kayıtlarını tüm yönetimin ve kulüp çalışanlarının görebildiğini söyleyen Başkan Çetin, “Biz göreve geldiğimizde fırıncı ekmek vermiyordu. Kapımızda 400 icra dosyası vardı” diye konuştu. Göreve geldiklerinde mevcut takım hariç kulübün 36 milyon lira borcu olduğunu savunan Başkan Çetin, “Bunun içine sezon sonuna kadar tahakkuk edecekler dahil değildi. Onlarla birlikte 63 milyon 656 bin lirayı buluyordu ki bunara primler dahil değil. Böyle bir atmosferde şampiyon olduk” dedi. Denizlispor’un bu sezonki peşinatların önemli bir bölümünün ödendiğini, taksitlerin de yatırıldıktan sonra kulübün borcunun 31 milyon liraya düşeceğini kaydeden Başkan Ali Çetin yaklaşık 20 milyon liralık borç ödediklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 13 Eylül 2019, 16:54

Başkanım bir önerim var;Merkez bankası karşısındaki spor salonunu BBB başkanımız Klübe bağışlasın sizde orayı yıkıp,yap işlet devret formülü ile 5-6 katlı iş mrk yaparsanız ömür boyu gelir sağlarsınız,ülkemizde Örnek çok,bizim de HOROZ İŞ MRK olsun.